Blagdansko darivanje

Ideje tajnog Djeda Božićnjaka za poklone kolegama s posla

Božićni pokloni

Ako vam je pomalo mučno od pomisli što ćete pokloniti nekome koga ne znate, donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti.

Tradicija darivanja ne postoji dugo, uglavnom se smatra zapadnjačkom, ali sezona slavlja i štovanja adventa i Božića već dugi niz godina neizostavan je dio europske kulture. Na mnogo televizijskih serija koje se jednim dijelom odvijaju u uredu, kad je darivanje u pitanju, postoji igra slična igri Tajni prijatelj koju smo svi igrali u osnovnoj školi. Samo što je sada riječ o igri Tajni Djed Božićnjak. 

Pravila Tajnog Djeda Božićnjaka su jednostavna – imena svih sudionika napišu se na papiriće i stave u šešir ili zdjelu, a može i u božićnu kapu da budemo u duhu Božića. Svaka osoba, nakon što izvuče ime, zadužena je da onoj koju je izvukla kupi poklon i anonimno ga dostavi.

Ako osjećate nelagodu jer morate kupiti poklon osobi s kojom radite, a ne poznajete ju baš najbolje, ova igra može biti jako stresna, a ponekad i razočaravajuća. Stoga vam donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti. Svi pokloni su prihvatljivih cijena jer je cilj igre kupiti sitnicu i razveseliti nekoga, a ne se razbacivati.

Šalica za kavu

FOTO: Pinterest

Rokovnik ili blokić

FOTO: Pinterest

Mirisna svijeća

FOTO: Pinterest

Sukulenti – kaktusić ili neki drugi sukulent koji ne zahtijeva puno brige, a uljepšat će prostor

FOTO: Pinterest
 
Kapa ili rukavice
 
FOTO: Pinterest
 
Još neki od poklona s kojima sigurno nećete pogriješiti jest da toj osobi kupite pakiranje kave, cappuccina ili čaja, ono što ste primijetili da ta osoba voli ili uzima na automatu. USB punjač ako ste primijetili da često posuđuje punjač za mobitel po uredu.
 
Ako ste u božićnom duhu, možete pokloniti i neku od dekoracija koja će toj osobi ostati za uspomenu kao što je mala snježna kugla ili božićni ukras za bor. A ako vam se ovi prijedlozi čine kompliciranima, s čokoladom ili nekim slatkišom definitivno nećete pogriješiti. 

Komentari na članak

Vezani članci

5 znakova da vas vaš pripravnički mentor iskorištava

Problemi na radnom mjestu

Pet znakova da vas vaš pripravnički mentor iskorištava

Stažiranje je važan period prilagodbe tržištu rada. Nemojte dopustiti da vas kolege iskorištavaju na radnome mjestu.

Stres2

„Opusti se i uživaj“

Šest načina za rješavanje stresa na poslu

Koliko je god posao koji radite koristan, ako je prestresan, prije ili kasnije utjecat će nepovoljno na vaše zdravlje. Donosimo vam savjete primjenom kojih ćete to spriječiti.

ZET tramvaj

Zapošljavanje u ZET-u

Sindikat ZET-a hvali se nepotizmom

Postignut je dogovor s Upravom podružnice ZET-a po kojem prednost pri zapošljavanju imaju djeca i supružnici zaposlenih radnika.

Grafit: how long could you..

Upute bivše studentice

Kako u Hrvatskoj osnovati uspješnu tvrtku nakon završetka studiranja

Neprospavane noći, strepnja i odricanje od mnogobrojnih društvenih aktivnosti sastavni su dijelovi studentskog života. Takve bi se situacije lakše prebrodile ako bi svi studenti znali da ih nakon završenog fakulteta čeka zasluženi posao.'

Ilustracija posao

(NE)ZAPOSLENOST

Kako pronaći posao?

Stopa nezaposlenosti mladih u Europi je jako visoka, ali podaci pokazuju da su gotovo polovica onih koji su se uspjeli zaposliti u 2010. godini bili mladi u dobi od 19 do 29 godina.