Hibera Academy

Nauči više od izraza „Yo soy tu madre” – na ljetnom tečaju španjolskoga u Španjolskoj

Salamanco

Hibera Academy studentima i profesorima nudi ljetni program učenja španjolskoga jezika u povijesnom i prekrasnom gradu Salamanca. K tome, polaznici će učiti kako pripremati tradicionalna španjolska jela, kako plesati flamenco, imat će priliku upoznati grad, ali i otići na razne izlete.

Španjolski naučen iz sapunica jezik je koji nikad nećemo zaboraviti – svima su poznati izrazi kao što su Yo soy tu madre, Te odio, Ay, Dios mio, Pobrecita, Calmate i drugi. Međutim, iduće je ljeto otvorena prilika naučiti tečno ga govoriti, i to u samoj Španjolskoj. 

Hibera Academy studentima i profesorima nudi ljetni program učenja španjolskoga jezika u povijesnom i prekrasnom gradu Salamanca koji se nalazi 200 kilometara od Madrida i otprilike 80 kilometara od portugalske granice. K tome, polaznici će učiti kako pripremati tradicionalna španjolska jela, kako plesati flamenco, imat će priliku upoznati grad, ali i otići na razne izlete. Odlučiš li se i ti na prijavu, vidjet ćeš i druga mjesta i primijeniti sve izraze, riječi i rečenice koje si ondje naučio.

Zanimljiv je podatak da Salamancu svake godine posjeti oko 25 000 studenata iz cijeloga svijeta kako bi naučili španjolski jezik, što taj grad, osim što je poznat po svojoj povijesti i po tome što je stari grad pod zaštitom UNESCO-a, čini glavnim središtem jezičnoga turizma u Španjolskoj. Pa tko ne bi htio učiti španjolski baš ondje?! Akademija surađuje i sa Sveučilištem u Salamanci koje spada u jedno od najboljih i najstarijih Sveučilišta u Europi, a osnovano je 1218. godine

Foto: Hibera Academy

Nadalje, Akademija surađuje i sa studentskim domovima Aldaba koji imaju tradiciju organizacije smještaja za studente i profesore preko 20 godina. Tako ćeš prijavom na ljetnu školu odmah riješiti i situaciju sa smještajem.

Tečaj traje od dva do četiri tjedna, a po njegovu ćeš završetku dobiti i diplomu koju potpisuju Sveučilište u Salamanci te Instituto Cervantes Salamanca. Sve važnije informacije možeš provjeriti na službenoj stranici Akademije.

Komentari na članak

Vezani članci

Rođen Cervantes

Na današnji dan

Miguel de Cervantes i njegova vlastita borba s vjetrenjačama

Prije više od 450 godina rođen je Miguel de Cervantes, autor romana „Don Quijote". Cervantes je iskusio život u vojsci, u zatočeništvu, radeći kao sakupljač poreza i književnik. Sa životnim pustolovinama slavnog pisca mogu se mjeriti jedino one njegovih junaka.

ESN Hrvatska u Španjolskoj

Godišnja generalna skupština

Hrvatski studenti volonteri odnijeli 4 nagrade iz Španjolske

Na Godišnjoj generalnoj skupštini u Španjolskoj, među 1000 ESN studenata, Hrvatsku je predstavljalo 16 delegata. Pripala su im čak četiri STARwardsa.

https://pixabay.com/en/audience-speech-speaker-1677028/

Predavanja i koncerti

Uskoro počinju Dani iberskih jezika i kultura u Zadru

Od 6. do 10. svibnja svi zainteresirani mogu posjetiti XIII. dane iberskih jezika i kultura u gradu Zadru i iz prve ruke čuti izvorne govornike španjolskog, katalonskog, baskijskog i galješkog jezika koji će govoriti o jezičnim i kulturnim temama.

AEGEE-Zagreb - besplatna radionica španjolskog jezika, običaja i kulture

AEGEE-Zagreb

Prijavite se na besplatnu radionicu španjolskog jezika, običaja i kulture

AEGEE-Zagreb ove će vas subote upoznati s jezikom, tradicijom, običajima, glazbom i hranom egzotične Španjolske.

Marihuana

Stanje u svijetu

Na pragu legalizacije marihuane

Italija će možda postati prva europska zemlja koja će u potpunosti legalizirati marihuanu, a kakvo je stanje u ostatku svijeta?