Susret u HNK-u Zagreb

Na posljednjem ovosezonskom Filozofskom teatru ljubav, snovi i videoigre

Alfie Bown

U tonu psihoanalize i kritičke teorije, Alfie Bown će, zajedno s domaćinom Srećkom Horvatom, razgovarati o ljubavi, snovima i videoigrama.

Nakon rasprodanog gostovanja Slavoja Žižeka prošlog mjeseca posljednje izdanje Filozofskog teatra ove sezone održat će se u nedjelju, 2. lipnja, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Gost je jedan od najuzbudljivijih suvremenih teoretičara – Alfie Bown.

Nastavljajući u tonu psihoanalize i kritičke teorije, on će, zajedno s domaćinom Srećkom Horvatom, razgovarati o ljubavi, snovima i videoigrama.

Alfie Bown autor je nekoliko zapaženih knjiga kao što su The Playstation Dreamworld i Enjoying it: Candy Crush and Capitalism, koje se bave istraživanjem suvremenih popularnih fenomena – od videoigara do programiranja emocija, od rasta tzv. alt-right pokreta do uloge tehnologije. Nakon što je godinama predavao u Hong Kongu, sada je zaposlen kao profesor medijskih umjetnosti na Sveučilištu Royal Holloway u Londonu. Pored akademskog posla objavljuje za Guardian, Paris Review, New Statesman, a trenutno radi na novoj knjizi o ljubavi i tehnologiji, što će također biti tema novog Filozofskog teatra.

Komentari na članak

Vezani članci

Seks

Savršeni dani za igre u krevetu

Seks je najbolji nedjeljom

Nedjelja je idealan dan jer je vikend. Obično nemate ništa posebno za raditi i možete se posvetiti igricama s vašom boljom polovicom.

Obilježena 400. obljetnica smrti Williama Shakespearea

Globalni program "Shakespeare Lives"

Obilježena 400. obljetnica smrti Williama Shakespearea

– Shakespeare je trajan, njegova djela još su uvijek zanimljiva, drame su žive i konkretne, likovi su bajkoviti, bez prezimena, datuma rođenja i smrti. Njegove drame pozivaju na svježu primjenu i svevremenske su na više načina – ističe Michael Dobson.

Opera Nikola Šubić Zrinjski naslova

Zagreb Classic

Opera o posljednjim sigetskim danima hrvatskog junaka zatvorit će festival orkestara

Zagreb Classic prvi je open air festival orkestara koji se održava na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava. Zatvorit će se 12. srpnja izvedbom najizvođenijeg djela naše glazbene scene.

Valentinovo - medvjedić

Za sve sretno zaljubljene

Osam ideja za romantičan i jeftin spoj na Valentinovo

Pred vratima je Valentinovo, najromantičniji dan u godini. Donosimo vam osam ideja za romantičan valentinovski spoj koji će sigurno impresionirati vašu voljenu osobu, a neće vam u potpunosti isprazniti novčanik.

S.A.R.S.

Produkcija Filipa Dizdara

Novi ljubavni spot S.A.R.S.-a „Neka te kraj mene”

U novom spotu glume pravi ljubavni parovi, zbog čega će vam se sviđati svaka scena!