Kvalifikacijski turnir

Traže se zaljubljenici u najpoznatiju društvenu igru; prvi put hrvatski predstavnici idu na Europsko prvenstvo u Catanu

Settlers of Catan

Kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u Catanu, koje će se održati u Nizozemskoj, organizira udruga Igranje. Prijave su za turnir obvezne, a zaprimaju se do 13. rujna.

Društvena igra Settlers of Catan, autora Klausa Teubera, najpoznatija je i najprodavanija moderna društvena igra, a ove će godine prvi put predstavnici Hrvatske sudjelovati na Europskom prvenstvu u Catanu. Ono će se održati od 8. do 10. studenog u Utrechtu u Nizozemskoj.

Kvalifikacijski turnir organizira udruga Igranje u igraonici Meeple's Corner, u Ulici kraljice Jelene 8 u Zagrebu, u subotu, 14. rujna, s početkom u 15:00. Finale je zakazano za nedjelju, 15. rujna u 15:00 na istom mjestu.

Pobjednik turnira ima čast predstavljati našu državu na prvenstvu u Nizozemskoj uz plaćene troškove puta, smještaja i prehrane. Svi finalisti dobivaju poklon, a prva tri plasirana igrača i službeni pehar turnira.

Prijave su za turnir obvezne, a zaprimaju se najkasnije do 13. rujna preko web-stranice Igranje.hr ili javljanjem na e-mail catan2019@igranje.hr. Kotizacija za sudjelovanje na turniru iznosi 35 kn.

U ovoj društvenoj igri igrači imaju ulogu naseljenika koji grade i razvijaju naselja na otoku te trguju resursima s ostalim igračima dobivajući bodove kako njihova naselja rastu. Od svog prvog izdanja 1995. godine do danas igra je prodana u više od 22 milijuna primjeraka te adaptirana na 30 svjetskih jezika. Osvojila je mnogobrojne svjetske nagrade te je već 1995. godine dobila nagradu Spiel des Jahres, najznačajniju titulu u svijetu modernih društvenih igara.

Komentari na članak

Vezani članci

Foto: Pinterest

Zaigraj i ti!

Pet društvenih igara inspiriranih omiljenim likovima s ekrana

Donosimo popis društvenih igara, idealnih za druženja s obitelji i prijateljima, inspiriranih poznatim filmovima i serijama.

Drinkagon

Društvene igre

Podržite Drinkagon i mamurluk koji vam obećava

Drinkagon je društvena igra namijenjena svima koji žele kombinaciju dobre zabave i strateškog taktiziranja. Osigurajte svoj primjerak na vrijeme!

Društvene igre Udruge Igranje

Međunarodni dan društvenih igara

Besplatna zabava uz preko 350 modernih društvenih igara

Volonteri Udruge Igranje posjetitelje će upoznati s različitim igrama – od obiteljskih i party-igara zanimljivih svim uzrastima i početnicima pa do strateških modernih za one iskusnije igrače.

Večer društvenih igara

SD „Stjepan Radić“

Nedjelja na Savi rezervirana za „Večer društvenih igara“

Studenti na Savi pokazat će tko je zaista najbolji u beli, tko u monopolu ili nekoj drugoj društvenoj igri na „Večeri društvenih igara“ koja će se održati 22. travnja u 18 h u dvorani Pauk.

Zadarska riva

Događanja udruge CINAZ

Igrajte se i otkrijte jesu li spin doktori čarobnjaci ili prodavači magle

Udruga CINAZ ove srijede priprema Večer društvenih igara, a u četvrtak predavanje pod nazivom „Spin doktori – medijski čarobnjaci ili prodavači magle“.