Slike budućnosti u animiranoj seriji

VIDEO: Bizarna predviđanja iz popularnih Simpsona

Trump drži govor u Simpsonima kao novoizabrani predsjednik

Za vas smo izdvojili najzanimljivije događaje koje su Simpsoni predvidjeli. Neki su bizarni, neki samo smiješni, a nad nekima se možda i sami zapitate.

Od američkih predsjedničkih izbora prošli su mjeseci. Svijet su obišle postizborne slike nezadovoljnih građana s američkih ulica, a nakon što se situacija malo smirila svjetsku javnost ponovno je uznemirila, sada malo drugačija, slika. Donald Trump pozdravio je prisutno mnoštvo 2000. godine u Simpsonima.

Teoretičari zavjera bili su oduševljeni pa su se neki potrudili pronaći još događaja predviđenih u popularnoj američkoj seriji. Događaji poput nuklearne katastrofe u Fukushimi 2011. ili nešto kasniji skandal s prodajom konjskog mesa u King Burgeru već su davno prije odigrani u Simpsonima, prenosi Mental_floss. Za vas smo izdvojili najzanimljivije događaje koje su Simpsoni predvidjeli. Neki su bizarni, neki samo smiješni, a nad nekima se možda i sami zapitate.

Trooka riba

Bart je u epizodi iz 1990. iz vode nedaleko od springfildske nuklearne elektrane izvukao Blinkyja – trooku ribu. 2011. u Argentini, ribar je ulovio trooku ribu, i to u blizini nuklearne elektrane.

Napad tigra

Siegfried i Roy poznati su američki stage izvođači. Popularnost su im ponajprije osigurali tigrovi koje su redovito imali u svojim točkama. U Simpsonima im možemo naći ekvivalente u Gunteru i Ernstu, epizodnim likovima koji, iako prikazani kao parodija europskih izvođača, također nastupaju u kasinu i s tigrom. Siegfried i Roy godinama su uspješno nastupali bez ikakve ozljede. 2003. nakon što ga je na pozornici napao tigar, Roy Horn ostaje djelomično paraliziran. Jesu li to Simpsoni predvidjeli?

FIFA skandal

U epizodi iz 2014. Homer razgovara s predstavnikom Svjetske nogometne federacije. Dok mu govori o korupciji koja pogađa nogometne institucije, na Homerovo zaprepaštenje, biva uhićen. Godinu dana poslije nogometni svijet obilazi vijest o uhićenju sedam visoko pozicioniranih djelatnika FIFE zbog korupcije.

Krađa stabla limuna

Tijekom 1995. u epizodama smo Springfield upoznavali kroz rivalitet sa susjednim gradom Shelbyvillom. Nakon što su shvatili da je stablo limuna s granice dvaju gradova ukradeno, Homer i društvo odlaze u Shelbyville kako bi ga vratili. Sličan scenarij odigrao se u Houstonu 2013. godine Oštećena je Kae Bruney izjavila kako je lopov bio očito preglup jer se u tom dijelu godine limun nije mogao presaditi na drugo mjesto. Ostaje pitanje radi li se o slučajnosti ili je lopov bio inspiriran Simpsonima, jer, tko još krade stablo limuna i zašto?

Wrecking ball

Ovdje je već teško reći da se radi o predviđanju. Ali, je li Homer Simpson inspirirao Miley Cyrus? Prosudite sami.

Postoji još mnogo događaja koje su Simpsoni davno prije uprizorili. Ipak, najzanimljivi ostaje slučaj Trump. Ako zanemarimo Homera, njegov silazak 2000. i 2016. izgleda identično, a jedan detalj posebno navodi na razmišljanje. Jesu li Simpsoni odavno znali što nas očekuje, prosudite sami.

Komentari na članak

Vezani članci

Ice bucket challenge

Humanitarna akcija na društvenin mrežama

Ice Bucket Challenge: viralnim videom do 115 milijuna dolara

Sjećate se viralnih videa takozvanog Ice Bucket Challengea? Skupljeno je 115 milijuna dolara. Saznajte kako se raspodijelio novac.

Prophets Of Rage

Koncertna poslastica u Domu sportova

Potaknuta političkom situacijom supergrupa Prophets Of Rage stiže u Hrvatsku

Vijest o dolasku benda Prophets Of Rage u Zageb uzdrmala je veliku bazu fanova. Ulaznice po najpovoljnijoj cijeni kreću u prodaju 15. prosinca.

Alan Rickman

Preminuo Alan Rickman

VIDEO: Opraštamo se od Alana Rickmana, voljenog profesora Snapea

Alan Rickman, jedan od najomiljenijih britanskih glumaca, umro je od raka u 69. godini života u Londonu.

Aktivna Hrvatska u Vodicama

Nacionalni projekt

VIDEO: Aktivna Hrvatska upozorava na važnost pronalaska svakodnevnog mira

– Pronađite neki oblik aktivnosti ili meditacije koji će vam najbolje odgovarati i krenite na jedno novo životno putovanje. – ističe Sandra Petra Pintarić.

Toše Proeski

Na današnji dan

Tragičan odlazak „makedonskog anđela“

Na današnji dan napustio nas je balkanski anđeo Todor Toše Proeski i zauvijek ostavio neizbrisiv trag, kako u našim srcima, tako i na glazbenoj sceni.