Slike budućnosti u animiranoj seriji

VIDEO: Bizarna predviđanja iz popularnih Simpsona

Trump drži govor u Simpsonima kao novoizabrani predsjednik

Za vas smo izdvojili najzanimljivije događaje koje su Simpsoni predvidjeli. Neki su bizarni, neki samo smiješni, a nad nekima se možda i sami zapitate.

Od američkih predsjedničkih izbora prošli su mjeseci. Svijet su obišle postizborne slike nezadovoljnih građana s američkih ulica, a nakon što se situacija malo smirila svjetsku javnost ponovno je uznemirila, sada malo drugačija, slika. Donald Trump pozdravio je prisutno mnoštvo 2000. godine u Simpsonima.

Teoretičari zavjera bili su oduševljeni pa su se neki potrudili pronaći još događaja predviđenih u popularnoj američkoj seriji. Događaji poput nuklearne katastrofe u Fukushimi 2011. ili nešto kasniji skandal s prodajom konjskog mesa u King Burgeru već su davno prije odigrani u Simpsonima, prenosi Mental_floss. Za vas smo izdvojili najzanimljivije događaje koje su Simpsoni predvidjeli. Neki su bizarni, neki samo smiješni, a nad nekima se možda i sami zapitate.

Trooka riba

Bart je u epizodi iz 1990. iz vode nedaleko od springfildske nuklearne elektrane izvukao Blinkyja – trooku ribu. 2011. u Argentini, ribar je ulovio trooku ribu, i to u blizini nuklearne elektrane.

Napad tigra

Siegfried i Roy poznati su američki stage izvođači. Popularnost su im ponajprije osigurali tigrovi koje su redovito imali u svojim točkama. U Simpsonima im možemo naći ekvivalente u Gunteru i Ernstu, epizodnim likovima koji, iako prikazani kao parodija europskih izvođača, također nastupaju u kasinu i s tigrom. Siegfried i Roy godinama su uspješno nastupali bez ikakve ozljede. 2003. nakon što ga je na pozornici napao tigar, Roy Horn ostaje djelomično paraliziran. Jesu li to Simpsoni predvidjeli?

FIFA skandal

U epizodi iz 2014. Homer razgovara s predstavnikom Svjetske nogometne federacije. Dok mu govori o korupciji koja pogađa nogometne institucije, na Homerovo zaprepaštenje, biva uhićen. Godinu dana poslije nogometni svijet obilazi vijest o uhićenju sedam visoko pozicioniranih djelatnika FIFE zbog korupcije.

Krađa stabla limuna

Tijekom 1995. u epizodama smo Springfield upoznavali kroz rivalitet sa susjednim gradom Shelbyvillom. Nakon što su shvatili da je stablo limuna s granice dvaju gradova ukradeno, Homer i društvo odlaze u Shelbyville kako bi ga vratili. Sličan scenarij odigrao se u Houstonu 2013. godine Oštećena je Kae Bruney izjavila kako je lopov bio očito preglup jer se u tom dijelu godine limun nije mogao presaditi na drugo mjesto. Ostaje pitanje radi li se o slučajnosti ili je lopov bio inspiriran Simpsonima, jer, tko još krade stablo limuna i zašto?

Wrecking ball

Ovdje je već teško reći da se radi o predviđanju. Ali, je li Homer Simpson inspirirao Miley Cyrus? Prosudite sami.

Postoji još mnogo događaja koje su Simpsoni davno prije uprizorili. Ipak, najzanimljivi ostaje slučaj Trump. Ako zanemarimo Homera, njegov silazak 2000. i 2016. izgleda identično, a jedan detalj posebno navodi na razmišljanje. Jesu li Simpsoni odavno znali što nas očekuje, prosudite sami.

Komentari na članak

Vezani članci

OTH 1

Petnaest godina kasnije

FOTO: Povratak u Tree Hill: najljepši trenuci s najdražim likovima

Tijekom devet sezona i 187 epizoda gledatelji su pratili odrastanje i sazrijevanje te borbu sa svakodnevnim životnim problemima dvojice polubraće Nathana i Lucasa Scotta te njihovih prijatelja i neprijatelja.

Promocija

Sve o danu za koji svaki student diše

Kako izgleda ulazak u visoke akademske redove – promocija

Svi smo čuli za promociju i znamo da ju želimo. No, kad su u pitanju pojedinosti, ipak se zapitamo koliko stvarno znamo. O tome što je promocija, kako izgleda, što označava i kada je počelo njeno prakticiranje u Zagrebu, kratke informacije donosimo u nastavku.

Budimpešta

Veličanstvena metropola nadohvat ruke

Deset očaravajućih mjesta koja morate posjetiti i iskusiti u „Kraljici Dunava“

Osim impresivne arhitekture, bogate i burne povijesti, čuvenih termi i božanstvenih okusa u kojima će uživati svačije nepce, sa svojim ruin pubovima, mađarska prijestolnca preuzima tron jedne od najboljih europskih partijanerskih destinacija.

Peter Pan

Stari se

25 znakova da ste odrasli

Redovno gledate vremnesku prognozu? U hladnjaku imate više hrane, nego alkohola? Ne sjećate se kad ste zadnji put jeli fast food? Prenosimo vam 25 znakova koji ukazuju kako i vi odrastate.

Al Capone

NA DANAŠNJI DAN

Umro Al Capone

"You can get much further with a kind word and a gun than you can with a kind word alone."- Al Capone