Kvalifikacijski turnir

Traže se zaljubljenici u najpoznatiju društvenu igru; prvi put hrvatski predstavnici idu na Europsko prvenstvo u Catanu

Settlers of Catan

Kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u Catanu, koje će se održati u Nizozemskoj, organizira udruga Igranje. Prijave su za turnir obvezne, a zaprimaju se do 13. rujna.

Društvena igra Settlers of Catan, autora Klausa Teubera, najpoznatija je i najprodavanija moderna društvena igra, a ove će godine prvi put predstavnici Hrvatske sudjelovati na Europskom prvenstvu u Catanu. Ono će se održati od 8. do 10. studenog u Utrechtu u Nizozemskoj.

Kvalifikacijski turnir organizira udruga Igranje u igraonici Meeple's Corner, u Ulici kraljice Jelene 8 u Zagrebu, u subotu, 14. rujna, s početkom u 15:00. Finale je zakazano za nedjelju, 15. rujna u 15:00 na istom mjestu.

Pobjednik turnira ima čast predstavljati našu državu na prvenstvu u Nizozemskoj uz plaćene troškove puta, smještaja i prehrane. Svi finalisti dobivaju poklon, a prva tri plasirana igrača i službeni pehar turnira.

Prijave su za turnir obvezne, a zaprimaju se najkasnije do 13. rujna preko web-stranice Igranje.hr ili javljanjem na e-mail catan2019@igranje.hr. Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 35 kn.

U ovoj društvenoj igri igrači imaju ulogu naseljenika koji grade i razvijaju naselja na otoku te trguju resursima s ostalim igračima dobivajući bodove kako njihova naselja rastu. Od svog prvog izdanja 1995. godine do danas igra je prodana u više od 22 milijuna primjeraka te adaptirana na 30 svjetskih jezika. Osvojila je mnogobrojne svjetske nagrade te je već 1995. godine dobila nagradu Spiel des Jahres, najznačajniju titulu u svijetu modernih društvenih igara.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih Split - radionica društvene igre

Klub mladih Split

Radionice u sklopu listopadnih dana humanitornosti i solidarnosti

Klub mladih Split organizira niz događaja u sklopu listopadnih dana humanitarnosti i solidarnosti, od šminkanja do igranja društvenih igara!

Drinkagon

Društvene igre

Podržite Drinkagon i mamurluk koji vam obećava

Drinkagon je društvena igra namijenjena svima koji žele kombinaciju dobre zabave i strateškog taktiziranja. Osigurajte svoj primjerak na vrijeme!

Društvene igre Udruge Igranje

Zabavno-edukativna manifestacija

Dan društvenih igara: igranje s „Igranjem”

Posjetitelji „Dana društvenih igara”, zabavno-edukativne manifestacije, imat će priliku odigrati neke od preko 100 igara iz kolekcije Udruge „Igranje”.

Zagreb Fantasy Convention 2016.

Zagreb Fantasy Convention

Zakoračite s vilenjacima, patuljcima, ratnicima i magovima u oživjeli svijet fantazije

Zagreb Fantasy Convention nezaboravan je događaj na kojem vas očekuju natjecanja u videoigrama i cosplayu, društvene igre, radionice, igraonice za djecu, vitezovi te kuhinja s autentičnom srednjovjekovnom hranom.

Međunarodni dan društvenih igara

Na današnji dan

Međunarodni dan društvenih igara

Ovu subotu provedite u igranju zabavnih i edukativnih društvenih igara.