Strašno, strašnije, najstrašnije

Nova lista najstrašnijih „Halloween" filmova

Nosferatu

Ako nemate ideju kamo poći za Noć vještica ili u što se maskirati, ne brinite se. I ove vam godine donosimo listu filmova koja će savršeno zamijeniti izlazak.

Stigla nam je Noć vještica ili Halloween. Iako u Hrvatskoj još nije uzeo maha kao na Zapadu, pozamašan će se broj ljudi drage volje prepustiti duhu ovog običaja te staviti na sebe najstrašniju šminku ili masku. Neki će pak tu noć provesti na kauču pred laptopom. Ako ste jedan od potonjih i volite strašne filmove, gothic tematiku, krv i čudovišta, a liste filmova iz 2015. i 2016. godine ste već pregledali, donosimo vam još jednu listu za najstrašniju noć u godini.

Nosferatu/Dracula

Noć vještica nije Noć vještica bez pokojeg vampirskog filma. Bela Lugosi, Christopher Lee, Gary Oldman ili Max Schreck, sasvim je nebitno.

What We Do In The Shadows

What We Do in The Shadows je novozelandski film koji prati živote četiri vampira koji pokušavaju nadići životnu prepreku – besmrtnost i želju za krvi. Ova fantastična komedija snimana u formi dokumentarca zasigurno će nasmijati i ona najmračnija srca.

The Shining

Ovaj kultni horor iz 1980. godine, snimljen prema istoimenoj knjizi Stephena Kinga, prati jednu obitelj u kojoj otac dobije posao u izoliranom hotelu ne znajući za njegovu dugu i nasilnu prošlost. 

Inteview With The Vampire

Snimljen prema klasiku Anne Rice, Intervju s vampirom priča priču o ljubavi, izdaji, samoći i gladi usredotočenoj na dva vampira – jedan žudi za društvom, a drugi se ne može pomiriti s činjenicom da mora ubijati ljude kako bi utažio glad.

The VVitch: A New-England Folk Tale

Mjesto radnje: Nova Engleska. Vrijeme radnje: 17. stoljeće. Peteročlana obitelj nastoji voditi uzoran kršćanski život na rubu divljine, no nakon nestanka novorođenog sina članovi se počinju okretati jedan protiv drugoga. The VVitch je zapravo portret jedne obitelji koja otkriva vlastite grijehe kao posljedicu prisustva zlih sila i crne magije. 

Leptirica

Za sve ljubitelje jugoslavenskih filmova, imamo i jedan kultni film čija se radnja odvija u zabačenom srpskom selu u kojem se mladić, ne znajući, oženi djevojkom vampiricom.

The Mist

The Mist je američki znanstveno-fantastični horor snimljen prema istoimenom romanu Stephena Kinga. Čudna oluja donese krvoločna stvorenja u mali grad, a prestrašeni se građani sakriju u obližnji supermarket i bore za vlastite živote. 

Frankenstein

Djelomično utemeljen na priči Mary Shelley; jedan znanstvenik oživi mrtvog čovjeka pomoću električne struje ne znajući da mu je poklonio um ubojice.

Extraordinary Tales

Filmove Tima Burtona ste, naravno, pogledali. Više puta. Za sve ljubitelje bezvremenskoga Edgara Allana Poea, tu su Extraordinary Tales – animirani film koji donosi pet Poeovih priča – The Fall of the House of Usher, The Tell-Tale Heart, The Facts in Case of M. Valdemar, The Pit and the Pendulum i The Masque of the Red Death.

Pan's Labyrinth

Djevojčica Ofelija 1944. godine pobjegne u jeziv, ali očaravajuće fantastičan svijet unutar napuštenog labirinta gdje susreće misterozno biće nalik Faunu.

Komentari na članak

Vezani članci

Mali div - prvi zadarski film

Prvi zadarski igrani film

Humanitarna inicijativa Malog diva

Priča je smještena u mali primorski gradić u sedamdesete godine prošlog stoljeća. Vrti se oko čovjeka čija kćer teško oboli pa se otac odluči napraviti sve kako bi spasio dijete i bio pored nje u bolnici.

Pedalafest

Bicikli, film i glazba

Posjetite Pedalafest: festival posvećen kulturi urbanog bicikliranja

Studentski Centar od 5. do 7. lipnja postaje pravi mali biciklistički grad koji će ugostiti razne domaće i međunarodne stručnjake, biciklističke udruge te brojne obožavatelje bicikala kao i sve one koji će to tek postati.

DriveIN kino

Hrvatska studentska asocijacija vas poziva

DriveIN kino počinje s programom ove subotu

Radi se o inovativnom projektu koji spaja svjetsku kinematografiju i vaše limene ljubimce, a u njemu ćete moći uživati na poligonu „Kockica” na zagrebačkom Cvjetnom naselju.

Film

Filmska RUNDA

Projekcije filmova za koje su zaslužni srednjoškolci besplatne u Osijeku

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske

DriveIN kino

Hrvatska studentska asocijacija vas poziva

Rezervirajte travanj za DriveIN kino!

Projekcije će se održavati u prva dva vikenda u travnju (subota/nedjelja) 2014. godine, a tijekom održavanja projekta prikazat će se ukupno četiri filma (jedan dnevno). Lokacija ostaje ista kao i prošlogodišnja: parkiralište i poligon „Kockica” (Cvjetno naselje).