Ljubav je u zraku

Omiljeni ljubavni parovi s malih ekrana

https://pixabay.com/en/love-couple-romance-valentine-560783/

Donosimo vam popis od 15 omiljenih ljubavnih parova iz serija uz koje smo se smijali i plakali. Krenite sa nama ovom stazom sjećanja i pronađite serije koje ćete ponovno gledati ili novitete koje još niste imali prilike pogledati.

Ljubav pokreće svijet, a toga su svjesne i televizijske kuće te nam ju serviraju na pladnjevima. Omiljene serije i filmovi prepuni su romantike, a čak i ako se radi o običnom sitcomu, pozadinska priča bit će upravo ljubavna. Mnogi od tih parova tijekom godina osvojili su nam srca, a u nastavku donosimo samo neke od njih.

Rachel i Ross, Prijatelji

Serija Prijatelji počela se prikazivati 1994. godine, a posljednja epizoda izašla je 2004. godine Tijekom deset sezona pratili smo ljubavni zaplet između članova iste skupine prijatelja, Rossa i Rachel. Od samoga početka nagovještaj njihove romanse je bio prisutan, no tijekom deset dugih godina sa svakom epizodom doživljavali smo tobogan emocija sa ovim omiljenim ljubavnim parom.

Monica i Chandler, Prijatelji

Ross i Rachel nisu bili jedini ljubavni par koji je izašao kao produkt serije Prijatelji. Tijekom deset sezona susreli smo se sa mnogim parovima te smo posebno zavoljeli Phoebe i Mikea. No, Monica i Chandler se ipak ističu zbog svoje jednostavnosti. Dok su nam Ross i Rachel iznova lomili srca, Monica i Chandler su ih obnavljali i vraćali nam vjeru u ljubav. Ovom paru je trebalo više vremena da pronađu jedan drugoga, no kada su to i učinili znali smo da je to to i da promjena više neće biti.

Izvor: Giphy

Jesse i Becky, Puna kuća

Kultna obiteljska serija 90.-ih godina prošlog stoljeća - Puna kuća, osim što je proslavila Mary-Kate i Ashley Olsen, ujedno je i stvorila nekoliko ljubavnih parova koje smo obožavali, a među njima su svakako Jesse i Becky. Opaki roker i simpatična TV voditeljica osvojili su naša srca od samoga početka, a njihovoj vezi divili su se i težili mnogi.

Buffy i Angel, Buffy ubojica vampire

On je vampir, a ona je ubojica vampira koji su se zaljubili. Zvuči kao paradoks, zar ne? Ili zvuči kao podloga za još jedan omiljeni ljubavni par sa malih ekrana. Zabranjena ljubav je i dalje najslađa, a ovo dvoje nam to potvrđuje iznova i iznova, iz sezone u sezonu.

Fran Fine i Maxwell Sheffield, Dadilja

Prodavačica iz Queensa koja se pojavljuje na kućnom pragu Maxwella Sheffielda te igrom slučajnosti postaje dadilja njegovih troje djece. Tijekom 146 epizoda i 6 godina kojih nas je uveseljavala ova vrckava prodavačica/dadilja čekali smo trenutak kada će i ovaj omiljeni ljubavni par priznati jedno drugome ono što je gledateljima bilo jasno od prve epizode.

Izvor: Giphy

Luke i Lorelai, Gilmorice

Serija Gilmorice zavladala je malim ekranima početkom ovog stoljeća te je trajala sedam godina. Omiljena brbljava, samohrana majka i sramežljiva, pametna kćer uveseljavale su nas svojim dogodovštinama iznova i iznova nas tjerale da se zaljubimo u njih kroz smijeh, radost i tugu. Omiljeni ljubavni par, Luke i Lorelai, osujetili smo već prve sezone, no dugo ih nismo vidjeli zajedno sretne. Serija je 2016. godine dobila nastavak u kojem smo imali prilike ponovno vidjeti ovaj omiljeni ljubavni par.

Cam i Mitch, Moderna obitelj

Moderna obitelj snima se već devet godina, a obnovljena je i za desetu godinu zaredom. Popularna humoristična serija nasmijava gledatelje diljem svijeta, a Cam i Mitch su osvojili naša srca. Dvije potpuno različite osobe su nam pokazale kako je ljubav puna kompromisa i pokazali nam način na koji suprotnosti mogu zajedno funkcionirati.

Izvor: Giphy

Marshall i Lily, Kako sam upoznao vašu majku

Par koji je postao sinonim za sretnu i uspješnu vezu. Najvažnija lekcija koju su nas naučili Marshall i Lily jest ustrajanje i zajedništvo kroz sve životne nedaće. Uz naravno njihov humor, postali su nam jedan od omiljenih parova sa malih ekrana.

Randall i Beth, To smo mi

Serija koja je počela izlaziti 2016. godine proizvela je veliki broj ljubavnih parova, ali ovaj nam se posebno urezao u srce. Randall i Beth su primjer iznimno funkcionalnog ljubavnog para. Tijekom dvije godine prikazivanja serije u njihovoj vezi vidimo međusobno razumijevanje, podršku, jednakost spolova, uzajamno poštovanje i prijateljstvo. Upravo iz tog razloga je njihova ljubav toliko jaka i zato ćemo dugo vremena i nakon što se serija prestane prikazivati sanjati o vezi poput njihove koja je čvrsta kao stijena.

