Svijet DJ-eva

Klub mladih Split organizira školu produkcije elektronske glazbe

Elektronska produkcija

Škola produkcije elektronske glazbe održavat će se od lipnja do srpnja u Klubu mladih Split. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 28. svibnja.

U suradnji s novoosnovanim splitskim labelom Creepyca Records, Klub mladih Split organizira školu Teorija zvuka, produkcija elektronske glazbe i music software workshops.  Zainteresirani će imati priliku proći dva ciklusa produkcije elektronske glazbe: teorijski i praktični dio. Oni uključuju teoriju zvuka, rad s generalnim alatima korištenima u glazbenoj produkciji te rad u dva najpoznatija DAW programa: Ableton Live i Steinberg Cubase. Također, naučit će proces pripremanja live nastupa i remiksiranje te editiranje u Abletonu.

Uglavnom su svi koji se bave glazbom, posebno elektronskom, barem jednom čuli za Ableton Live. Jedan od najpopularnijih DAW (Digital Audio Workstation) programa odlikuje se svojom fleksibilnošću, iznimno moćnim real-time audio engine-om i performing mogućnostima, zbog kojih slovi kao alfa i omega audio performing i production software-a.

Voditelj je škole DJ, producent, osnivač Creepyca Records-a i voditelj tjedne radio emisije Deep Space Transmissions na KLFM-u (Klfm.org) – Marcellus, koji je na splitskoj DJ sceni već desetak godina, a produkcijom se bavi od svoje 15. godine, dok je danas mlad 32 godine U svojim počecima u ranim 2000-ima, kao partygoer i hobbyist producent, ubrzo je počeo pisati recenzije DJ opreme i programa za produkciju za Klubskascena.com, na kojoj je također imao svoju kolumnu o generalnim temama vezanim uz elektronsku glazbu. Nakon toga prelazi na drugi portal, Muzikanastruju.com, na kojem je pisao recenzije glazbenih izdanja i raznih audio production programa.

Počinje DJ-ati 2006. te je dosad svirao po svim splitskim klubovima i na nekoliko značajnijih festivala, kao što su Bačvice Beach Festival, Electric Halloween, Love Carnival Rave itd., kao i na službenim warm up i after partyjima Ultre i Moondance festivala. U listopadu 2016. odradio je mini turneju po Poljskoj. Prvi glazbeni release bio mu je remix za Beatwork Music Group 2008, nakon čega je izdao svoj prvi EP na Baile Music iste godine, da bi uslijedio period traženja vlastitog zvuka, koji je trajao sve do danas kad napokon odlučuje pokrenuti svoj label kako bi imao potpunu kreativnu slobodu i mogućnost promocije mladih artista i producenata koji rade kvalitetnu glazbu, a kojih je u Hrvatskoj sve više.

Škola će se održavati od lipnja do srpnja 2017. godine tri puta tjedno po 90 minuta u večernjim satima u prostorijama Kluba mladih Split. Cijena je 300 kuna po ciklusu, odnosno ukupno 600 kuna za oba ciklusa po polazniku. Otvorena je mogućnost upisa pojedinačnih ciklusa i plaćanja u dvije rate.

Prijave se zaprimaju do 28. svibnja na e-mail adresu creepycarecords@gmail.com. Potrebno je poslati ime, prezime i datum rođenja.

Komentari na članak

Vezani članci

Unknown color party

Rovinj meka „indie” i elektronske glazbe

„Warm-up” playlista: „Unknown festival” u Rovinju

Upravo od 8. do 12.9., nakon „Outlooka“, održat će se drugi po redu „Unknown“ festival. Cilj je naravno zadržati što duže Britance na našim prostorima da potroše koju kunu više.

Papirologija

Sveučilište u Dubrovniku

Naučite kako pravilno sastaviti životopis u Europass formatu

Sveučilište u Dubroviku organizira radionicu za studente pod nazivom "Moj prvi životopis u Europass formatu" na kojoj će svi zainteresirani dobiti konkretne upute o ispunjavanju Europass životopisa te priliku da uz pomoć savjetnice sastave vlastiti životopis.

umjetnost

Red Carpet Croatia 2017.

Prestižna nagrada za studente umjetničkih akademija i diplomirane umjetnike

Nagrada Crveni tepih za mlade umjetnice i umjetnike omogućuje mladim umjetnicima promociju radova na međunarodnoj razini te sudjelovanje na izložbama diljem svijeta.

motovun

Motovun Film Festival

Otvorene prijave za motovunske kratkometražne filmove

Prijave filmova u kratkometražnom programu zaprimaju se do 20. svibnja, a selektor programa nakon toga odabrat će dvadeset naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu Festivala.

Pariz

Sveučilište Paris-Saclay

Stipendija od 10 tisuća eura godišnje za bezbrižan studij u Parizu

Sveučilište Paris-Saclay otvara natječaj za dodjelu stipendija za diplomski studij za akademsku 2017./2018. godinu, koji traje do 1. svibnja.