LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni festival razvojnog kazališta

Zbog smjene voditeljice Kulture SC-a, 8. izdanje nagrađivanog Ganza ujedno je posljednje

Zbog smjene voditeljice Kulture SC-a, osmo je izdanje Ganza ujedno posljednje, a besplatno ga možete posjetiti od 20. do 23. rujna.

Zbog smjene voditeljice Kulture SC-a, osmo je izdanje Ganza ujedno posljednje, a besplatno ga možete posjetiti od 20. do 23. rujna.

Ganz novi festival ove će se godine održati posljednji put, poručila je njegova umjetnička voditeljica Silvija Stipanov. Riječ je o međunarodnom festivalu razvojnog kazališta koji je dvaput nominiran kao jedan od pet najboljih hrvatskih kazališnih predstava.

– Ganz, koji je dva puta nominiran kao jedan od pet najboljih hrvatskih kazališnih festivala (Nominacije za Teatar.hr Nagradu publike 2013. i 2015.), ove godine održava se posljednji put. Naime, Sanacijska uprava SC-a krajem srpnja smijenila je Natašu Rajković, voditeljicu Kulture SC-a, autoricu programske koncepcije Kultura promjene, u sklopu koje je Ganz, kao i drugi brojni projekti, nastao i prema kojoj je osmišljen i realiziran. – objasnila je Silvija Stipanov.

Priliku za doživjeti ovakvo kulturno iskustvo dobit ćete još od 20. do 23. rujna kada će se u Studentskom centru održati, i to potpuno besplatno. Osmo je izdanje nastalo u suradnji s Dance_Inn Autumn festivalom koji se fokusira na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art, a spaja se i s proslavom 10. rođendana umjetničke organizacije Kik Melone.

 – Vizuale za osmo, posljednje izdanje Ganza, dizajnirali su mladi dizajneri Miran Bašić i Otto Kušec, poznatiji kao 2dizajnera, u suradnji s Kulturom promjene. Ganz na svojim promotivnim materijalima priča sedam svjetskih jezika, jezika zemalja čije su kulturne institucije i fondacije u proteklih 8 godina podržavale rad Ganz novog festivala. To su zemlje, poput Islanda, koje svoju kulturu i umjetnost cijene i visoko vrednuju. – dodaje Stipanov.

39 umjetnika iz 9 zemalja (Austrije, Hrvatske, Islanda, Japana, Kanade, Njemačke, Slovenije, Španjolske i Švicarske) svoje će umjetničke priče ispričati kroz 16 izvedbi, 2 radionice, instalaciju, projekciju i dvodnevnu izvedbenu konferenciju. Kompletan se program nalazi na poveznici.

FOTO: RAPHAEL HADAD / KULTURA PROMJENE