Konačno

Objavljene konačne rang liste državnih stipendista

Studenti

Sljedeći korak je potpisivanje ugovora o dodjeli stipendije, a datum isplate još nije na vidiku.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na svojim službenim internetskim stranicama konačne rang liste dobitnika državne stipendije. Malen je to korak prema onome čemu se nada oko pet tisuća studenata slabijeg socijalno-ekonomskog statusa - isplati stipendija za ovu akademsku godinu.

Ministarstvo se u posljednjem priopćenju branilo činjenicom da se mijenjao pravilnik, te da nisu stigli obraditi 550 žalbi koje su pristigle na njihovu adresu nakon objave privremenih rezultata. Potaknuti velikim medijskim pritiskom koji su inicirali nezadovoljni studenti, MZOS nije imao izbora nego "ubrzati" proces koji traje od siječnja, kad je objavljen natječaj.

Ironija je u tome što je ove godine proces prijava, obrade natječaja i isplate stipendija trebao teći puno brže zbog elektroničke prijave koja je uvedena. Elektroničkim putem će se popunjavati i ugovori o stipendijama, koji još nisu sastavljeni.

Sve ostale informacije o preuzimanju i potpisivanju ugovora te konačne liste stipendista možete pogledati na službenoj stranici Ministarstva znanosti, obrazivanja i sporta.

Komentari na članak

Vezani članci

Riva

Mobilnost studenata

Sveučilište u Splitu i studentima s manjim prosjekom omogućuje prijavu na Erasmus+

Do 28. veljače traju prijave za Erasmus+. Splitski studenti mogu se prijaviti i ako su u statusu izvanrednih te čak ako imaju prosjek 2,75.

društvene mreže1

Simpozij „Mediji na drukčiji način”

Stručnjaci otkrivaju kako izgleda komunikologija u praksi

Na temu komunikologije u praksi održat će se 10. simpozij pod nazivom „Mediji na drukčiji način”. Zakazan je za 3. svibnja.

Isto

Studenti i srednjoškolci

Otvorene su prijave na ovogodišnju Znanstvenu olimpijadu

Ponudite svoja projektna rješenja za izgradnju međunarodne komunikacije i promicanje mira te provedite nekoliko sunčanih dana u Istanbulu. Prijave su otvorene do 6. travnja 2018.

SC Split logo

SCST poziva studente

Kreiraj logo za splitski SC i osvoji 2000 kuna

Nova akademska godina samo što nije počela, a bez obzira na to jeste smješteni u domu, stanu ili s roditeljima dodatni novac sa strane uvijek dobro dođe. 

Euro26

Studentske iskaznice

EURO<26 - europska mladežna iskaznica

Iskaznica vam omogućuje popust na čak 1450 mjesta u Republici Hrvatskoj, kao i u nebrojeno više mjesta u cijeloj Europi.