LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi fakultet na sceni

Sad je i službeno: riječki Odjel za informatiku postao fakultet

Studenti Odjela za informatiku postaju studenti Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija.

Studenti Odjela za informatiku postaju studenti Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija.

Na sjednici Senata 21. rujna 2021. godine odlučeno je da dosadašnji Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci postaje fakultet, a sada je, odlukom Trgovačkog suda u Rijeci, ta odluka postala i pravomoćna. 

Odjel za informatiku tako je sada Fakultet informatike i digitalnih tehnologija (Faculty of Informatics and Digital Technologies), a trenutni studenti Odjela za informatiku postat će studenti Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija.

Uprava fakulteta ostala je u istom sastavu tako da do kraja mandatnog razdoblja dužnost dekanice obavlja izv. prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos, a prodekanice doc. dr. sc. Martina Holenko Dlab.

– Gledamo unaprijed i nadamo se da će ova promjena ubrzati daljnji razvoj Odjela, sada Fakulteta, i pozicionirati ga kao vodeću visokoškolsku ustanovu u regiji u području informacijsko-komunikacijskih znanosti s naglaskom na transfer znanja gospodarstvu i lokalnoj zajednici, kao i znanstvenu izvrsnost i međunarodnu vidljivost te stvoriti priliku za osobni razvoj i napredak svih dionika Fakulteta, od studenata, suradnika do nastavnog i znanstveno-nastavnog osoblja. – poručili su s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija na svojim službenim stranicama. 

FOTO: UNSPLASH