Nezaboravno degustiranje piva

Pivski putokaz po Zagrebu

pivo zg

Zasitili ste se beertije u koju hodočastite? Ne brinite, predlažemo vam divne lokacije u Zagrebu gdje možete popiti pivu ili neko drugo piće. Osvježite se u vrućim ljetnim danima.

Subota navečer. Skripta vam se smješka s police, no uspješno odolijevate njenom šarmu. Želite pogledati zadnju epizodu serije, ali ne možete još jednu subotu provesti doma. Što vam je činiti? Za izlazak niste raspoloženi, htjeli biste provesti normalnu komunikaciju sa svojim prijateljima bez glasne pozadinske glazbe i podrigivanja neželjenih promatrača. Ako se isključi boravak u prirodi, preostaje vam odmor u pivskoj oazi. Jasno, dobro pivo je idealno za podmazivanje bezbrižnog razgovora o štracama, frizuri Ane Karamarko, životu u Irskoj ili o reformi obrazovanja.

Ako ste se zasitili uživanja u Q-pack pivu i života na rubu, nećete promašiti ako se uputite na zagrebačku Opatovinu. Tamo vas očekuju Potepuh, znan kao Puh, Carpe Diem, Craft Room, Kvazar i Tolkiens. Nemoguće je pogriješiti s bilo kojim od ovih birceva jer svaki od njih nudi ogromnu paletu ukusnih piva koje nemate priliku probati svaki dan. Za dvadesetak kuna dobit ćete pivo čiji okus nećete zaboraviti, dok bi za tu cijenu na Tkalči dobili vodeno pivo koja realno vrijedi pet kuna, a ostatak vrijednosti plaćate beneficiju da budete viđeni na špici. Potepuh je na ovom popisu ziheraško mjesto gdje ćete odvesti prijatelje koji nisu skloni pretjeranom eksperimentiranju u smislu ambijenta, ali je zato dobro mjesto za degustiranje piva. Tu se često odvijaju i pivski festivali.

Craft Room je najmlađi lokal na Opatovini, no to ga nije spriječilo da postane privlačno za turiste i autohtone Zagrepčane. Osvaja neodoljivim interijerom, pivima iz novijih malih domaćih pivovara, a uz to u ponudi imaju i hranu. Tolkiens je već dulje poznat po iznimnoj ponudi piva, ali svakako isprobajte koktele koji nose naziv poznatih Tolkiensovih junaka po pristupačnim cijenama. Moj favorit je koktel naziva Gandalf the Grey. Što se Kvazara tiče, ne mora se ponovno isticati da i on ima fenomalnu pivsku ponudu. Njegov je pak glavni adut zavidna kolekcija žestica za sve one koji preferiraju konkretnije tekućine. Nadalje, tu je i Carpe Diem. Lampice na terasi Carpe Diema imaju faktor privlačnosti koji poput magneta mami zaljubljene parove. Ako vodite na dejt nekog zaljubljenika u pivo, nećete pogriješiti ako ga odvedete ovdje. Ostat će impresioniran činjenicom da ste čuli za piva koja nisu Karlovačko ili Ožujsko.

FOTO: Facebook

Naš beli Zagreb grad nudi još primamljivih destinacija za opušteno druženje s najbližima. Kao i onim manje bližima, jer će vam i oni postati dragi u ovim bircevima. Mjesto koje odiše posebnim šarmom je Melin. Iako se nalazi na Tkalči, nije mjesto gdje će vas svatko odmjeriti od glave do pete. Odvojen je od vreve s ulice i ističe se originalnim izgledom. Predivno se zavaliti na jednoj od starih fotelja i uživati u hladovini koju pruža njihova lijepa terasa. Naravno, ne postoje dvije iste fotelje na toj terasi, svaka je različita. Istom atmosferom zrači terasa kafića Swanky Mint koji se nalazi u sklopu istoimenog hostela. Možda nema zadivljujuću ponudu pićima kao prethodno navedeni lokali, ali terasa sa šarolikim namještajem obara s nogu.

Još jedna terasa koja ostavlja bez daha je ona Gin Gardena u Savskoj ulici zbog kućice na drvetu. Iako je smještena na Savskoj, kućica i zelenilo oko terase isključuju vas iz gradske vreve i možete se spokojno prepustiti uživanju u piću. Ako vam je dozlogrdilo od piva koliko sam ga puta spomenula, preporučujem vam da odete na finu kavu u Grič ili u caffe bar Boja. Osim što će vaša nepca uživati u finoj kavi, nećete biti razočarani ni s ljubaznim konobarima, glazbom, kao ni odlično uređenim prostorom.

Kakve god vaše namjere bile, teško da ćete pogriješiti s bilo kojim od ovih lokala, a ima ih još dosta koji nisu spomenuti. Unatoč tome što se ne upuštate u uspon na Himalaju, možete i u degustiranju piva otkriti malog avanturista u sebi. Samo se upustite u pustolovinu. Usudite se i...živjeli!

Komentari na članak

Vezani članci

Prosvjed Sindikata biciklista u Zagrebu - kažnjivo/nekažnjivo

Udruga Sindikat biciklista

Veliki prosvjed biciklista protiv policije

Sindikat biciklista na prosvjed poziva sve pješake i bicikliste, kako bi zajednički potakli promjenu u izgradnji prometne infrastrukture i izuzimanje biciklističkih staza s ionako preuskih nogostupa.

Socijalna samoposluga Zagreb

Pomoć socijalno ugroženim građanima

Otvara se socijalna samoposluga u Zagrebu

Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije započinje s projektom otvaranja socijalne samoposluge u Zagrebu.

Odbrojavanje do najvećeg multi-sportskog događaja na Korzu i Trgu bana Jelačića

Najveći multi-sportski događaj u Hrvatskoj

Odbrojavanje do Europskih sveučilišnih igara na Korzu i Trgu bana Jelačića

Ako se u nedjelju 21. veljače nađete u Zagrebu ili Rijeci, dođite na predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i početak velikog odbrojavanja do najvećeg sportsko-akademskog događaja u Republici Hrvatskoj.

ICT-Edu

Istraživanje Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu

Tehnologija u obrazovanju

Prema rezultatima istraživanja, redovni studenti sestrinstva smatraju da je tehnologija važna u obrazovanju. Štoviše, studenti nauče više i brže kada im se predaje pomoću novih tehnologija.

Tečaj hrvatskoga znakovnog jezika

Čakovec, Osijek, Split, Varaždin, Vinkovci i Zagreb

Otvorene prijave za tečaj hrvatskog znakovnog jezika

Hrvatska udruga gluhoslijepih osoba Dodir otvorila je prijave za tečaj hrvatskog znakovnog jezika 2015/2016 u šest hrvatskih gradova. Prijave se primaju do 4. listopada 2015., a prijaviti se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira na dobnu skupinu kojoj pripadaju.