Blagdansko darivanje

Ideje tajnog Djeda Božićnjaka za poklone kolegama s posla

Božićni pokloni

Ako vam je pomalo mučno od pomisli što ćete pokloniti nekome koga ne znate, donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti.

Tradicija darivanja ne postoji dugo, uglavnom se smatra zapadnjačkom, ali sezona slavlja i štovanja adventa i Božića već dugi niz godina neizostavan je dio europske kulture. Na mnogo televizijskih serija koje se jednim dijelom odvijaju u uredu, kad je darivanje u pitanju, postoji igra slična igri Tajni prijatelj koju smo svi igrali u osnovnoj školi. Samo što je sada riječ o igri Tajni Djed Božićnjak. 

Pravila Tajnog Djeda Božićnjaka su jednostavna – imena svih sudionika napišu se na papiriće i stave u šešir ili zdjelu, a može i u božićnu kapu da budemo u duhu Božića. Svaka osoba, nakon što izvuče ime, zadužena je da onoj koju je izvukla kupi poklon i anonimno ga dostavi.

Ako osjećate nelagodu jer morate kupiti poklon osobi s kojom radite, a ne poznajete ju baš najbolje, ova igra može biti jako stresna, a ponekad i razočaravajuća. Stoga vam donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti. Svi pokloni su prihvatljivih cijena jer je cilj igre kupiti sitnicu i razveseliti nekoga, a ne se razbacivati.

Šalica za kavu

FOTO: Pinterest

Rokovnik ili blokić

FOTO: Pinterest

Mirisna svijeća

FOTO: Pinterest

Sukulenti – kaktusić ili neki drugi sukulent koji ne zahtijeva puno brige, a uljepšat će prostor

FOTO: Pinterest
 
Kapa ili rukavice
 
FOTO: Pinterest
 
Još neki od poklona s kojima sigurno nećete pogriješiti jest da toj osobi kupite pakiranje kave, cappuccina ili čaja, ono što ste primijetili da ta osoba voli ili uzima na automatu. USB punjač ako ste primijetili da često posuđuje punjač za mobitel po uredu.
 
Ako ste u božićnom duhu, možete pokloniti i neku od dekoracija koja će toj osobi ostati za uspomenu kao što je mala snježna kugla ili božićni ukras za bor. A ako vam se ovi prijedlozi čine kompliciranima, s čokoladom ili nekim slatkišom definitivno nećete pogriješiti. 

Komentari na članak

Vezani članci

STEMI

Blagdanski popust

Ovog Božića poklonite jedinstvenu tehnološku avanturu – STEMI hexapod

STEMI ekipa želi sačuvati vaše dobro blagdansko raspoloženje pa vam ovaj Božić poklanja neodoljive popuste za kupnju hexapoda kojom ćete zasigurno obradovati svoje najmilije.

novac 1

Studentski budžet

Provjerite najnoviju ponudu studentskih poslova od Zagreba do Splita

Dobra satnica i fleksibilno radno vrijeme uvelike olakšavaju studentsku egzistenciju. Pripremite životopis za slanje i provjerite što se trenutno nudi.

HUB385 Academy priprema polaznike za poslove budućnosti

Inovativni program edukacija

HUB385 Academy priprema polaznike za poslove budućnosti

– Akademiju smo zamislili kao platformu koja nudi dodatnu edukaciju i koja će otkriti, usmjeriti i podržati talentirane pojedince i time pomoći u izgradnji pametnijeg i konkurentnijeg društva. – ističe Ivana Šoljan.

EP

Europska mreža poslova

Pronađite posao u inozemstvu uz pomoć EURES-a!

U zemljama Europske unije za internacionalce je trenutno otvoreno 885 901 radno mjesto. Kako bi građani lakše pronašli posao u inozemstvu, ali i poslodavci zainteresirane radnike, Europska komisija pokrenula je EURES - The European Job Mobility Portal. 

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Budućnost u Hrvatskoj

Okrugli stol i tribina povodom poticanja mladih na ostanak u Hrvatskoj

U ponedjeljak, 13. svibnja, u dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu održava se okrugli stol i tribina Budućnost u Hrvatskoj. Ova manifestacija je dio akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj koja potiče mlade na ostanak i razvoj karijera u Hrvatskoj.