LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRVI U POTPUNOSTI OBNOVLJEN

Fakultet filozofije i religijskih znanosti obnovljen je od potresa, još 22 u procesu su obnove

Riječ je o obnovi vrijednoj 6,2 milijuna kuna, odnosno 824 tisuće eura, a cjelovito su obnovljene zgrada fakulteta i Knjižnica „Juraj Habdelić”.

Riječ je o obnovi vrijednoj 6,2 milijuna kuna, odnosno 824 tisuće eura, a cjelovito su obnovljene zgrada fakulteta i Knjižnica „Juraj Habdelić”.

Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu prva je visokoobrazovna institucija na zagrebačkom području u cijelosti obnovljena od potresa sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Riječ je o obnovi vrijednoj 6,2 milijuna kuna, odnosno 824 tisuće eura, a cjelovito su obnovljene zgrada fakulteta i Knjižnica Juraj Habdelić, stoji na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Na svečanoj konferenciji za medije, održanoj 25. travnja u dvorani fakulteta, nazočili su ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Hrvoje Meštrić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, potpredsjednik Odbora za obnovu katedrale zagrebačke nadbiskupije msgr. Zlatko Koren, dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti prof. dr. sc. Ivan Šestak te konzultant Fakulteta za projekt obnove Mladen Omerznel.

Dekan Ivan Šestak u svom je uvodnom obraćanju zahvalio svima koji su omogućili da se projekt izvede u roku te je naglasio važnost solidarnosti koja se tijekom obnove pokazala na razini Hrvatske i EU-a. Čestitao je svima uključenima u taj proces obnove na odličnom i u roku obavljenom poslu.

Rektor Stjepan Lakušić prisjetio se potresa, istaknuvši da su djelatnici Građevinskoga fakulteta, čiji je on tada bio dekan, učinili prve korake i prvi elaborat povezan s postojećim stanjem i odredili daljnje smjernice, te čestitao i Ministarstvu na dobro pripremljenom javnom pozivu. Naveo je također da su u procesu obnove još 22 fakulteta – njih desetak u opsežnim radovima cjelovite obnove, a ostali u fazi odabira izvođača ili izrade dokumentacije.
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, PRESS