Studentske financije

Pet najlakših načina za uštedu

Shopping

Ako ste i vi jedan od onih studenata koji se bore s upravljanjem svojim budžetom, isprobajte naše ideje i manje ćete trošiti.

Premda svi dobro znamo kakav je studentski život i koliko je teško živjeti u ograničenim financijskim uvjetima, ipak postoje brojni načini kojima si možemo osigurati miran i siguran mjesec. Za vas smo izdvojili pet jednostavnih načina za štednju.

1. Obavite veliku kupovinu jednom mjesečno!

Nismo li se svi barem jednom našli u situaciji da nam, kada idemo po samo jednu stvar u trgovinu, odjednom zatreba još samo par sitnica. Ako najbližu trgovinu posjetite samo jednom mjesečno, značajno ćete uštedjeti. Stoga, blokić u ruke i sastavite kvalitetan popis svega što će vam biti potrebno taj mjesec – i dakako, pokušajte se držati popisa!

2. Kupujte velika pakiranja!

Da, upravo tako! Najpovoljnije ćete proći ako kupujete velika pakiranja vaših omiljenih proizvoda, bilo da se radi o hrani, kozmetici ili nečemu trećem. Uz to što ćete značajno uštedjeti ovakvom kupovinom, na ovaj način zapravo smanjujete i zagađenje okoliša različitim pakiranjima, posebice plastikom! Može li bolje? 

3. Dajte priliku second hand trgovinama!

Znamo da pratite sniženja više nego onog preslatkog dečka/curu na fejsu, ali zašto ne biste dali priliku sencond hand trgovinama? Poznajemo nekoliko ljudi koji svoju garderobu redovito obnavljaju tamo i sve što smo čuli bile su riječi hvale. Ponovno uz smanjenje zagađenja okoliša, obnovit ćete svoj ormar, i to s minimalnim troškovima.

4. Hranite se u menzi!

I pratite dnevne menije koji su jeftiniji od jela po izboru! Premda se možda čini bespotrebnim spominjati, mnogo se studenata odlučuje potrošiti pravo malo bogatstvo na namirnice za kuhanje ili pak naručuju hranu. Iako vjerujemo da ste pravi chefovi, ili da barem znate odabrati dobar restoran, razmislite prije nego što ponovno naručite kinesku.

5. Prepustite se kreativnosti!

Možda vam zvuči glupo, ali ako ste kreativni ili pratite neke od brojnih DIY kanala možete shvatiti na što mislimo. Nemojte olako shvaćati stvari koje posjedujete – iskoristite ih! Pronađite svrhu starim predmetima i, umjesto da kupujete nove, uštedite koristeći ih.

Držati se svih savjeta uvijek je bilo teško jer su nam financije osjetljivo područje. Kako bismo njima lakše upravljali bilo kada i bilo gdje, pobrinula se OTP banka sa svojom ponudom za studente. Uz internet ili mobilno bankarstvo moći ćete obavljati većinu transakcija samostalno, bez da gubite vrijeme na odlaske u banku i čekanja u dugim redovima. A što je najbolje, sve usluge i proizvodi za studente mogu se koristiti besplatno!

Komentari na članak

Vezani članci

The Secret of England's Greatness

Komentar novinarke

Kakve bi knjige studenti trebali čitati

Plemenit pokušaj uglednih britanskih novina da upozna javnost s malim književnostima na dublji se pogled otkriva kao moderni imperijalizam.

Ljetna škola hrvatskog jezika i kulture u Vrbniku

Sedma međunarodna ljetna škola hrvatskog jezika i kulture

Uronite u hrvatsku kulturu na otoku Krku

Ako još nemate nikakvih planova za ljeto, ne očajavajte! Prijavite se na Sedmu međunarodnu ljetnu školu hrvatskog jezika i kulture te praznike provedite u Vrbniku, upoznajte nove ljude i proširite znanje o jeziku i kulturi svoje zemlje.

Patricia Smoljan

Studentska emisija Indeks

Do istarske županijske stipendije najlakše dolaze studenti medicine, računarstva i informatike

Interes za istarsku županijsku stipendiju je vrlo veliki tako da čak i ako se zadovolje svi potrebni kriteriji teško se dolazi do stipendije. Tim povodom studenti iz emisije Indeks su porazgovarali sa pročelnicom za društvene djelatnosti IŽ.

Brucošijada Pula 2015

Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Ne propustite brucošijadu u Puli!

Brucošijadu otvara Tamburaški sastav Inat, uz koji će nastupati jedna od najpopularnijih domaćih pjevačica Lana Jurčević te Tamburaški sastav Mejaši.

Besplatan tečaj salse

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Plesni centar Mimbao

Besplatan tečaj salse za riječke studente

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Plesni centar Mimbao organizirali su besplatan tečaj salse za studente.