Savjeti za poboljšanje životopisa

U samo nekoliko koraka do povećanja prilike za posao

intervju

Kako biste sami sebi osigurali bolju budućnost, donosimo vam nekoliko trikova za popunjavanje životopisa te savjeta za bezbolan i uspješan početak vaše karijere.

Sve je bliže kraj godine što znači da slijedi razdoblje stresa i patnje oko ispita. Nekima je to posljednja godina fakulteta pa ih nakon položenih ispita i obrane diplomskog čeka još stresnije razdoblje pronalaska posla. Bez obzira na to koja ste godina, nemojte čekati krajnje vrijeme nego već sada poduzmite prave korake za uspješan i bezbolan početak vaše karijere.

1. Aktivnosti vezane uz vaš smjer

Sigurno na fakultetu imate neku udrugu koja je povezana s vašim smjerom. Ne samo što će dobro izgledati u vašem životopisu, možete se upoznati i povezati s ljudima s viših godina koji će sigurno imati neki koristan savjet. Ako ste u nedoumici postoji li uopće udruga vašeg usmjerenja, raspitajte se u referadi ili pitajte profesore, oni su sigurno upućeni. Tko pita ne skita.

FOTO: Tumblr

2. Osnujte udrugu

 Ako vam se baš nijedna udruga nije svidjela, čak ni one povezane sa životinjama ili okolišem, jednostavno riješite svoj problem. Svom budućem poslodavcu tako možete pokazati kako preuzimate inicijativu. Dapače, vaša udruga ni ne mora biti povezana s vašim smjerom. Ako volite kuhati, možete osnovati udrugu ljubitelja bezglutenskog brašna ili ako preferirate područje znanosti, za vas je sigurno klub obožavatelja petrijeve zdjelice.

FOTO: Pixabay

3. Vođenje organizacije

Ono što je najbitnije izvući iz svih izvanfakultetskih aktivnosti su vještine i iskustvo. Ako ste se pokazali kao dobar vođa u svom okruženju, možda će vas poslodavac prije uzeti u obzir. Ne morate nužno biti predsjednik neke udruge ili organizacije, bitno je da se aktivirate i volontirate u svakoj prilici.

FOTO: Pixabay

4. Volontirajte

Ne samo što će ta dodatna stavka dobro izgledati u vašem životopisu, možete i pomoći svojim sugrađanima i susjedima. Time ćete pokazati svoj interes za napredak i kako gledate širu sliku. Također, volontiranje može imati veliki značaj za budući razgovor za posao. U slučaju da studirate na fakultetu usko povezanim s djecom, sigurno će vam pomoći rad s djecom i mladeži ili ako studirate novinarstvo ili komunikologiju, Studentski.hr mjesto je za vas!

FOTO: Pixabay

Komentari na članak

Vezani članci

Mobiteli

HTC Desire X, Sony Xperia P ili Huawai Ascend G300

Smartphone za božićni poklon

Praktičan, kvalitetan i povoljan poklon ispod bora.

Vip alumni program

Prilika za mlade i visokoobrazovane bez radnog iskustva

Vipnet pokrenuo natječaj za dvostruko veću, drugu generaciju Vip alumni programa

U godinu dana Vipnet će u svakog kandidata uložiti preko 100 tisuća kuna kroz plaću koja će iznositi 6 tisuća kuna bruto, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale pogodnosti. Prijavi se i ti!

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola

Prilika za studente

Trodnevni Forum struke u Zagrebu

Studenti će dobiti priliku da kroz kontakt s poslodavcima i dogovaranje stručnih praksi unaprijede konkurentnost na tržištu rada.

Jaja

Promijenite prehranu

Masnoće koje će poboljšati vaše zdravlje

Konzumacijom tamne čokolade i orašastih plodova ne samo da ćete smanjiti rizik od srčanih bolesti, nego i proljepšati svoju kožu.

Kampusijada

Zdravo volontiranje – doslovno

Volontiraj na ovogodišnjoj Kampusijadi!

Otvoren je natječaj za volontere i volonterke na ovogodišnjoj Kampusijadi, a prijave traju do 10. travnja!