Rodbinska druženja

Pet (ne)pristojnih rečenica koje će vam i ovih blagdana biti upućene za obiteljskim stolom

Božić, pokloni

Neke će rečenice biti izgovorene s malom dozom zlobe, dok će vam neke biti upućene u najboljoj namjeri. U svakom slučaju, nemojte se puno zamarati i uživajte u zasluženim praznicima.

Bez obzira na to jeste li brucoši ili već stariji i iskusniji studenti, neke se stvari nikada ne mijenjaju. Pri povratku kući na praznike obavezno se zaredaju neugodne situacije koje drugi članovi rodbine često namjerno prouzrokuju kako bi zabavili sve prisutne, a vi nikada ne znate je li bolje opet se samo nasmijati ili je vrijeme da im odbrusite odgovorima koje smišljate još od prošloga Božića. Za vas smo sakupili najčešće takve situacije; možda vam to pomogne da pripremite odgovore kojima ćete bakama, tetkama i stričevima na relativno pristojan način dati do znanja što mislite o njihovim pitanjima.

Malo si se zaokružio, je li fina hrana u toj menzi?

Druga bi varijanta bila: Izgledaš kao štapić, jedeš li išta na tom fakultetu? Oba su pitanja jednako iritantna jer su upućena dok vas ostatak šire obitelji pažljivo motri i uspoređuje s onim kako misle da ste izgledali kad su vas vidjeli zadnji put – prije dvije i pol godine Također, oba su jednako uvredljiva, bez obzira na vaše stanje na vagi.

Pa nisi ništa pojela, hoćeš još?

Druga se situacija nadovezuje na prvu. Zna se da ovakva pitanja najčešće postavljaju bake. Ako baka misli da ste se udebljali, bit će jako sretna i pokušat će stavljanjem dodatnih količina hrane na vaše tanjure preuzeti dio zasluga, a misli li da ste premršavi, bit će tužna i raditi isto što i u prvoj situaciji – pokušati vas natjerati da pojedete što više.

FOTO: Pixabay

Kako fakultet, na kojoj si sad ono godini?

Ovo je trenutak u kojem svi članovi rodbine pokušavaju pokazati da znaju sve o fakultetu i studiranju, posebice ako su od nekoga načuli kako stvari funkcioniraju na fakultetu na kojem studirate. Bonus je ako vaš odgovor poprate famoznom rečenicom: Moja je Maja sve kolokvije položila s pet, aludirajući na činjenicu da znaju da vama ne ide baš bajno.

Kad će svadba?

Nakon što je riješeno pitanje fakulteta kojim su pokušali saznati što više, bez obzira na to ide li vama dobro ili ne, vrijeme je za brigu o ljubavnom statusu. Imate li dečka, curu, kad će svadba – i ostala pitanja koja postoje kako bi vas osramotili do kraja i stjerali u kut obavezno su popraćena znakovitim cerekanjem, hihotanjem i namigivanjem dok vama obrazi počinju opasno bridjeti.

Imaš ti već puno godina, kad ćeš se malo uozbiljiti?

Bez obzira na to jeste li brucoši ili apsolventi, izgovaranje ove rečenice dozvolit će si bliži članovi obitelji u želji da s vama podijele svoje bogato životno iskustvo i poruče vam da znaju što je najbolje za vas.

Ništa od ovoga nemojte shvaćati pretjerano ozbiljno. Neke će rečenice biti izgovorene s malom dozom zlobe, dok će vam neke biti upućene u najboljoj namjeri. Na vama je da odlučite hoćete li se samo nasmijati ili uzvratiti jednako (ne)pristojnim protupitanjima. U svakom slučaju, nemojte se puno zamarati i uživajte u zasluženim praznicima.

Komentari na članak

Vezani članci

Bozicni koncert Uciteljskog fakulteta

Zapjevajte s učiteljima!

Božićni koncert pjevačkog zbora Učiteljskog fakulteta

Pjevački zbor Učiteljskog fakulteta djeluje dvadesetak godina, redovno nastupa za potrebe Fakulteta, a na kraju svake akademske godine održava samostalni koncert.

Graduation

Novi semestar, novi početak

Prednosti nove studentske godine

Iako vam se možda tako ne čini, novi semstar ima puno prednosti, zato ne plačite za ljetom, već zgrabite i iskoristite nove prilike koje čekaju iza ugla.

hrana, jedenje, stol; izvor: https://unsplash.com/photos/y3aP9oo9Pjc

Blagdanski stol

Prehrana u društvu čini vas debljima nego što mislite

Dok se nalazimo u dobrom društvu, često ne razmišljamo toliko o količini hrane koju pojedemo. To nas može dovesti do loših navika kojih ni ne moramo biti svjesni, ali i do ozbiljnijih zdravstvenih problema.

11 božićno-filmskih činjenica koje niste znali!

Božić na filmski

11 božićno-filmskih činjenica koje sigurno niste znali

Tko je trebao glumiti vilenjaka u „Elfu“? Zašto je Grinch zelen? Odakle ideja Burtonu za „The Nightmare before Christmas“? Donosimo vam zanimljivosti o božićnim filmovima koje niste znali.

Predavanje u Klubu Zona

Program Kluba Zona

Besplatna uvodna radionica arapskog jezika

– Sudionici će, osim predstavljanja pisma i govora, čuti ponešto i o tradiciji i običajima Jordana, a druženje će se nastaviti uz slastice isprepletene mirisom mente i kardamona. –