Blagdansko darivanje

Ideje tajnog Djeda Božićnjaka za poklone kolegama s posla

Božićni pokloni

Ako vam je pomalo mučno od pomisli što ćete pokloniti nekome koga ne znate, donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti.

Tradicija darivanja ne postoji dugo, uglavnom se smatra zapadnjačkom, ali sezona slavlja i štovanja adventa i Božića već dugi niz godina neizostavan je dio europske kulture. Na mnogo televizijskih serija koje se jednim dijelom odvijaju u uredu, kad je darivanje u pitanju, postoji igra slična igri Tajni prijatelj koju smo svi igrali u osnovnoj školi. Samo što je sada riječ o igri Tajni Djed Božićnjak. 

Pravila Tajnog Djeda Božićnjaka su jednostavna – imena svih sudionika napišu se na papiriće i stave u šešir ili zdjelu, a može i u božićnu kapu da budemo u duhu Božića. Svaka osoba, nakon što izvuče ime, zadužena je da onoj koju je izvukla kupi poklon i anonimno ga dostavi.

Ako osjećate nelagodu jer morate kupiti poklon osobi s kojom radite, a ne poznajete ju baš najbolje, ova igra može biti jako stresna, a ponekad i razočaravajuća. Stoga vam donosimo ideje s kojima ne možete pogriješiti. Svi pokloni su prihvatljivih cijena jer je cilj igre kupiti sitnicu i razveseliti nekoga, a ne se razbacivati.

Šalica za kavu

FOTO: Pinterest

Rokovnik ili blokić

FOTO: Pinterest

Mirisna svijeća

FOTO: Pinterest

Sukulenti – kaktusić ili neki drugi sukulent koji ne zahtijeva puno brige, a uljepšat će prostor

FOTO: Pinterest
 
Kapa ili rukavice
 
FOTO: Pinterest
 
Još neki od poklona s kojima sigurno nećete pogriješiti jest da toj osobi kupite pakiranje kave, cappuccina ili čaja, ono što ste primijetili da ta osoba voli ili uzima na automatu. USB punjač ako ste primijetili da često posuđuje punjač za mobitel po uredu.
 
Ako ste u božićnom duhu, možete pokloniti i neku od dekoracija koja će toj osobi ostati za uspomenu kao što je mala snježna kugla ili božićni ukras za bor. A ako vam se ovi prijedlozi čine kompliciranima, s čokoladom ili nekim slatkišom definitivno nećete pogriješiti. 

Komentari na članak

Vezani članci

Slika 9

Je li vaš posao na listi?

10 najgorih ljetnih poslova

Dolazi nam idealno vrijeme za zaradu! Ali ako dobijete jedan od ovih poslova, nema tih novaca koji će vas zadržati sva tri mjeseca!

Styria Scool

Interaktivna predavanja i rad na poslovnom projektu

Prijavite se na Styria: SCOOL akademiju i osvojite stipendiju ili priliku za rad

Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. 

Growww 2015

Growww program

46 pripravnika započelo staž u INA Grupi

Inin Growww program rezultirao zapošljavanjem 46 pripravnika.

FOTO: Facebook.com/Marija Šaja

Studenti kreativci – predstavljamo Mariju Šaja

INTERVJU i FOTO: Marija omiljeni hobi pretvorila u kreativni biznis

Marija Šaja dvadesetjednogodišnja je studentica Menadžmenta na Sveučilištu u Zadru. Već se tri godine bavi izradom nakita te je vrlo brzo svoj omiljeni hobi pretvorila u pravi mali biznis. Svakodnevno joj se javljaju cure sa svojim željama i narudžbama koje Marija uspješno provodi u djelo.

youth unemployment

Hrvatska na visokom 9. mjestu

Grčka predvodi listu zemalja s najvećim rizikom nezaposlenosti mladih

Business Insider objavio je listu zemalja gdje su mladi u najvećem riziku od moguće nezaposlenosti. Popis zemalja rangirali su uzevši u obzir ekonomske i geopolitičke razloge koji su vodili do takvog stanja u pojedinoj zemlji.