Cd593b0ff0216be5bcce66e3fd4e0f841701f8e7

Visiš ovdje svaki dan?

Ne moraš klikati po studentskom da bi došao do informacija. Ako želite Pratiti novosti ili se na Studentski.hr

O projektu

Četvrtu godinu za redom, studentska organizacija AIESEC u Osijeku provodi projekt Jednaki u različitosti (JuR). Projekt počinje 27. siječnja i završava 8. ožujka, a ove će godine u njemu sudjelovati: I. gimnazija, II. gimnazija, III. gimnazija, Ekonomska i upravna škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna te Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj.

JuR je osmišljen kako bi mladima približio multikulturalnost i međusobnu toleranciju, kao i probleme u društvu s kojima se mladi svakodnevno susreću. Projekt će se realizirati kroz šest radionica na tjednoj bazi, a sve će završiti 8. ožujka svečanim zatvorenjem. Protekle tri godine projekt je ostvario odlične rezultate, što pokazuje i nagrada za projekt godine AIESEC-a Hrvatske. Jedna od bitnih karakteristika ovoga projekta jest dolazak stranih studenata koji će voditi radionice. Ove godine AIESEC Osijek dovodi četvero studenata iz različitih zemalja, a to su Egipat, Indija, Tajvan i Latvija. Radionice su osmišljene kao debate na engleskom jeziku koje će učenike poticati na iznošenje svojih mišljenja i stavova. Naglasak je na argumentiranju dobivene teze na već unaprijed smišljene teme, pod vodstvom stranih studenata.

Teme obuhvaćaju toleranciju manjina, stereotipe i predrasude, cenzuru kože, djecu homoseksualnih roditelja, slobodu izražavanja i druge. Na ovaj način, učenici dobivaju mogućnost razvijanja komunikacijskih i prezentacijskih vještine, dok uz to uče i načine kvalitetnog argumentiranja. Cilj cijeloga projekta jest pomoći mladima razviti nenasilne komunikacijske vještine i dobiti razinu interkulturalnog senzibiliteta.

Pohvale, kritike, savjeti...

Pogledaj sve projekte