Besplatna radionica

Saznajte kako od plastičnih vrećica napraviti pernice, novčanike, fascikle

Tanja Blašković

Tijekom dvodnevne radionice u Krku zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikla te autoportreta. Prijave se zaprimaju do 18. listopada.

Kreativni kolektiv Kombinat u suradnji s udrugom Kreativni Krk organizira vikend radionicu za mlade u dobi od 15 do 30 godina na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica. Održat će se 20. i 21. listopada u Maloj vijećnici u Krku, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 2, a vodit će je riječka umjetnica Tanja Blašković koja uz slikarstvo, dizajn i ilustraciju već nekoliko godina uspješno razvija tehniku stvaranja umjetničkih djela i uporabnih predmeta od recikliranih PVC vrećica.

Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prethodno se prijaviti zbog ograničenog broja polaznika. Prijave se zaprimaju do četvrtka, 18. listopada, na e-mail adresi kombinat@kombinat.hr.

Osviještenost prema ekološkim problemima te želja za istraživanjem i kreiranjem novih likovnih tehnika mladu umjetnicu doveli su do stvaranja jedinstvenih umjetničkih oblika tako da spaja plastične vrećice. Ovu tehniku primjenjuje i u proizvodnji predmeta i ukrasa koje je brendirala pod nazivom Imagine Plastic. Tijekom dvodnevne radionice u Krku zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikla te autoportreta. Cilj je, dakle, educirati ih o recikliranju i reduciranju uporabe plastičnih vrećica koje su danas jedne od glavnih zagađivača okoliša.

Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri koji provodi udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponude besplatni programi poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade ljude na participaciju u vlastitoj zajednici kreiranjem umjetničkih sadržaja i proizvoda. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. Ovom prilikom to je spomenuta udruga Kreativni Krk koja aktivno djeluje na otoku Krku organizirajući raznovrsne programe i manifestacije, poput festivala Prvomajski inkubator, ljetnih koncerata Tramonto te krčkog Adventa na placi. Projekt se ostvaruje uz potporu Primorsko-goranske županije.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Olive Groove Festival

„Warm up“ partiji

Glazbene egzibicije i dašak lokalpatriotizma ususret Olive Groove Festivalu

Ususret Olive Groove festivalu na otoku Krku održat će se dva „warm up“ partija. Life4Funk i Ana Antonova nastupit će 1. i 2. kolovoza.

mladi ljudi, grupa mladih

Besplatne radionice i predavanja

Učenje španjolskog, uvod u web-programiranje, izrađivanje ukrasa, samorazvitak i još mnogo toga – sve to stane u studeni Centra za mlade

Centar za mlade grada Zagreba u studentom vrvi korisnim radionicama i predavanjima koja obuhvaćaju niz područja pa će se tako naći nešto za ljubitelje psihologije, programiranja, vodstva, umjetnosti i još mnogo toga. Sve radionice i predavanja besplatna su.

Traperice, koljeno, moda. Izvor: https://pixabay.com/en/jeans-fashion-ruptured-modern-828693/

Radionica udruge CINAZ

Od starog jeansa i plastičnih vrećica do kul poklona

CINAZ priprema idealnu radionicu recikliranja starog jeansa i plastičnih vrećica koja će se održati ove subote od 19 sati.

Ilica Q'ART: gastro-blogeri

Besplatan program u središtu grada

Ilica Q'Art donosi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro-blogere i atraktivne programe

Britanski trg postat će velika pozornica na kojoj će uz DJ-e svoje pozicije zauzeti i gastro-blogeri te pripremati kreativne mirisno-okusne delicije. Park Akademije likovnih umjetnosti ugostit će jazz-glazbenike, a posjetitelje očekuju i druge besplatne atraktivne aktivnosti.

Olive Groove Festival

Ljetni plesnjak

Olive Groove Festival vješto prebire po vinilskim izdanjima

Nezaboravni ljetni plesnjak očekuje nas ovog kolovoza na Krku. Olive Groove Festival mjesto je na kojem želite biti, stoga svi kroničari dobroga zvuka vruće dane svojih godišnjih odmora trebaju rezervirati za uživanje u glazbi u intimnoj atmosferi očaravajućih maslinika, hrastove šume, suhozida i nezaboravnih zalazaka sunca.