Savjeti

Manji kofer – manje briga: donosimo savjete za olakšavanje pakiranja stvari za put

Putovanje

Pakiranje stvari za put ponekad zna stvarati pravu glavobolju, ali uz nekoliko savjeta možete si to znatno olakšati.

Stigla je sezona kada nam se novčanici prazne, ali mi se punimo novim iskustvima i lijepim sjećanjima. Gotovo da nema ljepšeg načina od provođenja praznika nego u okruženju bliskih osoba ili proživljavanju romantičnih trenutaka u drugim gradovima, što obično podrazumijeva i putovanje na kraće ili duže relacije. S obzirom na to da putovanje podrazumijeva muku zvanu pakiranje, donosimo nekoliko savjeta kojima ćemo vam olakšati isto.

Ako putujete u svoj rodni kraj i obiteljsku kuću, vjerojatno vam se ondje već nalazi dio potrebnih stvari, pa ste već u startu u prednosti. U slučaju da kod kuće imate nešto stare odjeće, sa sobom ponesite samo lijepe komade odjeće koje ćete nositi van. Isto tako, vjerojatno ćete moći uštedjeti mjesta u koferu jer ne morate nositi šampone, sušilo za kosu, peglu za kosu i odjeću ili ručnike.

Putovanje u druge gradove ili izvan države nešto je zahtjevnije, pogotovo jer to znači da ćete vjerojatno odsjedati u hostelu, hotelu, apartmanu ili sličnom smještaju. Prije nego što krenete na put, provjerite ima li u vašem smještaju dovoljno ručnika, glačalo, sušilo za kosu i šampon jer ih, ako je odgovor potvrdan, nećete morati nositi sa sobom. Ako vaš smještaj ne posjeduje spomenute stvari, razmislite o tome da za put kupite mini izdanja osnovnih potrepština – nabavite mala pakiranja šampona, paste za zube, putnu četkicu za zube te tanje i manje ručnike koji ne zauzimaju previše mjesta. Možda još bolja opcija od kupovine minišampona je ta da kupite male bočice u koje možete presuti dovoljnu količinu šampona koji inače koristite. Ako ne možete bez pegle za kosu i odjeću, a često putujete i imate problema s manjkom mjesta u koferu, razmislite o kupovini putnog izdanja istih. 

Isto tako, bilo bi pametno kada biste prije početka pakiranja napravili popis stvari koje trebate ponijeti i pri tome mislimo na ono što vam stvarno treba, a nakon čega možete dodati još koju sitnicu koja vam zapravo i nije toliko potrebna, ali ju želite imati uz sebe.

Kada ste pregledali popis, kontaktirali smještaj i stavili potrebne stvari na jedno mjesto, posvetite se izboru odjeće. Izvadite sve što biste htjeli ponijeti te nakon toga još jednom proberite ono što će vam stvarno trebati. Ako idete u tople krajeve, ponesite samo jedan ili dva komada toplije odjeće, odnosno ako idete u hladnije krajeve, isto toliko odjeće za toplije dane. Pokušajte se ograničiti na izbor jedne jakne i jednog para obuće te prema njima odaberite ostatak odjeće koju ćete moći kombinirati uz tu jaknu i obuću.

Kada je u pitanju kozmetika, razmislite jesu li vam uistinu potrebne tri palete sjenila za oči, pet ruževa i slično – radije izaberite po jedno od svega i na temelju tog izbora osmislite look koji vas neće učiniti ništa manje glamuroznima. Važno je napomenuti da je tekuće predmete dobro zapakirati u posebna nepropusna pakiranja jer sigurno ne želite da vam se šampon ili određena šminka razliju po odjeći.

Teško je naučiti pakirati se praktično i ne nositi gomilu stvari koje sigurno nećete koristiti, ali jednom kada krenete primjenjivati praktične metode pakiranja, nakon par putovanja uhvatit ćete se kako svaki puta imate sve manje stvari i da ste sve usmjereniji na uspomene koje stvarate nego na ono što ćete nositi.

Komentari na članak

Vezani članci

Putovanje

Savjeti za putnike

Klub putnika savjetuje kako jeftino putovati: od prijevoza i smještaja do hrane

Klub putnika savjetuje kako uz nizak ili nikakav budžet putovati svijetom!

Beauty

Jednostavni savjeti

„Life-hacks" za žensku populaciju

Ove proizvode više-manje imaju svi u kućanstvu. No, jeste li znali da ih možete upotrijebiti i u druge svrhe, primjerice za dulje trajanje ruža ili veći sjaj kose? Provjerite listu, a onda isprobajte, rezultati će vas iznenaditi.

Voće-razno

Najvažniji obrok

Započnite dan zdravim doručkom

Ne izbjegavajte doručak jer će vam dati potrebnu energiju i poboljšati raspoloženje. Budući da je najvažniji obrok u danu, neka obiluje zdravim namirnicama.

Kako izgledati i osjećati se zdravo u samo tjedan dana

Savjeti nutricionista

Kako izgledati i osjećati se zdravo u samo tjedan dana

Donosimo vam savjete nutricionista koji će vam pomoći da od vašeg tijela učinite opaki stroj!

Primitive technology

Naučite preživjeti u divljini

VIDEO: Kako izgraditi vlastitu kolibu?

Mladi Australac izrađuje primitivne kolibe i alate koristeći samo ono što pronađe u prirodi.