Hibera Academy

Nauči više od izraza „Yo soy tu madre” – na ljetnom tečaju španjolskoga u Španjolskoj

Salamanco

Hibera Academy studentima i profesorima nudi ljetni program učenja španjolskoga jezika u povijesnom i prekrasnom gradu Salamanca. K tome, polaznici će učiti kako pripremati tradicionalna španjolska jela, kako plesati flamenco, imat će priliku upoznati grad, ali i otići na razne izlete.

Španjolski naučen iz sapunica jezik je koji nikad nećemo zaboraviti – svima su poznati izrazi kao što su Yo soy tu madre, Te odio, Ay, Dios mio, Pobrecita, Calmate i drugi. Međutim, iduće je ljeto otvorena prilika naučiti tečno ga govoriti, i to u samoj Španjolskoj. 

Hibera Academy studentima i profesorima nudi ljetni program učenja španjolskoga jezika u povijesnom i prekrasnom gradu Salamanca koji se nalazi 200 kilometara od Madrida i otprilike 80 kilometara od portugalske granice. K tome, polaznici će učiti kako pripremati tradicionalna španjolska jela, kako plesati flamenco, imat će priliku upoznati grad, ali i otići na razne izlete. Odlučiš li se i ti na prijavu, vidjet ćeš i druga mjesta i primijeniti sve izraze, riječi i rečenice koje si ondje naučio.

Zanimljiv je podatak da Salamancu svake godine posjeti oko 25 000 studenata iz cijeloga svijeta kako bi naučili španjolski jezik, što taj grad, osim što je poznat po svojoj povijesti i po tome što je stari grad pod zaštitom UNESCO-a, čini glavnim središtem jezičnoga turizma u Španjolskoj. Pa tko ne bi htio učiti španjolski baš ondje?! Akademija surađuje i sa Sveučilištem u Salamanci koje spada u jedno od najboljih i najstarijih Sveučilišta u Europi, a osnovano je 1218. godine

Foto: Hibera Academy

Nadalje, Akademija surađuje i sa studentskim domovima Aldaba koji imaju tradiciju organizacije smještaja za studente i profesore preko 20 godina. Tako ćeš prijavom na ljetnu školu odmah riješiti i situaciju sa smještajem.

Tečaj traje od dva do četiri tjedna, a po njegovu ćeš završetku dobiti i diplomu koju potpisuju Sveučilište u Salamanci te Instituto Cervantes Salamanca. Sve važnije informacije možeš provjeriti na službenoj stranici Akademije.

Komentari na članak

Vezani članci

Elche zgrada fakulteta

Besane noći

Španjolska avantura počinje

Ako si jedan od onih koji žele otići onda svakako otiđi na studentsku razmjenu jer što god ti netko rekao, studentski život bilo gdje u svijetu je puno lakši od „običnog“ života, a nikakav forum ili prijatelj, pa ni ovaj tekst neće ti dati iskustvo koje možeš i moraš prikupiti sam.

Španjolski studenti prosvjeduju

„Oni se (za razliku od nas) znaju boriti za svoja prava!“

Početak kraja: španjolski studenti odgodili bizarnu odluku vlade

„Jednostavno ne žele da napredujemo, studiramo vani, učimo druge jezike i postajemo nezavisni. U Španjolskoj za nas nema budućnosti.“

Iglesias

Fenomen radikalne ljevice na jugu Europe

U samo jednoj godini „crveni” Podemos postao najjača stranka u Španjolskoj

Da se danas održavaju izbori u Španjolskoj, antikapitalistički Podemos sasvim bi sigurno osvojio parlamentarnu većinu, a 36-godišnji Iglesias postao bi premijer zemlje s petom najjačom ekonomijom u Europi.

Razgovor; izvor: https://unsplash.com/photos/-Xv7k95vOFA

Projekt „World in the City”

Petotjedni tečaj čak 11 stranih jezika za 120 kuna

Nemojte propustiti priliku poboljšati znanje nekog stranog jezika ili naučiti osnove novog stranog jezika tijekom pet tjedana radionica u sklopu projekta „World in the City” u Zagrebu.

Marihuana

Stanje u svijetu

Na pragu legalizacije marihuane

Italija će možda postati prva europska zemlja koja će u potpunosti legalizirati marihuanu, a kakvo je stanje u ostatku svijeta?