Prijave traju do 15. studenoga

Raspisan natječaj za dodjelu braniteljskih stipendija

FOTO

Stipendija u iznosu od 500 kuna dodjeljuje se od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019.

Ministarstvo hrvatskih branitelja na svojim je mrežnim stranicama objavilo natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima sveučilišnog i stručnog studija. Mjesečni je iznos stipendije 500 kuna, a njezino se korištenje odobrava u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019. Svi potencijalni stipendisti prijaviti se mogu do 15. studenog.

Pravo na stipendiju tijekom redovitog sveučilišnog i stručnog studija može ostvariti kandidat koji zadovoljava sljedeće uvjete:

  • redoviti je student
  • svladava upisani studij bez ponavljanja godine, odnosno redovito napreduje u studiju, osim u slučaju mirovanja studentskih prava sukladno članku 88. stavku 1. toč. 12. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju
  • nema status apsolventa
  • ako je student prve godine studija, posljednji je razred srednje škole završio s najmanjom prosječnom ocjenom 3,75
  • prosjek ocjena dosadašnjeg studija najmanje je 3,25
  • redoviti prihodi mjesečno po članu kućanstva ne prelaze 60% proračunske osnovice predviđene zakonom koji regulira izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske
  • nije korisnik stipendije po drugoj osnovi.

Prijave se podnose na adresu Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb (s naznakom – Natječaj za stipendiranje). Rezultati će biti objavljeni na njihovim mrežnim stranicama.

Cijeli natječaj i obrasce potrebne za prijavu možete pronaći ovdje, a ako su vam potrebne dodatne informacije, možete ih dobiti u sjedištu Fonda na gore navedenoj adresi u uredovno vrijeme 8.30 – 16.30, na broju telefona 01/3657-953 ili slanjem e-maila na adresu stipendije@branitelji.hr.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Započele su prijave radova zagrebačkih studenata za Rektorovu nagradu. Zaprimaju se do 3. svibnja, i to u čak 6 kategorija.

Učenje

Tjedan otvorenog obrazovanja

SRCE „webinarom” otvara pitanje zloupotrebe obrazovanja na primjeru plagiranja

SRCE organizira „webinar” kojem je svrha promoviranje otvorenog obrazovanja i ukazivanje na važnost očuvanja akademske časti. Održat će se u petak, 9. ožujka, s početkom u 13 sati.

Arhitektura

International VELUX Award

Grand Prix u iznosu od 4000 eura za studente arhitekture

U tijeku je natječaj pod nazivom International VELUX Award koji svake godine okuplja studente arhitekture i s temom „Light of Tomorrow“ osvješćuje u njima ulogu svjetlosti. Moguće je osvojiti i do 4 000 €, a prijave traju do 1. travnja 2018.

Isto

Edukacije na Filozofskom fakultetu

Android Dev Akademija: Besplatno naučite izraditi vlastitu mobilnu aplikaciju!

Radionice i predavanja održavat će se subotom od 7. travnja do 9. lipnja, a rok za prijavu je 5. travnja u 12 sati.

Studenti

Europski Forum Alpbach

700 stipendija za multidisciplinarnu konferenciju EFA u Austriji

Zanimljiv multidisciplinarni susret studenata i mladih s brojnim stručnjacima održat će se od 15. do 31. kolovoza ove godine. Prijave za stipendije zaprimaju se do 30. ožujka.