Svijet DJ-eva

Klub mladih Split organizira školu produkcije elektronske glazbe

Elektronska produkcija

Škola produkcije elektronske glazbe održavat će se od lipnja do srpnja u Klubu mladih Split. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 28. svibnja.

U suradnji s novoosnovanim splitskim labelom Creepyca Records, Klub mladih Split organizira školu Teorija zvuka, produkcija elektronske glazbe i music software workshops.  Zainteresirani će imati priliku proći dva ciklusa produkcije elektronske glazbe: teorijski i praktični dio. Oni uključuju teoriju zvuka, rad s generalnim alatima korištenima u glazbenoj produkciji te rad u dva najpoznatija DAW programa: Ableton Live i Steinberg Cubase. Također, naučit će proces pripremanja live nastupa i remiksiranje te editiranje u Abletonu.

Uglavnom su svi koji se bave glazbom, posebno elektronskom, barem jednom čuli za Ableton Live. Jedan od najpopularnijih DAW (Digital Audio Workstation) programa odlikuje se svojom fleksibilnošću, iznimno moćnim real-time audio engine-om i performing mogućnostima, zbog kojih slovi kao alfa i omega audio performing i production software-a.

Voditelj je škole DJ, producent, osnivač Creepyca Records-a i voditelj tjedne radio emisije Deep Space Transmissions na KLFM-u (Klfm.org) – Marcellus, koji je na splitskoj DJ sceni već desetak godina, a produkcijom se bavi od svoje 15. godine, dok je danas mlad 32 godine U svojim počecima u ranim 2000-ima, kao partygoer i hobbyist producent, ubrzo je počeo pisati recenzije DJ opreme i programa za produkciju za Klubskascena.com, na kojoj je također imao svoju kolumnu o generalnim temama vezanim uz elektronsku glazbu. Nakon toga prelazi na drugi portal, Muzikanastruju.com, na kojem je pisao recenzije glazbenih izdanja i raznih audio production programa.

Počinje DJ-ati 2006. te je dosad svirao po svim splitskim klubovima i na nekoliko značajnijih festivala, kao što su Bačvice Beach Festival, Electric Halloween, Love Carnival Rave itd., kao i na službenim warm up i after partyjima Ultre i Moondance festivala. U listopadu 2016. odradio je mini turneju po Poljskoj. Prvi glazbeni release bio mu je remix za Beatwork Music Group 2008, nakon čega je izdao svoj prvi EP na Baile Music iste godine, da bi uslijedio period traženja vlastitog zvuka, koji je trajao sve do danas kad napokon odlučuje pokrenuti svoj label kako bi imao potpunu kreativnu slobodu i mogućnost promocije mladih artista i producenata koji rade kvalitetnu glazbu, a kojih je u Hrvatskoj sve više.

Škola će se održavati od lipnja do srpnja 2017. godine tri puta tjedno po 90 minuta u večernjim satima u prostorijama Kluba mladih Split. Cijena je 300 kuna po ciklusu, odnosno ukupno 600 kuna za oba ciklusa po polazniku. Otvorena je mogućnost upisa pojedinačnih ciklusa i plaćanja u dvije rate.

Prijave se zaprimaju do 28. svibnja na e-mail adresu creepycarecords@gmail.com. Potrebno je poslati ime, prezime i datum rođenja.

Komentari na članak

Vezani članci

Fotograf

Budi kreativan za bolje društvo

Natječaj za mlade kreativce koji žele rješavati društvene probleme

Otvoren je natječaj b.creative za umjetnike i poduzetnike u kulturi kojim se razmatra kako kulturnjaci i kreativci mogu pomoći u rješavanju problema današnjeg društva. Prijavite se na natječaj jer pobjednike očekuju mnogobrojne nagrade.

Ciklus predavanja "Sila se budi"

Ciklus predavanja u Klubu mladih Split

„Sila se budi“ – prvi korak prema pametnom i dugoročnom vježbanju

Edukativni ciklus „Sila se budi“ otvoren je za sve zainteresirane za svijet „fitnessa“. Prvi susret zakazan je za 26. listopada.

Vožnja biciklom

Radionica Sindikata biciklista

Dan bez automobila: naučite zašto je odlično koristiti teretni bicikl!

Radionica se održava sutra, na Dan bez automobila, 22. rujna, od 10 do 15 sati u Frankopanskoj ulici 1.

Pula, odbojka

Novogodišnji odbojkaški turnir

Otvorene prijave za natjecanje u odbojci za pulske studente

U ekipi mogu igrati studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sa svih odjela, fakulteta i svih godina studija.

Toni Milun

Radionica financijske pismenosti

Toni Milun, najsimpatičniji matematičar u Hrvatskoj, ponovno u Klubu Zona

Razlike i izbor mirovinskih stupova, zamke kredita, gotovina, ulaganje i štednja, odgovorno vođenje kućnih financija i povrat poreza tek su neke od tema o kojima će Toni Milun govoriti u Klubu Zona.