Natječaj za stipendije

Pruža se financijska potpora osječkim studentima poslijediplomskih studija

Rektorat
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_Josipa_Jurja_Strossmayera_u_Osijeku#/media/Datoteka:Rektorat_Osijek.JPG

Do 22. ožujka zaprimaju se prijave za ostvarivanje stipendija namijenjene studentima poslijediplomskih sveučilišnih i specijalističkih studija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Osječko-baranjska županija raspisala je Natječaj za dodjeljivanje financijskih potpora za poslijediplomski studij u akademskoj godini 2017/2018. Potpore se dodjeljuju za sve programe kojima student stječe akademski naziv sveučilišni specijalist područja koje obuhvaća njegov studij, odnosno akademski stupanj doktora znanosti ili umjetnosti.

Student, da bi stekao pravo na financijsku potporu, mora ispuniti sljedeće uvjete:

 • mora biti upisan na poslijediplomski sveučilišni ili specijalistički studij
 • mora imati prosjek ocjena u iznosu od najmanje 3,50 ili biti među 10% najboljih studenata u godini diplomiranja na Sveučilištu
 • mora biti hrvatski državljanin
 • mora imati prebivalište na području određene županije najmanje pet godina
 • ne smije primati stipendiju iz drugih izvora, odnosno imati zaključen ugovor o stipendiranju

U kriterije prema kojima se također provodi odabir kandidata za dodjelu financijskih potpora pripada i studentov opći uspjeh na njegovom studiju te prosječna visina dohotka ostvarenog po članu zajedničkog kućanstva po jednom mjesecu u kalendarskoj godini.

Kandidat je, osim obrazaca prijave dostupnih na poveznici, dužan dostaviti i sljedeće dokaze o ispunjavanju navedenih uvjeta i kriterija:

 • dokaz o upisu na poslijediplomski studij
 • diplomu o završenom dosadašnjem studiju
 • prijepis ocjena na dosadašnjem studiju (ukoliko mu je prosjek manji od 3,50, student treba donijeti potvrdu visokoškolske ustanove o svom statusu jednog od najboljih studenata u godini diplomiranja na Sveučilištu)
 • potvrdu o mjesečnoj visini dohotka nadležne porezne uprave
 • dokaz o hrvatskom državljanstvu
 • potvrdu o prebivalištu koju izdaje nadležno tijelo
 • pisanu izjavu o članovima zajedničkog kućanstva
 • pisanu izjavu kandidata da ne prima stipendiju iz drugih izvora, odnosno da nema zaključen ugovor o stipendiranju
 • životopis
 • obrazloženje i opis namjene zbog koje se i traži financijska potpora

Prijave se do 22. ožujka, uz naznaku „Natječaj za poslijediplomski studij”, trebaju dostaviti na adresu Osječko-baranjske županije, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Povjerenstvo za dodjeljivanje potpora za poslijediplomski studij – Osijek, Županijska 4/II.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.facebook.com/gkcozalj/photos/a.1529381727102500.1073741828.1528981850475821/2334493723257959/?type=3&theater

Ljubav Petra i Katarine Zrinski

Nagrade na natječaju za kratku ljubavnu priču „Moje drago serce“ i do 5000 kuna

Do 15. ožujka traju prijave za najbolju ljubavnu kratku priču. Sudjelovati mogu svi autori iz Hrvatske i inozemstva, ali je nužno da tekstovi budu na hrvatskom jeziku.

Grad Rijeka, Riječka Ura, Korzo

Sveučilište u Rijeci

Zdravlje i ljepota tema su 4. Riječkog interdisciplinarnog kongresa

Dobrodošli su aktivni sudionici koji prijavljuju prezentaciju rada, postera ili radionice i svi oni koji žele sudjelovati kao aktivni slušatelji diskusija i debata.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski studij

Raspisan natječaj za studij pripreme i provedbe EU projekata te za stipendiranje polaznika

Raspisan je natječaj za upis na poslijediplomski studij Priprema i provedba EU projekata u trajanju od dva semestra. Uz to, raspisan je i natječaj za dodjelu stipendije za polaznike studija. Iznos školarine iznosi 26 000 kuna, a rok za prijavu je do 1. listopada.

Fotografiranje

Za sve zaljubljenike u fotografiju

Prijavite se na sedmodnevni seminar napredne fotografije

Ako se u vama oduvijek skrivala strast za profesionalnim fotografiranjem, ovo je idealna prilika da proširite svoje znanje i usavršite vještine iza fotografskog objektiva!

Zastave EU zemalja

EXPO Milano 2015.

Volontirajte na EU paviljonu u Milanu

Europska unija poziva mlade na volontiranje u njezinu paviljonu na svjetskoj izložbi EXPO, koja će se održati od 1. svibnja do 31. listopada 2015. godine u Milanu.