Ljubavni odnosi

Sedam pitanja koja si moramo postaviti na početku veze

ljubavni par naslovna

Vodi li nas ikud uzbudljivi odnos s novim partnerom? Odgovorimo si na sedam pitanja pa ćemo saznati. .

Kad počnemo zamišljati svoju blistavu budućnost s nekom osobom, često odlutamo na sedmo nebo. Prije nego što počnemo razvijati ozbiljnije osjećaje, bilo bi dobro da se malo spustimo na zemlju i postavimo si sedam pitanja kako bismo vidjeli želimo li se stvarno vezati za nekoga.

1. Što je to što zapravo tražimo?

Prije nego što počnemo izlaziti s nekim novim, treba stati na loptu i priupitati se što zapravo želimo i tražimo u potencijalnoj vezi. Želimo li nekoga s kime ćemo se skrasiti i biti u ozbiljnijoj vezi ili nam je dovoljan netko za povremene užitke. Vrlo je važno unaprijed znati što želimo kako bismo znali da smo na istoj valnoj dužini. Ako ne znamo što želimo, kako očekujemo da netko zna što nam točno treba?

2. Nasmijava li nas druga polovica?

Imati sličnu osobnost s nekim važan je element uspješne veze. Smisao za humor vrlo je važan, neki bi se složili da je to čak jedan od ključnih aspekata. Kada nas osoba može nasmijati bez obzira koliko nam je dan bio loš, sigurno smo sretni što je imamo kraj sebe.

3. Hoće li se slagati s mojom obitelji i prijateljima?

Čak i ako ne tražimo nešto ozbiljno, bitno je razmisliti hoće li se naš odabir svidjeti osobama koje su nam bitne u životu – obitelj i prijatelji. Kako se stvari budu razvijale, doći će do trenutka kada ćemo ih upoznati s najbližima te tražiti neku potvrdu od njih da smo dobro izabrali. Htjeli si to priznati ili ne, mišljenje drugih često nam je važno i utječe na naše buduće odluke.

4. Imamo li uopće vremena posvetiti se vezi uz sve ostale obaveze?

Svi znamo da fakultetske obaveze, poslovi pa čak i redovna druženja i tulumi oduzimaju vrijeme. Pitanje je kako će se nova veza uklopiti u naš pretrpan raspored, ali ne kaže se bez razloga – gdje ima želje, ima i načina. Za neke ćemo osobe pronaći vremena i u danu krcatom obaveza, dok nam je za neke teško izdvojiti vrijeme za kavu, čak i kada ništa ne radimo. To je vrlo dobar pokazatelj koliko nam je do nekoga uistinu stalo.

5. Uklapaju li se u planove koje imamo za budućnost?

Kada malo bolje razmislimo, koja je svrha veze ako se s nekim ne možemo zamisliti u budućnosti? Ne moramo odmah čuti svadbena zvona, ali znati da želimo biti s njima i za sljedećih nekoliko mjeseci itekako je važno. U početnoj fazi dok još hormoni i leptirići obavljaju svoj posao, možemo se zaletjeti i ne vidjeti baš realnu sliku koliko se oko nekoga želimo potruditi.

6. Ima li kemije među nama?

Fizički izgled nije najvažniji, ali je važno da nas osoba privlači ako ćemo biti s njom u vezi. Ako nas netko privuče svojom osobnošću. Teško je razvijati vezu bez iskrica. Djevojke često žude za dobrim dečkima, ali kada se oni napokon i pojave, često se dogodi da ih odbiju ako nema kemije. Na koncu, fizička privlačnost jest ono što odvaja prijateljstvo od veze.

FOTO: Pixabay

7. Jesmo li spremni na rizik da nam srce bude slomljeno?

Početak nove veze može biti zastrašujući. Prepustiti se zaljubljivanju u nekoga velik je korak, koji se mnogi od nas boje. Kada se nađemo u prilici da upoznamo nekoga novoga, zapitajmo se bismo li toj osobi dopustili da nam slomi srce? Ako je osoba vrijedna rizika, ne bismo se trebali ustručavati od veze. Ako ipak mislimo da nismo dovoljno spremni, trebamo im dati do znanja da se bojimo biti povrijeđeni pa da bismo radije išli polako ili uopće ne bismo trebali ulaziti u ljubavni odnos.

Iskrenost je ključna kada upoznajemo nekoga novoga, stoga bismo trebali biti iskreni i prema sebi i prema drugima te ne bismo trebali trošiti dragocjeno vrijeme ako nismo potpuno sretni sa svojim novim partnerom. Odluka je samo na nama.

Komentari na članak

Vezani članci

Pixabay

Mirela Belaj: Ljubavni jadi

„Nemamo mi zašto više biti zajedno”

Odjednom krenu svađe. Nekako nenadano i neočekivano. U početnim danima vaše veze mislio si da je nemoguće posvađati se s njom. Ona je savršenstvo. Mislila si da te nikada neće toliko naživcirati. No prva svađa je tu. Druga. Deseta. Pedeseta. I tako u krug. Danima i mjesecima. Počinješ intenzivno razmišljati o prekidu. 'Oćeš prekinut, pokušavaš prekinut, ali vrag ne da mira. Uvijek mu se nekako vratiš.

Béla Bartók

Na današnji dan

Rođen Béla Bartók, jedan od najutjecajnijih skladatelja 20. stoljeća

Béla Bartók, glazbeni genij, skladatelj, pijanist i osnivač etnomuzikologije rodio se na današnji dan prije točno 135 godina.

ljubavna pisma

Najljepše ljubavno pismo

U Knjižnicama grada Zagreba mjesec ljubavi nije samo veljača

Romantičari mogu anonimno iznijeti svoje osjećaje u pismu i tako sudjelovati u natječaju za najljepše ljubavno pismo koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Rok predaje je 31. siječnja 2018.

Tetoviranje

Ispeci pa reci

Pitanja koja tetovirane osobe više ne žele čuti

U razgovoru s nekim tko ima tetovažu, možda je ipak bolje izbjegavati sljedećih 20 pitanja s kojima se često susreću.

Nova godina1

Razlozi za sreću

5 prednosti soliranja na dočeku Nove godine

Doček nove godine za osobe koje su solo može biti jako stresan. Osim što postoje brojni razlozi koji dokazuju da je biti solo na doček odlična stvar, osoba može izabrati biti sretna i provesti se najbolje te večeri neovisno o tome ima li partnera ili ne.