Studentske financije

Pet najlakših načina za uštedu

Shopping

Ako ste i vi jedan od onih studenata koji se bore s upravljanjem svojim budžetom, isprobajte naše ideje i manje ćete trošiti.

Premda svi dobro znamo kakav je studentski život i koliko je teško živjeti u ograničenim financijskim uvjetima, ipak postoje brojni načini kojima si možemo osigurati miran i siguran mjesec. Za vas smo izdvojili pet jednostavnih načina za štednju.

1. Obavite veliku kupovinu jednom mjesečno!

Nismo li se svi barem jednom našli u situaciji da nam, kada idemo po samo jednu stvar u trgovinu, odjednom zatreba još samo par sitnica. Ako najbližu trgovinu posjetite samo jednom mjesečno, značajno ćete uštedjeti. Stoga, blokić u ruke i sastavite kvalitetan popis svega što će vam biti potrebno taj mjesec – i dakako, pokušajte se držati popisa!

2. Kupujte velika pakiranja!

Da, upravo tako! Najpovoljnije ćete proći ako kupujete velika pakiranja vaših omiljenih proizvoda, bilo da se radi o hrani, kozmetici ili nečemu trećem. Uz to što ćete značajno uštedjeti ovakvom kupovinom, na ovaj način zapravo smanjujete i zagađenje okoliša različitim pakiranjima, posebice plastikom! Može li bolje? 

3. Dajte priliku second hand trgovinama!

Znamo da pratite sniženja više nego onog preslatkog dečka/curu na fejsu, ali zašto ne biste dali priliku sencond hand trgovinama? Poznajemo nekoliko ljudi koji svoju garderobu redovito obnavljaju tamo i sve što smo čuli bile su riječi hvale. Ponovno uz smanjenje zagađenja okoliša, obnovit ćete svoj ormar, i to s minimalnim troškovima.

4. Hranite se u menzi!

I pratite dnevne menije koji su jeftiniji od jela po izboru! Premda se možda čini bespotrebnim spominjati, mnogo se studenata odlučuje potrošiti pravo malo bogatstvo na namirnice za kuhanje ili pak naručuju hranu. Iako vjerujemo da ste pravi chefovi, ili da barem znate odabrati dobar restoran, razmislite prije nego što ponovno naručite kinesku.

5. Prepustite se kreativnosti!

Možda vam zvuči glupo, ali ako ste kreativni ili pratite neke od brojnih DIY kanala možete shvatiti na što mislimo. Nemojte olako shvaćati stvari koje posjedujete – iskoristite ih! Pronađite svrhu starim predmetima i, umjesto da kupujete nove, uštedite koristeći ih.

Držati se svih savjeta uvijek je bilo teško jer su nam financije osjetljivo područje. Kako bismo njima lakše upravljali bilo kada i bilo gdje, pobrinula se OTP banka sa svojom ponudom za studente. Uz internet ili mobilno bankarstvo moći ćete obavljati većinu transakcija samostalno, bez da gubite vrijeme na odlaske u banku i čekanja u dugim redovima. A što je najbolje, sve usluge i proizvodi za studente mogu se koristiti besplatno!

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna

Priprema za razgovor za posao

12 vještina i sposobnosti koje ćete steći na fakultetu

Donosimo vam popis 12 vještina i sposobnosti kojima ćete ovladati na fakultetu i mogu vam pomoći tijekom razgovora za posao.

Izvor: Pixabay, Aplikacije za studente

Čuda tehnologije

Mobilne aplikacije koje povećavaju produktivnost

Provodiš previše vremena na mobitelu? Donosimo ti neke od najboljih studentskih aplikacija uz koje ćeš biti produktivan.

Studenti

„Bilo je dobro dok je trajalo“

Neizbježni simptomi posterasmusovskog nostalgičnog poremećaja

Nakon nekoliko savršenih mjeseci provedenih u inozemstvu, povratak u realnost nikome nije lagan.

Kasne dvadesete

Uživajte u studentskom životu

Šest savjeta koji će vam pomoći da uštedite novac

Troškovi su noćna mora svakog studenta jer novca nikada dosta. No, postoje načini kako pravilno trošiti novac i štedjeti da biste mogli uživati u studentskom životu.

Hrana i učenje

Savjeti za uspješnije ostvarivanje ciljeva

Kako kao student možete održati motivaciju na visokoj razini?

Pad motivacije pojavljuje se u situacijama u kojima osoba nastoji ostvariti više ciljeva odjednom. Takav razvoj događaja naročito je poznat studentima koji često moraju uravnotežiti studentske i radne obveze.