LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AIESEC Osijek

Uspješno završen projekt „Jednaki u različitosti“

U ponedjeljak, 3. ožujka 2014., u I. gimnaziji Osijek održano je svečano zatvorenje projekta „Jednaki u različitosti“, koji se provodio u osječkim srednjim školama.

U ponedjeljak, 3. ožujka 2014., u I. gimnaziji Osijek održano je svečano zatvorenje projekta „Jednaki u različitosti“, koji se provodio u osječkim srednjim školama.

Projekt „Jednaki u različitosti“, koji četvrtu godinu za redom provodi studentska organizacija AIESEC, svečano je zatvoren u ponedjeljak u I. gimnaziji u Osijeku. Kroz šest tjedana interaktivnih radionica, internacionalni su studenti učenicima srednjih škola približili teme nenasilne komunikacije, multikulturalnosti i interkulturalnog dijaloga. Škole koje su ove godine sudjelovale u projektu su: I. gimnazija, II. gimnazija, III. gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Ekonomska i upravna škola te Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvatskoj.

Radionice u školama držali su studenti Selwan Wahba i Ahmed Reda Omar iz Egipta, Reinis Auzins iz Latvije i ChunHan Chena iz Tajvana. Oni su kroz radionice, prezentacije i debate na engleskom jeziku poticali učenike na iznošenje vlastitih stavova, ali i argumentiranje svojih teza i mišljenja:

Jako mi se svidjelo, radionice su bile istovremeno i edukativne i zabavne. Voditelji radionica su zanimljivi, čak sam dobila priliku i reći što mislim. Drago mi je što sam bila dio projekta", izjavila je Monika, učenica II. gimnazije.

Na projektu je sudjelovalo više od 80 učenika, a oni najaktivniji dobili su i vrijedne nagrade. Njih su osigurali Autoškola Tratinčica, glavni sponzor projekta, zatim Algebra, Francuska Alijansa, Digital Design, Knjižara Nova, te Paintball club Mursa. I sami srednjoškolci izrazili su zadovoljstvo projektom:

Odlična mi je pomisao da mogu pričati s osobom koja živi u toliko različitom svijetu od našega i sprijateljiti se s njim. Jako su mi se svidjele radionice i planiram na ljeto posjetiti Egipat", rekao je Marko, učenik I. gimnazije.

Iz AIESEC-a Osijek zahvaljuju se svim predstavnicima škola, učenicima i sponzorima što su prepoznali potencijal projekta i nadaju se da će i iduće godine projekt polučiti veliki uspjeh.

FOTO: AIESEC OSIJEK