ZmaJurjevo – legenda će oživjeti u centru grada Zagreba

Zakoračite u svijet zmajeva i vitezova u parku Ribnjak

Izdvojeno

Posjetitelji će moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti se pivom u taverni, sudjelovati u streličarskom turniru, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Željeli biste na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onomu iz serije Igra prijestolja ili legendi o kralju Arthuru? U subotu, 23. travnja 2016. godine zagrebački park Ribnjak ugostit će ZmaJurjevo i pretvoriti se u srednjovjekovno selo u kojemu se bore vitezovi i nad kojim prelijeću zmajevi.

Ovo će zabavno obiteljsko događanje sadržajem podjednako biti atraktivno za sve generacije. Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, ZmaJurjevo će na jedan dan oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života.

Tako će posjetitelji moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu i naći se u zanimljivim situacijama karakterističnima za to doba, okrijepiti se u taverni craft pivom i specijalitetima spravljenima po tradicionalnim receptima te pogledati tematsku izložbu u kapelici sv. Jurja i čuti više o srednjovjekovnim alatima i starim zanatima. Uz to, moći će se i dobro zabaviti sudjelujući u streličarskom turniru, natjecanju u bacanju koplja u metu, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Večernji sati rezervirani su za svjetlosno-izvedbeni spektakl – predstavu o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba uz pratnju vokalnoga ansambla za ranu glazbu Minstrel i svjetlosne efekte, a posjetitelje u jedinstvenom okruženju parka Ribnjak očekuje i projekcija letećeg zmaja i simbolično paljenje jurjevskog krijesa.

Za najmlađe ZmaJurjevo donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, heraldike i izrade drvenih štitova, akrobatskih radionica i lutkarskih predstava, škole jahanja i streličarstva te čitanja bajki i prigodnih igara, među kojima su i potraga za zmajevim jajima, bacanje potkove, nošenje krumpira na glavi i skakanje u vreći.

ZmaJurjevo je inspirirano legendom o borbi svetog Jurja protiv zmaja. Organizatori su Udruga Red Čuvara grada Zagreba i Centar mladih Ribnjak.

Komentari na članak

Vezani članci

Revolver

10 atentata koji su mijenjali svijet

Atentati koji su promijenili svijet

Atentati su oduvijek šokirali javnost.

Jesse James - novela

Na današnji dan

Rođen Jesse James, legendarni američki razbojnik i pljačkaš banaka

"Pobunjenik za sva vremena”, "legenda Divljeg zapada" ili jednostavno – Jesse James, rođen je na današnji dan 1847. godine.

Harry Houdini

Na današnji dan

Houdini se ispod površine vode 91 minutu poigravao životom i smrću

Podvig koji se dogodio 1926. na današnji dan čini se poprilično besmislenim i vrlo opasnim na prvi pogled, ali pomogao je poboljšanju tehnika preživljavanja za zatočene rudare.

Sajam stipendija 2015. - naslovna

11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Ovogodišnji Sajam stipendija bit će najveći dosad s preko 80 izlagača iz čak 18 zemalja!

U okviru Sajma pružat će se informacije o više od 5 tisuća dostupnih stipendija, a predstavit će ih preko 80 izlagača iz 18 zemalja.

Saznajte kako jedna organizacija hrani više od milijun djece

Predstavljanje knjige

Saznajte kako jedna organizacija hrani više od milijun djece

Predstavljanje knjige utjecajnog Škota Magnusa MacFarlane Barrowa održat će se 14. ožujka u Zagrebu i dan poslije u Splitu. Djelo opisuje pokret koji suzbija glad u svijetu.