Dojmovi nastavka sedme sezone

Je li nova epizoda serije „Suits” ujedinila mišljenja gledatelja?

Glumci iz Suitsa

Donosimo vam osvrt na zadnju epizodu serije Suits. SPOILER ALERT!

Kraljevsko vjenčanje okupiralo je mnoge, ali osobito fanove američke serije Suits. Vijest da jedna od glavnih glumica Meghan Markle, koja utjelovljuje lik Rachel Zane, napušta seriju nakon sedme sezone šokirala je mnoge. Ono što je možda još više šokiralo fanove vijest je da Patrick Adams također napušta seriju nakon sezone koja je u tijeku. Gledatelji su bili podijeljeni na one koji će vjerno pratiti seriju i nakon njihovog odlaska i one koji su bili razočarani jer smatraju da nema smisla da se serija bez ovih glumaca uopće nastavlja.

Iako je odlazak Meghan Markle više-manje logičan s obzirom na to da će postati dio kraljevske obitelji, većinu je zanimalo koji je razlog Patrickovog odlaska, što je on objasnio američkom portalu Hollywood reporter. Mladi glumac prošle se godine vjenčao s američkom glumicom Troian Bellisario, što je ujedno jedan od razloga njegova odlaska. Odlučio je napraviti pauzu od užurbanog života i više se posvetiti svom privatnom životu. Osim toga, privukao ga je život s druge strane kamere, a sama pomisao da Mike Ross postane još jedan od običnih odvjetnika nije bila jednako privlačna. Mike Ross, već spomenuti lik iz serije, poprilično se udaljio od onoga što je bio na početku i na kraju se skrasio, što znači da nema potrebe ni za daljnjim razvojem priče njegovog i Meghaninog lika.

Izvor: Facebook
 
No iako glavni ljubavni par napušta seriju, uzbuđenje nakon nove epizode (premijerno prikazane 28. ožujka) nije zaostajalo. Cijela postava Suitsa uzela je neuobičajeno dugu pauzu od čak pola godine, a pretpostavlja se da su razlog sve promjene i odluke koje su donesene u kratkom periodu. Jedanaesta epizoda sedme sezone simbolično je nazvana Hard Truths. Naime, deseta je epizoda završila cliffhangerom (napeti kraj koji završnu situaciju ostavlja nerazriješenom), odnosno romantičnom scenom gdje se Donna odlučuje za korak naprijed te poljubi Harveyja kako bi vidjela postoje li među njima iskre kojima gledatelje obasipaju od samih početaka serije. Nakon što su podijelili zajednički trenutak, Harvey ostaje zaprepašten Donninim postupkom te se taj poljubac odražava na Harveyjevo cjelokupno ponašanje u epizodi. Iako glumi frajera, zapravo je vrlo emotivna osoba kojoj osjećaji igraju bitnu ulogu u životu.

Donna kao Donna pokušava smiriti cijelu situaciju na način da Harveyja zaokupi drugom temom, a Harvey kao Harvey na svoje nesigurnosti odgovara sarkazmom i bahatošću te se nepotrebno iskaljuje na Donni. Cijela je situacija Harveyju još teža zbog veze sa psihijatricom dr. Paulom Agard. U njemu se bore osjećaji krivnje i ljutnje te nije siguran na koji način Pauli treba reći što se dogodilo. Novonastali problem povlači situaciju iz prošlosti za koju Paula također ne zna – da su Donna i Harvey imali one night stand.

Paralelno firmu Pearson Specter Litt zadesili su novi problemi jer je bivša vlasnica Jessica Pearson optužena za neprijavljivanje ilegalnih radnji u firmi – zapošljavanje Mikea Rossa. Kao name partneri, Harvey i Louis pokušavaju pronaći način kako da se Jessici isplate njezini novci na koje nakon napuštanje firme ima pravo, no, kako to obično biva u Suits, nailaze na problem koji nije moguće samo tako riješiti. Ovdje u priču ulazi Mike koji ni pod koju cijenu ne smije saznati što se događa u firmi. Iz tog razloga, Alex mu dodjeljuje novi slučaj kako Mike ne bi primijetio što Harvey i Louis smjeraju.

Cijela epizoda odvija se u vrlo dinamičnom ritmu te ju ni u jednom trenutku nije bilo dosadno gledati. Kemija između Mike i Rachel ostala je ista (iako ju nećemo još dugo gledati), a ovom je epizodom dokazano kako su Donna i Harvey sve samo ne završena priča. Oboje skrivaju svoje osjećaje od ostalih, ali najviše od samih sebe. Louis je završio s fazom žalovanja samog sebe te je napokon počeo raditi onako kako on zna – postao je jedan od onih likova koji situaciju spašava u zadnji trenutak. Epizoda nikako nije razočarala te je na vama da o njoj prosudite sami – ako već niste!

Komentari na članak

Vezani članci

Emmy trofej

67. dodjela nagrada

Objavljene nominacije za ovogodišnju dodjelu Emmy nagrada

Serija Game of Thrones nominarana je 24 puta, dok je odmah iza nje, s 19 nominacija, serija American Horror Story: Freak Show. Pogledajte tko su ostali nominirani! 

TasteKid

Pronađite film na lakši način

TasteKid: online tražilica serija i filmova

TasteKid je jedna od internetskih stranica koje mogu pomoći u traženju iduće serije ili knjige koje će vas odvratiti od studentskih obaveza.

Zidne novine – ilustracija

Nova edicija Zidnih novina

Saznajte gdje su bitange i što rade princeze

Najpoznatiji regionalni i svjetski poznati crtač stripova, Saša Rakezić, oživljava sjećanje na jednu od najpopularnijih hrvatskih humorističnih serija povodom nove edicije Zidnih novina.

Povratak Gilmoreica

Spoileri!

Povratak Gilmoreica – kraj o kojem će se dugo pričati

Gilmoreice su se vratile i donijele obožavateljima uvid u živote nešto starijih Lorelai i Rory. Lorelai se približava pedesetoj, Rory je prešla tridesetu i daleko je od djevojčice kakvom je pamtimo. Svima je bilo jasno da godina dana u njihovim životima koju nam 2016. donosi Netflix neće izgledati ni približno kao godine iza nas...

OTH 1

Petnaest godina kasnije

FOTO: Povratak u Tree Hill: najljepši trenuci s najdražim likovima

Tijekom devet sezona i 187 epizoda gledatelji su pratili odrastanje i sazrijevanje te borbu sa svakodnevnim životnim problemima dvojice polubraće Nathana i Lucasa Scotta te njihovih prijatelja i neprijatelja.