LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Varaždin

Velika novost za varaždinske studente: SC uvodi digitalni potpis i digitalne iksice

Preduvjet za korištenje ovih usluga je aktivirana e-Osobna i Certilia mobileID aplikacija. Studenti navedeno mogu aktivirati tijekom ovog tjedna u varaždinskom Student servisu.

Preduvjet za korištenje ovih usluga je aktivirana e-Osobna i Certilia mobileID aplikacija. Studenti navedeno mogu aktivirati tijekom ovog tjedna u varaždinskom Student servisu.

Studentski centar u Varaždinu nastavlja s modernizacijom te pruža studentima nove digitalne usluge kako bi im olakšao svakodnevne obaveze. Ovog tjedna, od 18. do 22. ožujka, u vremenu od 9 do 13 sati, studenti imaju priliku aktivirati svoju e-Osobnu i aplikaciju Certilia mobileID na AKD mobilnom kiosku u varaždinskom Student servisu.

Za postupak aktivacije, studentima je potrebna važeća osobna iskaznica s čipom, mobitel za aktivaciju mobilne aplikacije Certilia te PIN omotnica s registracijskim podacima koje je izdala policijska uprava. U slučaju da studenti nemaju nešto od navedenog, mogu se obratiti u Student servis gdje će im biti na raspolaganju službenica varaždinske policijske uprave koja će im pružiti potrebnu pomoć.

Identifikacija digitalnom iksicom u studentskom restoranu omogućava studentima da koriste iksicu putem mobilnih uređaja, dok je putem aplikacije Certilia moguće elektroničko potpisivanje e-Ugovora Student servisa. Studenti s aktiviranom e-Osobnom iskaznicom i aplikacijom Certilia mobileID za Android i iOS, mogu digitalno potpisivati dokumente bez čitača i kartica, s najvišom razinom sigurnosti.

Iz Studentskog centra napominju da za korištenje digitalne iksice nije potrebna osobna iskaznica zadnje generacije, ali je nužna za digitalno potpisivanje e-Ugovora.
FOTO: STUDENTSKI CENTAR U VARAŽDINU