Ljubavni odnosi

Sedam pitanja koja si moramo postaviti na početku veze

ljubavni par naslovna

Vodi li nas ikud uzbudljivi odnos s novim partnerom? Odgovorimo si na sedam pitanja pa ćemo saznati. .

Kad počnemo zamišljati svoju blistavu budućnost s nekom osobom, često odlutamo na sedmo nebo. Prije nego što počnemo razvijati ozbiljnije osjećaje, bilo bi dobro da se malo spustimo na zemlju i postavimo si sedam pitanja kako bismo vidjeli želimo li se stvarno vezati za nekoga.

1. Što je to što zapravo tražimo?

Prije nego što počnemo izlaziti s nekim novim, treba stati na loptu i priupitati se što zapravo želimo i tražimo u potencijalnoj vezi. Želimo li nekoga s kime ćemo se skrasiti i biti u ozbiljnijoj vezi ili nam je dovoljan netko za povremene užitke. Vrlo je važno unaprijed znati što želimo kako bismo znali da smo na istoj valnoj dužini. Ako ne znamo što želimo, kako očekujemo da netko zna što nam točno treba?

2. Nasmijava li nas druga polovica?

Imati sličnu osobnost s nekim važan je element uspješne veze. Smisao za humor vrlo je važan, neki bi se složili da je to čak jedan od ključnih aspekata. Kada nas osoba može nasmijati bez obzira koliko nam je dan bio loš, sigurno smo sretni što je imamo kraj sebe.

3. Hoće li se slagati s mojom obitelji i prijateljima?

Čak i ako ne tražimo nešto ozbiljno, bitno je razmisliti hoće li se naš odabir svidjeti osobama koje su nam bitne u životu – obitelj i prijatelji. Kako se stvari budu razvijale, doći će do trenutka kada ćemo ih upoznati s najbližima te tražiti neku potvrdu od njih da smo dobro izabrali. Htjeli si to priznati ili ne, mišljenje drugih često nam je važno i utječe na naše buduće odluke.

4. Imamo li uopće vremena posvetiti se vezi uz sve ostale obaveze?

Svi znamo da fakultetske obaveze, poslovi pa čak i redovna druženja i tulumi oduzimaju vrijeme. Pitanje je kako će se nova veza uklopiti u naš pretrpan raspored, ali ne kaže se bez razloga – gdje ima želje, ima i načina. Za neke ćemo osobe pronaći vremena i u danu krcatom obaveza, dok nam je za neke teško izdvojiti vrijeme za kavu, čak i kada ništa ne radimo. To je vrlo dobar pokazatelj koliko nam je do nekoga uistinu stalo.

5. Uklapaju li se u planove koje imamo za budućnost?

Kada malo bolje razmislimo, koja je svrha veze ako se s nekim ne možemo zamisliti u budućnosti? Ne moramo odmah čuti svadbena zvona, ali znati da želimo biti s njima i za sljedećih nekoliko mjeseci itekako je važno. U početnoj fazi dok još hormoni i leptirići obavljaju svoj posao, možemo se zaletjeti i ne vidjeti baš realnu sliku koliko se oko nekoga želimo potruditi.

6. Ima li kemije među nama?

Fizički izgled nije najvažniji, ali je važno da nas osoba privlači ako ćemo biti s njom u vezi. Ako nas netko privuče svojom osobnošću. Teško je razvijati vezu bez iskrica. Djevojke često žude za dobrim dečkima, ali kada se oni napokon i pojave, često se dogodi da ih odbiju ako nema kemije. Na koncu, fizička privlačnost jest ono što odvaja prijateljstvo od veze.

FOTO: Pixabay

7. Jesmo li spremni na rizik da nam srce bude slomljeno?

Početak nove veze može biti zastrašujući. Prepustiti se zaljubljivanju u nekoga velik je korak, koji se mnogi od nas boje. Kada se nađemo u prilici da upoznamo nekoga novoga, zapitajmo se bismo li toj osobi dopustili da nam slomi srce? Ako je osoba vrijedna rizika, ne bismo se trebali ustručavati od veze. Ako ipak mislimo da nismo dovoljno spremni, trebamo im dati do znanja da se bojimo biti povrijeđeni pa da bismo radije išli polako ili uopće ne bismo trebali ulaziti u ljubavni odnos.

Iskrenost je ključna kada upoznajemo nekoga novoga, stoga bismo trebali biti iskreni i prema sebi i prema drugima te ne bismo trebali trošiti dragocjeno vrijeme ako nismo potpuno sretni sa svojim novim partnerom. Odluka je samo na nama.

Komentari na članak

Vezani članci

Razgovor za posao

Neravnopravnost spolova

Neprikladna pitanja s kojima se suočavaju žene na razgovoru za posao

Iako živimo u 21. stoljeću, još se uvijek žene na razgovorima za posao suočavaju s pitanjima čija neprikladnost ostavlja bez teksta. Donosimo vam savjete kako im doskočiti.

Željko Jovanović

Pročitajte sažetak 19 stranica odgovora SDP-a

SDP u posljednji čas odgovorio na 12 pitanja Hrvatskog studentskog zbora

Na 12 je pitanja SDP odgovorio na 19 stranica, a odgovore su predsjedniku HSZ-a uručili prije otvorenja Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci.

Naslovna

Na današnji dan

Zanimljivosti i pitanja vrijedna milijuna u najpopularnijem kvizu na svijetu

Na današnji dan prije 19 godina u Ujedinjenom Kraljevstvu počeo se prikazivati jedan od najpoznatijih kvizova ikad – „Tko želi biti milijunaš?“. Otad se proširio cijelim svijetom, prikazivao se u 120 zemalja, na 83 različita jezika.

Ljubavni par

Ljubavni savjeti

Kako se posvetiti sebi ako si u dugoj vezi

Održavati zdravu ljubavnu vezu nije uvijek lako. Nakon nekog se vremena osoba umori i potreban joj je odmor. Donosimo pet savjeta za traženje odmora od veze i posvećivanje sebi, a da time ne povrijediš partnera.

Ljubavni par

Radionice u udruzi CINAZ

Prepoznajte četiri jahača apokalipse u ljubavnom odnosu

Sudjelujte na jednoj od pet jednosatnih radionica koje će se povodom Dana dobrih veza održati u zadarskoj udruzi CINAZ i Gimnaziji Franje Petrića ovog četvrtka i petka.