Recenzija filma „Zašto baš on?“

Nova je komedija Jamesa Franca sjajna za „puštanje mozga na pašu“

Why him?

U kakvim su se urnebesnim situacijama za božićne praznike našli James Franco i Bryan Cranston pogledajte u CineStar kinima!

James Franco stvarno zna glumiti. Bio je protagonist u mnogim filmovima i predstavljao je mnoge likove, ali u novoj je komediji Zašto baš on? redatelja Johna Hamburga sjajno odglumio douchebaga, kako bi Amerikanci rekli. U redu, naravno da neće biti nominiran ili osvojiti Oskara kao što je to učinio 2011. godine za film 127 sati, ali rijetki su glumci poput njega koji mogu odglumiti baš što požele i kako požele. 

Franco je utjelovio Lairda Mayhewa, multimilijunaša koji na sebi svojstven i otvoren način pristupa životu, koristeći prostote u gotovo svakoj rečenici. Sve bi to donekle bilo u redu da se radnja ovoga filma ne odnosi na to kako će Mayhew impresionirati i dobiti blagoslov Neda Fleminga (Bryan Cranston) da oženi njegovu kćerku Stephanie (Zoey Dutch) koja je 22-godišnja studentica na prestižnom Sveučlilištu Stanford.

Za razliku od Mayhewa koji se obogatio zahvaljujući razvijanju videoigrica, Ned je, s druge strane, čovjek koji je teškom mukom stekao sve što ima ulažući u obiteljsku tiskarsku agenciju. Ned, supruga Barb (Megan Mullally) i sin Scotty (Griffin Gluck) dolaze k Mayhewu za božićne praznike i tako započinje niz urnebesnih situacija u kojima se mladi multimilijunaš sve manje i manje sviđa ocu koji želi sve najbolje za svoju kćer, iako je Mayhew za Neda izgradio vlastitu kuglanu u kući (da, stvarno!). 

Nemojmo zaboraviti ni presmiješnog i simpatičnog Gustava (Keegan-Michale Key), Mayhewova pomoćnika/arhitekta koji se trudi da njegov šef odradi sve kako treba i oženi mladu Stephanie. Na kraju film završava kako obično komedije ovakve vrste završavaju, s kakvim-takvim sretnim završetkom. 

Ova božićna komedija možda neće poharati kina kao Rogue One: A Star Wars Story, ali isplati se pogledati ju jer je garantirano nešto manje od dva sata smijeha. Možete ju pogledati od 22. prosinca u CineStar kinima.

Komentari na članak

Vezani članci

BluVinil

Premijera videospota

VIDEO: BluVinil, autorski bend petorice studenata, predstavlja singl prvijenac „Mili brat“

„Mili brat“ naziv je prvog singla novog autorskog benda BluVinil za koji je videospot snimljen u Francuskom paviljonu Studentskog centra. Prvu svirku bend priprema 26. travnja u Vinylu.

8 zdravih jela

Neka studentski Masterchef započne

VIDEO: Zdrava i jednostavna jela za studente

Donosimo recepte za jednostavna, koliko-toliko zdrava i relativno jeftina jela za svaki studentski džep.

film

Rupe u scenariju

Greške u filmovima koje su promakle čak i redateljima

Scenaristi i redatelji imaju težak posao pa se čak i njima može dogoditi pokoji propust. Ponekad produkciji promakne sitni detalj u filmovima, a budno oko obožavatelja to uvijek primijeti.

Horor

Predavanje u Klubu Zona

Erik Lončar uranja u horor film – tvornicu jeze, strave i užasa

– Čudovišta, serijske ubojice, duhovi, vampiri, mučenja i velike količine krvi glavni su elementi ovih legendarnih filmova. – objašnjava predavač.

I can do this

TED inspiracija

Inspirativni TED razgovori za zdravlje, fitness i sreću

Vjerujemo da ste se puno puta našli u situaciji kada ne možete pronaći nimalo inspiracije kako biste se pokrenuli, zato smo vam pripremili TED razgovore koji će vam u potpunosti promijeniti mišljenje!