Recenzija filma „Zašto baš on?“

Nova je komedija Jamesa Franca sjajna za „puštanje mozga na pašu“

Why him?

U kakvim su se urnebesnim situacijama za božićne praznike našli James Franco i Bryan Cranston pogledajte u CineStar kinima!

James Franco stvarno zna glumiti. Bio je protagonist u mnogim filmovima i predstavljao je mnoge likove, ali u novoj je komediji Zašto baš on? redatelja Johna Hamburga sjajno odglumio douchebaga, kako bi Amerikanci rekli. U redu, naravno da neće biti nominiran ili osvojiti Oskara kao što je to učinio 2011. godine za film 127 sati, ali rijetki su glumci poput njega koji mogu odglumiti baš što požele i kako požele. 

Franco je utjelovio Lairda Mayhewa, multimilijunaša koji na sebi svojstven i otvoren način pristupa životu, koristeći prostote u gotovo svakoj rečenici. Sve bi to donekle bilo u redu da se radnja ovoga filma ne odnosi na to kako će Mayhew impresionirati i dobiti blagoslov Neda Fleminga (Bryan Cranston) da oženi njegovu kćerku Stephanie (Zoey Dutch) koja je 22-godišnja studentica na prestižnom Sveučlilištu Stanford.

Za razliku od Mayhewa koji se obogatio zahvaljujući razvijanju videoigrica, Ned je, s druge strane, čovjek koji je teškom mukom stekao sve što ima ulažući u obiteljsku tiskarsku agenciju. Ned, supruga Barb (Megan Mullally) i sin Scotty (Griffin Gluck) dolaze k Mayhewu za božićne praznike i tako započinje niz urnebesnih situacija u kojima se mladi multimilijunaš sve manje i manje sviđa ocu koji želi sve najbolje za svoju kćer, iako je Mayhew za Neda izgradio vlastitu kuglanu u kući (da, stvarno!). 

Nemojmo zaboraviti ni presmiješnog i simpatičnog Gustava (Keegan-Michale Key), Mayhewova pomoćnika/arhitekta koji se trudi da njegov šef odradi sve kako treba i oženi mladu Stephanie. Na kraju film završava kako obično komedije ovakve vrste završavaju, s kakvim-takvim sretnim završetkom. 

Ova božićna komedija možda neće poharati kina kao Rogue One: A Star Wars Story, ali isplati se pogledati ju jer je garantirano nešto manje od dva sata smijeha. Možete ju pogledati od 22. prosinca u CineStar kinima.

Komentari na članak

Vezani članci

DHF - volonteri

Filmski festival

Traže se ljubitelji sedme umjetnosti koji žele steći iskustvo u organizaciji DHF-a

U tijeku je natječaj za volontiranje na "Danima hrvatskog filma". Raspoloživa volonterska mjesta uključuju pomoć u radu u kino dvoranama, na festivalskim blagajnama, u sektorima popratnih događanja, promocije i press službe.

https://www.pinterest.com/pin/241505598745733013/

Valentinovski filmski prijedlozi

Popis kvalitetnih i neklasičnih romantičnih komedija

Za Valentinovo vam poklanjamo prijedloge za netipične romantične komedije u kojima će uživati svi ljubitelji dobrog filma.

Kolos Neron

Na današnji dan

„Kakav umjetnik umire“ – samoubojstvo zloglasnoga rimskog cara

Neron, jedan od „najomraženijih“ rimskih careva, umro je na današnji dan prije 1949 godina. Za vrijeme vladavine dao je pogubiti suprugu, majku, polubrata, generale, pisce i brojne protivnike.

S3ngs

Deset godina na sceni

VIDEO: Novi singl s gradskom spikom zagrebačkog rock benda

S3ngsi iznenađuju ponovnim iskakanjem iz vlastitih okvira te najavljuju još veće pomake svakom sljedećom pjesmom.

Kratki na brzinu, nagrade 2017.

Filmska revija

Mardešićev "Nas dva" proglašen najboljim kratkim filmom ove godine

Na posljednjem izdanju revije kratkometražnih filmova "Kratki na brzinu" dodjeljeno je čak 13 nagrada. Intenzivan odnos bake i unuka u filmu "Nas dva" zaokupio je najviše pažnje stručnog žirija.