Na današnji dan

Prva filmska suradnja Tima Burtona i Johnnyja Deppa slavi 29. obljetnicu postojanja

Edward Scissorhands, Johnny Depp, Winona Ryder
Pogledaj fotogaleriju
Edward Škaroruki
Edward Škaroruki

Neobična priča o neobičnom čovjeku koja će raznježiti gotovo svakoga danas gazi 29. godinu postojanja, a još uvijek uživa titulu tinejdžerskog filmskog klasika.

Priča Edwarda Škarorukog moderna je bajka koja prati sudbinu umjetno napravljenog čovjeka čiji izumitelj umire prije nego što ga dobije priliku u potpunosti dovršiti. Zbog toga završava sa škarama umjesto ruku. No njegova se zbilja naglo mijenja kad ga posjeti prodavačica Avon proizvoda te ga odluči povesti sa sobom kući kako ne bi bio sam. Škaroruki po prvi put uz svoju novu obitelj upoznaje svijet izvan svoje zapuštene palače na vrhu grada i postaje svojevrsni celebrity zbog svog neobičnog izgleda i talenta.

Film je isprepleten usponima i padovima ovog neobičnog junaka koji s lakoćom osvaja srca gledatelja, a prošlo je točno 29 godina otkako je ugledao svjetlo dana. Radnja je smještena u imaginarnom gradiću inspiriranim Burbankom u Californiji, koji je ujedno i rodno mjesto režisera filma. Glavni lik tumači Johnny Depp koji tvrdi kako mu je prvo čitanje scenarija natjeralo suze na oči.

S ovim filmom Depp i Burton započinju svoju prvu u nizu suradnji te uz to postaju dobri prijatelji. Ideja za film potekla je od crteža Tima Burtona iz tinejdžerskih dana na kojem je bio prikazan lik trošnog tijela s oštrim noževima umjesto ruku. Za glavnu su ulogu u obzir uzeti Tom Cruise, Robert Downey Jr. i Jim Carrey, dok je za ulogu Kim Boggs u obzir došla Drew Barrymore. Johnnyju Deppu u filmu lik djevojke (Kim Boggs) tumači ondašnja zaručnica Winona Ryder koja je zbog uloge u ovom filmu odbila glumiti u The Godfather: Part III.

Komentari na članak

Vezani članci

Ona

Film: Ona (2013.)

Virtualna samosvijest u svojoj romantičnoj verziji

Uz informatičku evoluciju koja nam se u posljednjih 20 godina odvija pred očima i uz Internet za koji smo vezani pupčanom vrpcom, svijet Spikea Jonzea ne izgleda nam nimalo strano i neizvedivo...uz jedan minijaturni kontroverzni postulat – umjetnu inteligenciju.

Alan Turing-skulptura

Na današnji dan

Umro Alan Turing, matematički genije i jedan od najzaslužnijih znanstvenika za dešifriranje poruka Enigme

Smatra se da je Alan Turing svojim radom doprinio skraćivanju Drugog svjetskog rata za najmanje godinu dana te time spasio milijune života.

kim jong

Recenzija filma koji ismijava režim sjevernokorejskog diktatora

Komediji „The Interview“ dozvoljeno prikazivanje u kinima te na internetskim stranicama

Film „The Interview” ipak je u kinima, Sony nije popustio pred hakerima i prijetnjama Sjeverne Koreje. Vrlo dobra komedija nije se svidjela Kim Yong-unu i nastala je pomutnja u svijetu.

Suicide Squad

Warner Bros.

Novi trailer za film „Suicide Squad“

Novi trailer filma „Suicide Squad“, u kojem će se pojaviti i novi Joker i novi Batman, procurio je tijekom ovog vikenda. Studio „Warner Bros“ ubrzo je objavio novi visokokvalitetni trailer.

Najbolji studenti 2019

Povodom 60. obljetnice rada

FOTO: Predstavljamo šest najboljih studenata KIF-a – prema ocjenama i zalaganju

Na KIF-u, koji ove godine obilježava 60. obljetnicu postojanja, danas studira više od 2000 studenata. Upoznajemo 6 najboljih prema ocjenama i zalaganju.