Financijska podrška

Dr. Marija Veljaca Foundation stipendira studenta medicine s 3000 dolara

Novac

Otvoren je natječaj za jednu stipendiju u području medicine i medicinskih znanosti koja se dodjeljuje izvrsnom kandidatu koji ima potrebu za financijskom pomoći. Prijave traju do 24. veljače.

Neprofitna organizacija Dr. Marija Veljaca Foundation otvorila je prijave za jednu stipendiju u području medicine i medicinskih znanosti u iznosu od 3000 dolara. Cilj joj je, između ostaloga, osigurati financijsku podršku studentima medicine kako bi nastavili s obrazovanjem i svojim radom te tako doprinijeli dobrobiti zajednice.

Kandidati moraju biti izvrsni studenti što dokazuju prosjekom ocjena, pismima preporuke i primljenim nagradama. Također, mora postojati potreba za financijskom pomoći te želja za pomaganjem drugima. Za uspješnu prijavu potrebno je priložiti:

  • Popunjenu prijavnicu
  • Osobnu izjavu
  • Životopis
  • Potvrdu o upisu
  • Pismo preporuke
  • Prijepis ocjena (upisani predmeti i ocjene).

Prijave traju do 24. veljače 2019. godine, a vrše se putem e-mail adrese scholarships@drmarijaveljacafoundation.org ili slanjem dokumenata na adresu organizacije: c/o Senija Veljaca Walsh, 6816 Bellevue Avenue, Suite # 1A, Guttenberg, NJ 07093.

Dobitnik/ca stipendije bit će obaviješten/a 4. travnja. Detaljnije informacije dostupne su na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ured za Hrvate izvan RH

Akademska godina 2013./2014.

Ponovljeni natječaj za stipendije za Hrvate izvan RH

Nakon poništene odluke, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2013/2014.  

Sastanak; izvor: https://unsplash.com/photos/nrIXfwewS5w

Financijska podrška

Stipendija za prestižnu poslovnu školu u SAD-u

Jedan maturant iz srednje i istočne Europe dobit će priliku punog stipendiranja četverogodišnjeg preddiplomskog studija u jednoj od najprestižnijih poslovnih škola na svijetu. Prijave traju do 7. listopada.

https://www.flickr.com/photos/marinawilde/7005492620/in/photolist-bF3YTw-7wHfZ6-7wM4ih-7wHg7X-7wHgcc-7wM43N-7wHeyP-7wHeMR-7wM3Ky-7wHetP-7wM2wJ-7wHguv-7wHgK8-7wM4Cm-pks8iy-7wM4AG-6Jkzhs-mLSbkF-p61Myu-22Maege-p61Fgi-ayQHYx-2bWp7e-5xH4Xf-tmwoxS-2egBdV6-UTFsHn-gCQZ8P-gCPU79-GDpNdH-2ck7s9R-t5cwNE-tmRJ3z-ayQFGk-tmwnEQ-chjJNC-nkDXZH-atekeH-nEKjaw-HpyUcY-HpyTm9-HpyWRW-aGVefv-8qU27Q-8f3Mv6-4Qjqov-29GC96y-aAG12P-anYeFo-duWfXy

Edukacija i zdravlje

Prvi svjetski One Health skup okuplja medicinare i biologe iz cijelog svijeta, a sudjeluju i studenti

U Zadru će se održati prvi svjetski skup inicijative One Health na kojem će svoja istraživanja prezentirati mnogi svjetski znanstvenici, ali i studenti iz područja biologije i medicine.

KIF Zagreb

Suradnja s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo

Značajna godina za KIF: početak interdisciplinarne suradnje kineziologije i medicine rada

– Proučavanjem specifičnosti različitih radnih zadataka kineziologija rada u suradnji s medicinom rada svakako može i treba dati svoj doprinos otklanjanju uzroka nekih negativnih zdravstvenih učinaka koje taj posao ostavlja na mišićno-koštani sustav, a time i dati svoj doprinos sigurnosti na radu i očuvanju radne sposobnosti radnika. – istaknuo je dekan KIF-a.

Unizg

Raspisan natječaj

Kako do stipendije Grada Zagreba

Najviše 96 stipendija dijelit će se studentima znanstveno-istraživačkih studija, dok će studenti umjetničkih studija moći aplicirati za najviše četiri stipendije.