Rikon 2016.

Horor priče, izvanzemaljci i čudesne zvijeri na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Rikon

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

Rikon, u organizaciji udruge 3. zmaj, konvencija je fantastike koja se tradicionalno održava u Rijeci od 1997. godine, u prvoj polovici listopada. Cilj je ove konvencije promoviranje znanstvene fantastike i fantastike, bilo da se radi o književnosti, filmu ili likovnoj umjetnosti te edukacija građana o navedenim, ali i drugim temama kao što su horori te najnovija dostignuća u znanosti.

Ove godine, 19. po redu Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Na konvenciji će posjetitelji moći uživati u predavanjima, predstavljanjima, radionicama, natjecanjima i kvizovima, tabletop i LARP igrama i dječjem programu. Predavači na Rikon dolaze iz Hrvatske i svijeta, a počasni gost je Thomas Olde Heuvelt, višestruko nagrađivani nizozemski pisac horora i fantastike. Heuvelt će na Rikonu predstaviti svoj posljednji roman Hex i održati radionicu kreiranja svjetova odnosno worldbuildinga za pisce.

Konvencija ove godine nema posebnu temu, već slavi fantastiku u njenoj cijelosti. Tako će se održati predavanja na temu horora, izvanzemaljaca, čarolija i čudesnih zvijeri, metloboja i Harryja Pottera, a na radionicama će se posjetitelji, uz stvaranje novih svjetova, moći i mačevati. Posjetitelji će svoje znanje i vještine moći pokazati na području Star Warsa, tetrisa, svemirskih katastrofa, Marvela i DC-ja te u pronalaženju horkruksa, a moći će sudjelovati i u cosplay natjecanju. Program u nedjelju rezerviran je za djecu.

Ulaznice za Rikon moći će se kupiti na ulazu u prostor održavanja konvencije. S obzirom na to da Rikon traje tri dana, moguće je kupiti ulaznicu za petak, subotu ili vikend ulaznicu. Tako ulaznica za petak iznosi 30 kuna, za subotu 40 kuna dok vikend ulaznica iznosi 60 kuna Kostimirani posjetitelji vikend ulaznicu plaćaju 30 kuna, dok je ulaz na Rikon besplatan za mlađe od četrnaest godina, a program nedjeljom besplatan je za sve posjetitelje.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje fantastike da se pridruže ovom događaju i uživaju u programu, ali i sve druge koji se žele družiti i upoznati nove i zanimljive ljude i koji žele naučiti nešto novo. Detalje o konvenciji možete pogledati na Facebook stranici konvencije, Facebook stranici događaja te na mrežnim stranicama konvencije, a detaljan program Rikona možete pogledati na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Arheološki park u Rijeci

Rimska povijest Tarsatice

Otvoren Arheološki park u Rijeci

Riječ je o prostoru koji otkriva zaboravljen sloj rimske povijesti Rijeke.

Europske sveučilišne igre

Počinje veliko studentsko natjecanje

FOTO: Događaji koje ne smijete propustiti na Univerzijadi

Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja, započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Otvaranje Igara bit će u srijedu u 21 sat na zagrebačkoj Mladosti.

autobus

Vožnja javnim prijevozom

Studentski pokaz najskuplji u Puli, iznos manji u drugim gradovima, u Zadru besplatan

Provjerili smo cijene studentskih pokaza za javni prijevoz u većim hrvatskim gradovima; kako se izrađuju, produžuju i što učiniti kad ih izgubite.

uniri

Suradnja četiri obrazovne ustanove

Rijeka otvara studij nutricionizma

Potpisan je sporazum o suradnji, a jedan od ciljeva je otvorenje studijskog programa iz područja nutricije.

Erasmus

Intervju: studentice iz Poljske

Otkrijte zašto je Rijeka privlačna Poljacima!

Sve više studenata iz Poljske dolazi u Rijeku preko Erasmus programa. Četiri Poljakinje otkrit će vam zašto su izabrale ovaj sveučilišni grad te kako su se u njemu snašle.