Drugo izdanje splitske USE-IT mape

Predstavljanje originalnog načina promocije turističkih destinacija

Predstavljanje originalnog načina promocije turističkih destinacija

USE-IT mapa je informativni, zabavni, besplatni i originalni hit među mladim putnicima i djelatnicima u turizmu. Ukoliko želite gradove doživjeti iz perspektive koju ne nude turistički vodiči, posjetite klub Quasimodo.

Predstavljanje drugog izdanja splitske USE-IT mape održat će se u klubu Quasimodo u srijedu 27. siječnja, u 20 sati. Ova informativna, zabavna, besplatna, nekomercijalna i u svemu originalna mapa, sve je veći hit među mladim putnicima i djelatnicima u turizmu. Od početka 2014. godine podijeljena je u više od 60 tisuća primjeraka diljem svijeta.

U Europi postoji četrdesetak gradova s USE-IT mapama koje mladim putnicima pomažu da grad dožive iz perspektive koju ne nude turistički vodiči te da se što lakše nauče ponašati kao lokalci. One promoviraju toleranciju i multikulturalnost, istovremeno potičući mobilnost i informiranost. Istraživanja pokazuju da je to originalan način promocije turističkih destinacija i doprinos dužem zadržavanju turista. Uskoro će ove mape biti dostupne na mobilnoj aplikaciji za iPhone.

U prvom su izdanju mlade Splićanke i Splićani otkrili vršnjacima iz drugih gradova splitske zanimljivosti kao što su razlike između Kraševih slatkiša i rodbine te odgovore na pitanje kako krafne i burek potiču jedinstvo u raznolikosti. Kojih su 60 lokacija označili i koje su posebnosti izdvojili, javnosti će otkriti u ovom izdanju.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodni dan bijelog štapa

Na današnji dan

Međunarodni dan bijelog štapa

Danas u Splitu Sveučilišni centar za savjetovanje studenata organizira niz sportskih aktivnosti u kojima će uz Udrugu slijepih i slabovidnih osoba aktivno sudjelovati i igrači HNK Hajduk iz Splita.

Splitski maraton

Maraton klub Marjan

Otvorene prijave za 17. splitski polumaraton

U sklopu priprema organizirat će se zajednički treninzi, pa će svi zainteresirani moći dobiti plan treninga kako bi se što bolje pripremili za utrku.

Ljetna škola građevinarstva

Sveučilište u Splitu

Steknite iskustvo interdisciplinarnog i multikulturalnog učenja na ljetnoj školi u Splitu

Studenti mogu birati između sedam različitih programa iz područja građevinarstva, arhitekture i geodezije. Škola će se održavati od 5. do 9. rujna, a prijaviti se možete do 20. lipnja.

Putovanje naslovna

Savjeti po studentskoj mjeri

Kako putovati pametno

Svako vas putovanje obilježi, duhovno obogati i učini boljima te bi bila prava šteta da se na njima u bilo kojem smislu ograničavate. Naprotiv, postoji nekoliko načina kako putovanja dodatno začiniti, pa čak i ako ste financijski i vremenski limitirani.

Trčanje

Projekt Pedala&Patika

Besplatna škola trčanja u Splitu

Tijekom ljetnog semestra splitski studenti imaju priliku pohađati školu trčanja, a uz nju će se organizirati i izleti vikendom. Najbolji trkači imat će priliku natjecati se na državnom studentskom prvenstvu u krosu.