Booth i Brennan, Kosti

Ponovno smo od samoga početka znali da su Booth i Brennan suđeni jedno za drugo, ali su producenti imali drugačije planove. Nemilosrdne godine čekanja njihovog zajedništva isplatile su se u zadnjim sezonama serije kada imamo priliku promatrati njihovu ljubav u svakodnevici. Znanstvenica koja ne vjeruje u ljubav, smatrajući da je ono samo kemijska reakcija zaljubi se u nepopravljivog romantika. Stara priča u novom ruhu.

Ian i Mickey, Besramnici

Tijekom sedam godina gledali smo kako dvojica mladih dečkiju odrasta zajedno prihvaćaju svoju seksualnost. Serija Besramnici je vrlo specifična i nikako je ne preporučamo onima slabijeg želudca, ali Ian i Mickey su nas oduševili od samoga početka. Borba protiv osjećaja rezultira romantičnim izljevima ljubavi, a oboje su bili jedan uz drugoga tijekom dobrih i loših vremena. Na čudan i uvrnuti način oni su nam uzori kada su u pitanju ljubavni parovi.

Arizona i Callie, Uvod u anatomiju

Nikada, apsolutno nikada nećemo preboliti njihov prekid i rastavu.

Izvor: Giphy

Alex i Piper, Narančasta je nova crna  

Iznimno komplicirani odnos između ova dva lika započeo je kada je Alex izdala Piper, svoju bivšu curu, te je Piper služila kaznu samo i isključivo zbog njezinog cinkanja. Radnja ove serija odvija se u ženskom zatvoru gdje su bivše ljubavnice ponovno ujedinjene. Kroz mnogo uspona i padova je prošla veza Alex i Piper, ali nam i dalje ostaje jedna od najdražih sa malih ekrana.

Jon Snow i Ygritte, Igra prijestolja

Vrlo teško je bilo odabrati između Jon Snowa i Ygritte ili između Jon Snowa i Majke zmajeva, Daenerys Targaryen - no, ipak smo se odlučili za Ygritte. Iako možemo primjetiti kako Jon Snow ima određeni tip žene jer su i Daenerys i Ygritte samostalne žene koje su sposobne brinuti se za sebe u tom mračnom dobu kada biti žena ne znači mnogo. Upravo zato su ovi parovi mogli biti u vezi u kojoj vlada jednakost spolova što ih čini vrlo uspješnima (naravno ako ignoriramo činjenicu da je Daenerys Jonova teta).

Nathan i Haley, One Tree Hill

On je poznati košarkaš, umišljeni bogataš koji mrzi svog brata i ujedno njezinog najboljeg prijatelja. Ona je štreberica koju nitko ne primjećuje, instruktorica i djevojka koja cijeni pravo prijateljstvo. Kad njemu zatreba pomoć, a ujedno mu se otvori prilika da napakosti svom najgorem neprijatelju, objeručke ju prihvati, nesvjestan da ujedno prihvaća i ljubav. Naley nam je svima jedan od omiljenih parova jer su nas godinama učili da je bitno pronaći ljubav, ali i u toj ljubavi sačuvati sebe te da ako imamo osobu koju volimo pokraj sebe, možemo sve preživjeti.

Izvor: Giphy

Komentari na članak

Vezani članci

ljubav1

Ljubavne veze

Znakovi koji vam mogu pomoći u prepoznavanju emocionalne afere

Osjećate da nešto „ne štima" u vašoj ljubavnoj vezi? Vi i vaš partner možda proživljavate emocionalnu aferu.

Zaljubljivanje-ljubavni par

Varanje u vezi moglo bi biti rezultat hormonalne rekacije

Otkriven razlog zašto ljudi varaju u vezama

Američki „Journal of Experimental Psychology“ donosi rezultate istraživanja Sveučilišta Harvard i Texas koji tvrde kako je varanje u ljubavnim vezama posljedica hormonalne reakcije testosterona i kortizola.

jane austen 1

Na današnji dan

Smrt književnice koja je zauvijek promijenila naše viđenje ljubavi

Na današnji je dan prije 199 godina umrla Jane Austen. Svoj je život posvetila ispisivanju snažnih protagonistica koje ne pristaju ni na što osim na pravu, bezuvjetnu ljubav.

Podsjetnik na anketu o MŽ odnosima

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Neka digne ruku tko se nikada nije našao u „friendzoni“

Još uvijek stignete demantirati različite tvrdnje o muško-ženskim prijateljstvima. Vrijeme curi, otkrijte nam jeste li ikada osjetili nešto više prema svojem najboljem prijatelju!

Zagrljaj

Obiteljska okupljanja, filmovi i klizanje

Sve prednosti provođenja praznika udvoje

Podsjećamo vas zašto nije tako loše biti u vezi za vrijeme zimskih praznika.