Prijave traju do 15. studenoga

Raspisan natječaj za dodjelu braniteljskih stipendija

FOTO

Stipendija u iznosu od 500 kuna dodjeljuje se od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019.

Ministarstvo hrvatskih branitelja na svojim je mrežnim stranicama objavilo natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima sveučilišnog i stručnog studija. Mjesečni je iznos stipendije 500 kuna, a njezino se korištenje odobrava u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019. Svi potencijalni stipendisti prijaviti se mogu do 15. studenog.

Pravo na stipendiju tijekom redovitog sveučilišnog i stručnog studija može ostvariti kandidat koji zadovoljava sljedeće uvjete:

  • redoviti je student
  • svladava upisani studij bez ponavljanja godine, odnosno redovito napreduje u studiju, osim u slučaju mirovanja studentskih prava sukladno članku 88. stavku 1. toč. 12. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju
  • nema status apsolventa
  • ako je student prve godine studija, posljednji je razred srednje škole završio s najmanjom prosječnom ocjenom 3,75
  • prosjek ocjena dosadašnjeg studija najmanje je 3,25
  • redoviti prihodi mjesečno po članu kućanstva ne prelaze 60% proračunske osnovice predviđene zakonom koji regulira izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske
  • nije korisnik stipendije po drugoj osnovi.

Prijave se podnose na adresu Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb (s naznakom – Natječaj za stipendiranje). Rezultati će biti objavljeni na njihovim mrežnim stranicama.

Cijeli natječaj i obrasce potrebne za prijavu možete pronaći ovdje, a ako su vam potrebne dodatne informacije, možete ih dobiti u sjedištu Fonda na gore navedenoj adresi u uredovno vrijeme 8.30 – 16.30, na broju telefona 01/3657-953 ili slanjem e-maila na adresu stipendije@branitelji.hr.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Aktivna Hrvatska u Karlovcu

„Aktivna Hrvatska” u Karlovcu

„Sve programe koji se provode u sportu važno je da vodi stručni i školovani kadar”

Na treningu „Aktivne Hrvatske” u Karlovcu okupili su se brojni vježbači. Uz to, održane su i vrijedne edukacije kojima se poticao sport kao način života.

TrackA

World Youth Alliance Hrvatska

Započele prijave za novi krug edukacije "Mladi za dostojanstvo i ljudska prava" u Zagrebu

„Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ je naziv edukacijskog programa koji od 20. listopada u Zagrebu kreće u svoj 6. ciklus.

sci

Znanstveno-edukacijski centar Višnjan traži mentore

Prijavite se za rad s visokomotiviranom djecom i mladima

ZECV je u potrazi za mentorima u sklopu novog projekta „ZA: cjelogodišnji sustav edukacijske podrške darovitim učenicima na području znanosti i tehnologije“.

KOZa: Kviz općeg znanja

KOZa: Kviz općeg znanja

Još jedna nedjeljna KOZa u Produkciji kulture Aplauz!

Ovo neuobičajeno kvizaško druženje pod vodstvom stand-up komičara Gorana Vugrineca Goca obiluje raznovrsnim kategorijama provjere znanja. 

Australska zastava

Ponuda natječaja

Otvoreni natječaji za PhD školarine

U slučaju da izbor padne na nastavak školovanja, odlučili smo vam izdvojiti nekoliko otvorenih natječaja za PhD školarine. Bacite oko, možda se tu krije odgovor na vaše pitanje.