Savjeti za poboljšanje životopisa

U samo nekoliko koraka do povećanja prilike za posao

intervju

Kako biste sami sebi osigurali bolju budućnost, donosimo vam nekoliko trikova za popunjavanje životopisa te savjeta za bezbolan i uspješan početak vaše karijere.

Sve je bliže kraj godine što znači da slijedi razdoblje stresa i patnje oko ispita. Nekima je to posljednja godina fakulteta pa ih nakon položenih ispita i obrane diplomskog čeka još stresnije razdoblje pronalaska posla. Bez obzira na to koja ste godina, nemojte čekati krajnje vrijeme nego već sada poduzmite prave korake za uspješan i bezbolan početak vaše karijere.

1. Aktivnosti vezane uz vaš smjer

Sigurno na fakultetu imate neku udrugu koja je povezana s vašim smjerom. Ne samo što će dobro izgledati u vašem životopisu, možete se upoznati i povezati s ljudima s viših godina koji će sigurno imati neki koristan savjet. Ako ste u nedoumici postoji li uopće udruga vašeg usmjerenja, raspitajte se u referadi ili pitajte profesore, oni su sigurno upućeni. Tko pita ne skita.

FOTO: Tumblr

2. Osnujte udrugu

 Ako vam se baš nijedna udruga nije svidjela, čak ni one povezane sa životinjama ili okolišem, jednostavno riješite svoj problem. Svom budućem poslodavcu tako možete pokazati kako preuzimate inicijativu. Dapače, vaša udruga ni ne mora biti povezana s vašim smjerom. Ako volite kuhati, možete osnovati udrugu ljubitelja bezglutenskog brašna ili ako preferirate područje znanosti, za vas je sigurno klub obožavatelja petrijeve zdjelice.

FOTO: Pixabay

3. Vođenje organizacije

Ono što je najbitnije izvući iz svih izvanfakultetskih aktivnosti su vještine i iskustvo. Ako ste se pokazali kao dobar vođa u svom okruženju, možda će vas poslodavac prije uzeti u obzir. Ne morate nužno biti predsjednik neke udruge ili organizacije, bitno je da se aktivirate i volontirate u svakoj prilici.

FOTO: Pixabay

4. Volontirajte

Ne samo što će ta dodatna stavka dobro izgledati u vašem životopisu, možete i pomoći svojim sugrađanima i susjedima. Time ćete pokazati svoj interes za napredak i kako gledate širu sliku. Također, volontiranje može imati veliki značaj za budući razgovor za posao. U slučaju da studirate na fakultetu usko povezanim s djecom, sigurno će vam pomoći rad s djecom i mladeži ili ako studirate novinarstvo ili komunikologiju, Studentski.hr mjesto je za vas!

FOTO: Pixabay

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje

Luka Basa

Od prava i bankarstva do volonterskog novinarstva

Evo me tu gdje jesam. Na fakultetu, na poslu i u redakciji portala Studentski.hr. Volontiranje mi je omogućilo da svoje slobodno vrijeme iskoristim na jedan produktivan način. Komunikacijske vještine danas i prije godinu dana su razlika nebo i zemlja. O empatiji i odgovornosti da vam ne pričam. To su neke stvari koje nemaš baš priliku naučiti tijekom školovanja.

AIESEC regrutacija

Pridružite se globalnoj organizaciji mladih

AIESEC regrutira nove članove

U četvrtak 13. veljače će najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC održati info sastanak za regrutaciju novih članova u kino dvorani SN Stjepan Radić s početkom u 19.00 sati.

Štikle

Olakšajte si izlazak

Šest trikova za što ugodnije nošenje štikli

Želite izbjeći bolove u nogama i kralježnici nakon nošenja visokih potpetica? Pročitajte naše savjete.

regrutacija Studentski.hr

Regrutacija članova

Osiguraj blistavu budućnost, Studentski.hr tebe traži!

Brojni timovi najvećeg studentskog portala u Hrvatskoj i ove jeseni otvaraju svoja vrata svima željnima prakse i novih iskustava. Do 15. listopada pronađi svoj novi tim, prijavi se i postani dijelom naše brojne obitelji kojoj smijeha i zabave nikad ne nedostaje.

naslovna

Studentske financije

Savjeti za odgovorno upravljanje novcem

Možda biste s dobrim planom raspodjele svoga budžeta na kraju mjeseca uspjeli ponekad biti u plusu. Otkrivamo vam kako u tome uspjeti.