Promjene iz korijena

Savjeti za povratak na pravi životni put

Djevojka u moru, zalazak sunca

Zašto ne biste umjesto brze hrane pojeli neku slasnu ribu, zatim otišli u šetnju pa kod kuće pročitali neku dobru knjigu? Sve vam to može pomoći da promijenite svoj život u potpunosti.

Svaki se dan susrećete s nekim novim izazovima i nerijetko nailazite na prepreke za koje mislite da ih je teško svladati. No, to nikada ne mora tako i biti. Čak i kada padnete na dno, postoje načini da svoj život promijenite iz korijena, a ujedno se i vratite na pravi životni put. Mi vam donosimo neke od mogućnosti.

1. Završite s lošim odnosima! Pritom mislimo na sve one svađe koje vas još uvijek drže dalje od članova obitelji, rodbine, nekih prijatelja ili partnera. Što je manje negativnosti u vašoj okolini, život će vam biti ljepši. Ako ne možete doći do faze da uspješno riješite svađu, nemojte dopustiti da negativnosti koje suprotna strana širi prijeđu na vas. Sebe stavite na prvo mjesto, a takav odnos završite jednom zauvijek.

2. Postanite aktivni! Svaka fizička kretnja, bilo da je riječ o treninzima, trčanju ili samo hodanju, dat će vam dodatnu energiju koja će utjecati kako na vaše fizičko, tako i na psihičko zdravlje. Osim toga, na taj ćete način poboljšati svoju memoriju i razviti mozak.

3. Steknite neke nove vještine! Zamislite se u situaciji da izgubite posao koji trenutno radite, a ni jedan drugi ne znate obavljati. To bi značilo da se morate natjerati steći neka nova znanja kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Zato ulažite trud u to sada, bilo da je riječ o dizajnu, IT-u, umjetnosti. Sve što vas trenutno može zanimati radite sa zadovoljstvom jer nikad ne znate kad vam može zatrebati.

4. Promijenite prehranu! Poznato vam je da brza i nezdrava hrana utječe na smanjenje vaših mentalnih sposobnosti pa bi bilo dobro, umjesto hamburgera i krumpirića, jesti ribu i orašaste plodove. Jednako tako, probajte gazirane sokove s velikom količinom šećera zamijeniti biljnim čajevima.

5. Štedite! Došli ste do faze u kojoj vam jedino velika potrošnja može pomoći ili jednostavno ne znate kontrolirati svoje financije? Pokušajte početi štedjeti, čuvati za crne dane. Novčanu je zalihu uvijek dobro imati, bilo za trenutke kada ostanete bez posla, bilo za otvaranje vlastitog obrta.

6. Isključite TV! Ne dajte da vam televizijske serije i showovi postanu svakodnevna rutina pa da zbog njih provedete nekoliko sati pred TV-om. Bolja je opcija pročitati knjigu, prošetati ili se družiti s prijateljima.

Pokušajte se držati ovih savjeta jer nikada ne znate kada ćete otvoriti nosu stranicu u životu.

Komentari na članak

Vezani članci

Zobeni keksi

Kuhajte sa Studentskim

Brzo i jednostavno pripremite zdrave zobene keksiće

Jednostavni zobeni keksići s jabukom i medom kojima možete pokazati kulinarsku kreativnost.

Crne cipele

Sam svoj majstor

Jednostavni trikovi pomoću kojih ćete svaku tvrdu cipelu učiniti udobnom

I najuži i najtvrđi model cipela može se prilagoditi vašem stopalu uz malo topline ili hladnoće.

Naslovna (srce)

Tamara Kordovan

Dvije-tri o vezama

Ako ćemo iskreno, ja sam tri Valentinova provela u vezi, što ti ostavlja solidnih 17 koje sam bila sama. U oba slučaja mi taj dan nije predstavljao ništa posebno. Uvjerljivo najbolje pitanje koje sam čula je – kako ćeš proslaviti Valentinovo. Odmah da ti kažem, to je kao da me pitaš kako ću slaviti Dan sabora – nema smisla.

koferi

Iz prve ruke – Kristina Šerić

Od kupnje karata do pakiranja: savjeti za pripremu za odlazak na Work and Travel u SAD

Nakon obavljenog razgovora za posao s poslodavcem te viziranja slijede pripreme za odlazak u SAD. Pripreme su najvažnije za ugodno putovanje, a uz nekoliko savjeta one neće biti nikakav problem.

LEAP summit-Ako radite ove četiri stvari, uspjeh vam je zagarantiran

LEAP Summit

Ako poslušate ova četiri savjeta, uspjeh vam je zagarantiran

Konferencija LEAP Summit održava se početkom svibnja u zagrebačkom Studentskom centru. Prijavite se i ubrzajte svoj put do uspjeha.