Studentske financije

Pet najlakših načina za uštedu

Shopping

Ako ste i vi jedan od onih studenata koji se bore s upravljanjem svojim budžetom, isprobajte naše ideje i manje ćete trošiti.

Premda svi dobro znamo kakav je studentski život i koliko je teško živjeti u ograničenim financijskim uvjetima, ipak postoje brojni načini kojima si možemo osigurati miran i siguran mjesec. Za vas smo izdvojili pet jednostavnih načina za štednju.

1. Obavite veliku kupovinu jednom mjesečno!

Nismo li se svi barem jednom našli u situaciji da nam, kada idemo po samo jednu stvar u trgovinu, odjednom zatreba još samo par sitnica. Ako najbližu trgovinu posjetite samo jednom mjesečno, značajno ćete uštedjeti. Stoga, blokić u ruke i sastavite kvalitetan popis svega što će vam biti potrebno taj mjesec – i dakako, pokušajte se držati popisa!

2. Kupujte velika pakiranja!

Da, upravo tako! Najpovoljnije ćete proći ako kupujete velika pakiranja vaših omiljenih proizvoda, bilo da se radi o hrani, kozmetici ili nečemu trećem. Uz to što ćete značajno uštedjeti ovakvom kupovinom, na ovaj način zapravo smanjujete i zagađenje okoliša različitim pakiranjima, posebice plastikom! Može li bolje? 

3. Dajte priliku second hand trgovinama!

Znamo da pratite sniženja više nego onog preslatkog dečka/curu na fejsu, ali zašto ne biste dali priliku sencond hand trgovinama? Poznajemo nekoliko ljudi koji svoju garderobu redovito obnavljaju tamo i sve što smo čuli bile su riječi hvale. Ponovno uz smanjenje zagađenja okoliša, obnovit ćete svoj ormar, i to s minimalnim troškovima.

4. Hranite se u menzi!

I pratite dnevne menije koji su jeftiniji od jela po izboru! Premda se možda čini bespotrebnim spominjati, mnogo se studenata odlučuje potrošiti pravo malo bogatstvo na namirnice za kuhanje ili pak naručuju hranu. Iako vjerujemo da ste pravi chefovi, ili da barem znate odabrati dobar restoran, razmislite prije nego što ponovno naručite kinesku.

5. Prepustite se kreativnosti!

Možda vam zvuči glupo, ali ako ste kreativni ili pratite neke od brojnih DIY kanala možete shvatiti na što mislimo. Nemojte olako shvaćati stvari koje posjedujete – iskoristite ih! Pronađite svrhu starim predmetima i, umjesto da kupujete nove, uštedite koristeći ih.

Držati se svih savjeta uvijek je bilo teško jer su nam financije osjetljivo područje. Kako bismo njima lakše upravljali bilo kada i bilo gdje, pobrinula se OTP banka sa svojom ponudom za studente. Uz internet ili mobilno bankarstvo moći ćete obavljati većinu transakcija samostalno, bez da gubite vrijeme na odlaske u banku i čekanja u dugim redovima. A što je najbolje, sve usluge i proizvodi za studente mogu se koristiti besplatno!

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt "Hrvatska pamet Hrvatskoj"

Projekt „Hrvatska pamet Hrvatskoj”

Sudjelujte u projektu Poslovnog dnevnika i osvojite do 63 000 kuna

Cilj projekta Poslovnog dnevnika „Hrvatska pamet Hrvatskoj” je nagraditi izvrsnost hrvatskih studenata te potaknuti njihovo lakše uključivanje u sustav nacionalne ekonomije.

Zgrada

Istraživači Ekonomskog fakulteta pozivaju

Sudjelujte u edukacijskom projektu o financijskoj pismenosti

Na Ekonomskom fakultetu ponovno se održava edukacijski projekt s ciljem povećanja financijske pismenosti i osnovnih financijskih znanja. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu.

Brucošijada Šibenskih studenata

Zavičajno društvo s najduljom tradicijom u Zagrebu, priprema zabavu za svoj podmladak

Brucošijada šibenskih studenata u Book caffeu uz grupu Dišpet

Šibenčani sa zagrebačkom adresom i ove godine organiziraju tradicionalnu zabavu za sve svoje brucoše, ali i ostale Šibenčane u Zagrebu. Brucošijada šibenskih studenata ove godine održat će se u četvrtak, 5. prosinca, u Book caffeu, a za odličnu zabavu pobrinut će se šibenska grupa Dišpet.

Social Impact Award 2014

Impact Hub Zagreb i Erste zaklada

„Social Impact Award“ i ove godine osnažuje studente i studentice na području društvenog poduzetništva

Social Impact Award puno je više od natjecanja jer nudi kontinuiranu podršku projektima, omogućuje prepoznatljivost u zajednici te potiče na stvaranje poslovnih veza sa stručnjacima iz područja društvenog poduzetništva.

Kim Jong-Un

Uspješan "student"

Od sada ga zovite dr. Kim Jong-Un

Mladi vođa doktorirao je bez ijednog studentskog dana iza sebe