LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plivanje i pjenušac

Hrabri pulski građani i ove su godine održali novogodišnju tradiciju

Temperatura mora od 13 Celzijevih stupnjeva nije mogla zaustaviti dugogodišnju tradiciju. Ipak, more je ove godine bilo nešto toplije nego proteklih.

Temperatura mora od 13 Celzijevih stupnjeva nije mogla zaustaviti dugogodišnju tradiciju. Ipak, more je ove godine bilo nešto toplije nego proteklih.

Jučer je počela i nova, 2024. godina koja se u nekim gradovima obilježava posebnim tradicijama. Tako je u Puli na kupalištu Mornar, unatoč temperaturi mora od samo 13 Celzijevih stupnjeva i nešto nižoj temperaturi zraka, pedesetak kupača održalo svoju tradiciju, piše Hina.
 


VEZANO: Novogodišnja prevara: 600 eura otišlo u vjetar




Otvaranje šampanjca u podne i plivanje uobičajene rute – novogodišnja je tradicija za građane Pule. Ipak, ove godine je more bilo toplije nego što je inače u ovo doba godine, ali i dalje je bilo daleko od onog na koje smo navikli ljeti. No, pulskim kupačima to ne smeta.
 

„Ima nas desetak koji se stalno kupamo zimi. Sve je više mladih, i jednostavno uživamo u tome.“ – rekle su Klara Grahovac i Orietta Marušić za Hinu


Ove godine tradiciju je održalo pedesetak kupača, ali Sandi Pranić koji se plivanjem bavi više od trideset godina, pamti godinu kad ih se okupilo najviše.
 

„Najviše nas je bilo 2019., više od stotinu, a na kupalištu Mornar se skupljaju prigodno gotovo svi plivači koji plivaju tijekom godine i na drugim plažama.“ – ispričao je.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA