Recenzija filma „Zašto baš on?“

Nova je komedija Jamesa Franca sjajna za „puštanje mozga na pašu“

Why him?

U kakvim su se urnebesnim situacijama za božićne praznike našli James Franco i Bryan Cranston pogledajte u CineStar kinima!

James Franco stvarno zna glumiti. Bio je protagonist u mnogim filmovima i predstavljao je mnoge likove, ali u novoj je komediji Zašto baš on? redatelja Johna Hamburga sjajno odglumio douchebaga, kako bi Amerikanci rekli. U redu, naravno da neće biti nominiran ili osvojiti Oskara kao što je to učinio 2011. godine za film 127 sati, ali rijetki su glumci poput njega koji mogu odglumiti baš što požele i kako požele. 

Franco je utjelovio Lairda Mayhewa, multimilijunaša koji na sebi svojstven i otvoren način pristupa životu, koristeći prostote u gotovo svakoj rečenici. Sve bi to donekle bilo u redu da se radnja ovoga filma ne odnosi na to kako će Mayhew impresionirati i dobiti blagoslov Neda Fleminga (Bryan Cranston) da oženi njegovu kćerku Stephanie (Zoey Dutch) koja je 22-godišnja studentica na prestižnom Sveučlilištu Stanford.

Za razliku od Mayhewa koji se obogatio zahvaljujući razvijanju videoigrica, Ned je, s druge strane, čovjek koji je teškom mukom stekao sve što ima ulažući u obiteljsku tiskarsku agenciju. Ned, supruga Barb (Megan Mullally) i sin Scotty (Griffin Gluck) dolaze k Mayhewu za božićne praznike i tako započinje niz urnebesnih situacija u kojima se mladi multimilijunaš sve manje i manje sviđa ocu koji želi sve najbolje za svoju kćer, iako je Mayhew za Neda izgradio vlastitu kuglanu u kući (da, stvarno!). 

Nemojmo zaboraviti ni presmiješnog i simpatičnog Gustava (Keegan-Michale Key), Mayhewova pomoćnika/arhitekta koji se trudi da njegov šef odradi sve kako treba i oženi mladu Stephanie. Na kraju film završava kako obično komedije ovakve vrste završavaju, s kakvim-takvim sretnim završetkom. 

Ova božićna komedija možda neće poharati kina kao Rogue One: A Star Wars Story, ali isplati se pogledati ju jer je garantirano nešto manje od dva sata smijeha. Možete ju pogledati od 22. prosinca u CineStar kinima.

Komentari na članak

Vezani članci

MLK naslovna

Na današnji dan

Najveći borac za ljudska prava dobio Nobelovu nagradu za mir

Martin Luther King Jr, jedan od najvećih američkih aktivista i zagovornika građanskih prava crnaca, na današnji je dan dobio Nobelovu nagradu za mir, zapisavši se tako u povijest kao najmlađi dobitnik.

Motovunizacija

Istarsko filmsko brdo u metropoli

Detektivska priča na Motovunizaciji u Zagrebu

Uoči 19. Motovun Film Festivala, 29. lipnja u 21h u Centru Kaptol pogledajte prošlogodišnji hit Motovun Film Festivala – španjolski triler "Močvara".

Predstava "Bljesak zlatnog zuba"

Izvedbe u kazalištu Komedija

Već 50. put „Bljesak zlatnog zuba” oslikava stereotipe iz Ričica pokraj Imotskog

– Eto, došli smo i do pedesete izvedbe predstave 'Bljesak zlatnog zuba'. To je Matišićev najraniji komad, međutim, jedan je od najboljih i nije nam bilo teško na osnovu tog predloška napraviti odličnu predstavu. – rekao je Damir Lončar koji u predstavi igra gastarbajtera Stipu.

Redovito učenje

„Trebao učiti za ispite, usput snimio pjesmu“

VIDEO: Varaždinski student opjevao agoniju studentskih rokova

Zašto je pjesma snimljena baš na matricu iz „Pokemona“, nismo se ni usudili pitati.

Mont Blanc

Na današnji dan

Prvi uspješan uspon na „krov Europe“

Sakupljač kristala Jacques Balmat i liječnik Michael Paccard izveli su 8. kolovoza 1786. prvi uspješni uspon na Mont Blanc. U to je vrijeme hodati potpuno nepoznatim rutama zahtijevalo veliku fizičku izdržljivost i unutarnju snagu. Bili su to počeci alpinizma kao sportske discipline.