Slano sjećanje na djetinjstvo

Pet neprilika koje su ometale bezbrižno dječje ljetovanje

Ljeto - dijete

Krema za sunčanje, sol u kosi i neudobne sandale samo su neke od asocijacija na najslađa i najbezbrižnija ljetovanja koja pamtimo.

Koje je pravo vrijeme za prisjetiti se bezbrižnih dječjih dana kada cijelu godinu niste brinuli ni o čemu, ako ne za vrijeme svakodnevnog maštanja, odnosno sanjarenja da smo na plaži ili se brčkamo u moru. Iako tada cijelu godinu nismo imali briga, svejedno smo jedva čekali ljeto i odlazak na more. Sjećanje na cjelodnevna kupanja, igranje u pijesku ili nagovaranje mame da nam kupi krafnu ili kukuruz nitko nam ne može oduzeti. Tada na plažu nismo išli s mobitelima nego samo s opremom za igranje i naravno bar pet krema za sunčanje. Međutim, nije sve bilo tako bajno pa vam donosimo popis nekoliko stvari koje će vam prizvati ne tako slatko, ali opet drago sjećanje.

Plastične sandale za kupanje

Iako smo ponekad više izmišljali nego što nam je zaista smetalo bosonogo hodanje po kamenju, nakon višesatnog dosađivanja vašoj mami vrlo vjerojatno ste ju uspjeli nagovoriti da vam kupi ove slatke sandale, ne znajući što vas čeka. Nakon što ste ih obuli i veselo otišli u more, vjerojatno ste ubrzo doživjeli onaj osjećaj kada vam se zavuče bar jedan kamenčić u njih pa provedete još tri dana plačući što su vas nažuljale sandale i kamenje.

Izvor: Giphy

Komarci

Nebitno o kojem se periodu života radi, komarci su uvijek problem. Možda su bili još veći problem kada ste kao mali većinu dana provodili u prirodi dok su vam ti mali vampiri sisali krv. Još gore je bilo ako ste raščešali ugrize i ušli u predivno, slano Jadransko more i osjetili na vlastitoj koži kako se izreka staviti sol na ranu može itekako shvatiti doslovno.

Izvor: Giphy

Mazanje kremom za sunčanje. Non-stop

Bez obzira na to što za vas sunce nije imalo nijednu negativnu stranu, vaša mama inzistirala je da vas maže kremom za sunčanje svaki put kad izađete iz mora. Tih pet minuta u vašem je životu značilo pet minuta koje ste mogli provesti kupajući se u moru bez obzira na to što su vam usta bila plava kao da cijeli tjedan niste izašli iz vode.

Izvor: Giphy

Kada krene po zlu na toboganu

Ugledali ste tobogan, stali u red iza dvadesetero djece i kada ste napokon dočekali svoj red i započeli avanturu spuštanja niz tobogan bilo je premalo vode u toboganu pa ste oderali kožu na prsima ili leđima, išli ste prebrzo i naletjeli na nekoga u vodi ili iz vode morali izaći bez kupaćeg kostima, crveniji od tog tobogana po kojem ste se upravo spustili.

Izvor: Giphy

Gnjurenje

Ovaj dio posebno se odnosi na one koji imaju starijeg brata ili sestru. Njih su vrlo vjerojatno mučili s gnjurenjem, a sada je došao red da nastave tradiciju i to baš na vama. Iako ih očajno molite da to ne učine, duboko u sebi znate što slijedi pa se samo nadate da neće trajati dugo. Začepite nos i usta, zatvorite oči i čekate da agonija prođe. Savjet za one koje ovo tek čeka: kada vam se brat ili sestra smješkaju u moru znajte da nije iz čiste ljubavi! 

Izvor: Giphy

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.flickr.com/photos/35250353@N07/4245712431/in/photolist-7tboot-e6sXsR-7gcEDR-edSvRS-8MNViU-GiEmqc-ndNvGY-9K4NLb-dMaQLv-aZ1QA6-7ggzss-aZ1QK2-i5YJb-4sRa1U-oDap3H-c57o9b-8Degsd-7FdQoe-62Ubpy-8nGUud-oZWpmR-9K2asT-4Rb64k-dZTXZB-9uWNxG-6diyRg-dZZDsA-4QKXxC-ef2giB-gXFejc-cSS74A-2cJ4YzV-Gv1PNC-dqDTpE-mHp6FG-dqDGx2-7gcEJg-drwfTR-dqDGGR-aEkHVR-dqCYiD-5xxEaR-pB4Q4p-5xDDmj-4WbvBZ-dqDCZJ-dqCXKZ-duZX23-dZZDJ1-SCSEp

EVOLUCIJA DJEČJE ZANIMACIJE

FOTO: Igre koje ste zaboravili, a sigurno ste igrali kada niste imali interneta

Mama, dođi i vidi moju apstraktnu sliku u Paintu. Mama, igrao bih se s Hugom. Mama, smijem upalit' komp i igrati Icy Tower?

Make up

Izgledajte savršeno i na +40

VIDEO: Prirodni make-up savršen za ljeto

Isprobajte ovih 10 prirodnih make-up izgleda savršenih za ljeto i zablistajte u svakoj situaciji.

Ljeto

Studentske odluke

Je li bolje provesti ljeto na sezoni ili na odmoru

Ljeto je pred vratima, a na studentima je odluka: raditi ili odmoriti se. Obje su opcije zbog nečega privlačne, a zbog nečega odbojne. Donosimo razloge zašto je dobro ići na sezonu, odnosno ostati odmarati.

back to the '90s

Bezbrižna vremena djetinjstva

18 razloga zbog kojih je vaš život bio bolji u devedesetima

Ako ste i vi dijete devedesetih, ukrcajte se u naš vremeplov i podsjetite se svih divnih stvari zbog kojih je vaš život tih godina bio sjajan.

Teretana, vježbanje

Loše vijesti za sve kampanjce i lijenčine

Dva tjedna bez ikakvog vježbanja čini štetu tijelu

Znanstvenici su proveli istraživanje kako dva tjedna bez vježbanja utječe na organizam.