Blagdansko darivanje

Ideje tajnog Djeda Božićnjaka za poklone kolegama s posla

Božićni pokloni

Ako vam je pomalo mučno od pomisli što ćete pokloniti nekome koga ne znate, donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti.

Tradicija darivanja ne postoji dugo, uglavnom se smatra zapadnjačkom, ali sezona slavlja i štovanja adventa i Božića već dugi niz godina neizostavan je dio europske kulture. Na mnogo televizijskih serija koje se jednim dijelom odvijaju u uredu, kad je darivanje u pitanju, postoji igra slična igri Tajni prijatelj koju smo svi igrali u osnovnoj školi. Samo što je sada riječ o igri Tajni Djed Božićnjak. 

Pravila Tajnog Djeda Božićnjaka su jednostavna – imena svih sudionika napišu se na papiriće i stave u šešir ili zdjelu, a može i u božićnu kapu da budemo u duhu Božića. Svaka osoba, nakon što izvuče ime, zadužena je da onoj koju je izvukla kupi poklon i anonimno ga dostavi.

Ako osjećate nelagodu jer morate kupiti poklon osobi s kojom radite, a ne poznajete ju baš najbolje, ova igra može biti jako stresna, a ponekad i razočaravajuća. Stoga vam donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti. Svi pokloni su prihvatljivih cijena jer je cilj igre kupiti sitnicu i razveseliti nekoga, a ne se razbacivati.

Šalica za kavu

FOTO: Pinterest

Rokovnik ili blokić

FOTO: Pinterest

Mirisna svijeća

FOTO: Pinterest

Sukulenti – kaktusić ili neki drugi sukulent koji ne zahtijeva puno brige, a uljepšat će prostor

FOTO: Pinterest
 
Kapa ili rukavice
 
FOTO: Pinterest
 
Još neki od poklona s kojima sigurno nećete pogriješiti jest da toj osobi kupite pakiranje kave, cappuccina ili čaja, ono što ste primijetili da ta osoba voli ili uzima na automatu. USB punjač ako ste primijetili da često posuđuje punjač za mobitel po uredu.
 
Ako ste u božićnom duhu, možete pokloniti i neku od dekoracija koja će toj osobi ostati za uspomenu kao što je mala snježna kugla ili božićni ukras za bor. A ako vam se ovi prijedlozi čine kompliciranima, s čokoladom ili nekim slatkišom definitivno nećete pogriješiti. 

Komentari na članak

Vezani članci

Traženje posla

Male mudrosti

Savjeti za olakšavanje mukotrpne potrage za poslom

Neovisno o tome tražiš li posao već mjesecima ili si tek krenuo u potragu, donosimo ti savjete koji će ovaj proces učiniti bezbolnijim.

Djedica s poklonima

Božićna ušteda

Savjeti za preživljavanje blagdanskih troškova na studentskom budžetu

Studentski je budžet sam po sebi vrlo oskudan, što predstavlja veliki problem kada su u pitanju blagdanski troškovi. No, nije sve tako crno jer postoje načini kako izaći na kraj s tolikim troškovima, a da ne potrošite sav novac.

ESN-ovci dijele božićne poklone

Studentska akcija

ESN-ovci osigurali božićne poklone za 78 djece

ESN Rijeka u suradnji je s Centrom za kulturu dijaloga provela akciju darivanja potrebite djece s riječkoga područja. Protekle je subote svoje božićne poklone dobilo 78 djece.

Greyp bicikl

Studentski posao

Rimac zapošljava: Traži se asistent/ica na programu Greyp bicikala

Svoj životopis i motivacijsko pismo trebate poslati do 25. svibnja.

EU

Poslovi u zemljama Europe

Savjeti za lakši pronalazak posla

Tražite li posao u zemljama Europske unije? Evo par informacija koje bi vam u tome mogle pomoći.