Neka vaša kuhinja postane vaš laboratorij

VIDEO: Kuhajte jednostavnije i brže uz par kemičarskih savjeta

Voće i povrće

Donosimo vam nekoliko jednostavnih kemičarskih savjeta uz koje će vaši obroci biti svježiji, zdraviji i ukusniji.

Svi volimo pojesti ukusan i svjež obrok. No kuhanje često može poslužiti i kao lekcija iz kemije. Proces pretvaranja sirovih sastojaka u zamamno jelo, kao i proces kvarenja namirnica, može se opisati kemijskim formulama.

Ali ne morate biti ni profesionalni kuhar ni vrstan kemičar kako biste slijedili jednostavne savjete u videu koji vam predstavljamo. Naučite kako zadržati sočnost mesa ako ste ga zaboravili marinirati, prepoloviti broj kalorija u porciji riže i spriječiti voće da poprimi smeđu boju te pretvorite svoju kuhinju u pravi kemijski laboratorij.

Komentari na članak

Vezani članci

Djevojka u moru, zalazak sunca

Promjene iz korijena

Savjeti za povratak na pravi životni put

Zašto ne biste umjesto brze hrane pojeli neku slasnu ribu, zatim otišli u šetnju pa kod kuće pročitali neku dobru knjigu? Sve vam to može pomoći da promijenite svoj život u potpunosti.

Soundwave festival

Praktični savjeti

Kako ugodnije preživjeti festivale na otvorenom

Europa je poznata po svojim velikim ljetnim festivalima koji traju i do nekoliko dana i okupljaju mnogo ljudi na jednom mjestu. Da bi vaše festivalsko iskustvo bilo što ugodnije, donosimo vam nekoliko praktičnih savjeta „za preživljavanje".

Hoagie

Na današnji dan

Popularni sendvič dobio svoj dan

Danas je Međunarodni dan „hoagie“ sendviča. Predstavljamo povijest mnogima najčešćeg obroka te donosimo brze recepte za njegovo pravljenje.

VIDEO: Don't stay in school - Boyinabend

Video koji podiže svijest o školovanju

VIDEO: Nemojte ostati u školi!

Boyinabend, YouTuber, pjevač i vloger, napisao je pjesmu o obrazovanju koje se stječe upravo u osnovnim i srednjim školama, a koje se ne sastoji od lekcija koje će nas pripremiti za realne životne situacije.

Traženje posla

Male mudrosti

Savjeti za olakšavanje mukotrpne potrage za poslom

Neovisno o tome tražiš li posao već mjesecima ili si tek krenuo u potragu, donosimo ti savjete koji će ovaj proces učiniti bezbolnijim.