Rikon 2016.

Horor priče, izvanzemaljci i čudesne zvijeri na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Rikon

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

Rikon, u organizaciji udruge 3. zmaj, konvencija je fantastike koja se tradicionalno održava u Rijeci od 1997. godine, u prvoj polovici listopada. Cilj je ove konvencije promoviranje znanstvene fantastike i fantastike, bilo da se radi o književnosti, filmu ili likovnoj umjetnosti te edukacija građana o navedenim, ali i drugim temama kao što su horori te najnovija dostignuća u znanosti.

Ove godine, 19. po redu Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Na konvenciji će posjetitelji moći uživati u predavanjima, predstavljanjima, radionicama, natjecanjima i kvizovima, tabletop i LARP igrama i dječjem programu. Predavači na Rikon dolaze iz Hrvatske i svijeta, a počasni gost je Thomas Olde Heuvelt, višestruko nagrađivani nizozemski pisac horora i fantastike. Heuvelt će na Rikonu predstaviti svoj posljednji roman Hex i održati radionicu kreiranja svjetova odnosno worldbuildinga za pisce.

Konvencija ove godine nema posebnu temu, već slavi fantastiku u njenoj cijelosti. Tako će se održati predavanja na temu horora, izvanzemaljaca, čarolija i čudesnih zvijeri, metloboja i Harryja Pottera, a na radionicama će se posjetitelji, uz stvaranje novih svjetova, moći i mačevati. Posjetitelji će svoje znanje i vještine moći pokazati na području Star Warsa, tetrisa, svemirskih katastrofa, Marvela i DC-ja te u pronalaženju horkruksa, a moći će sudjelovati i u cosplay natjecanju. Program u nedjelju rezerviran je za djecu.

Ulaznice za Rikon moći će se kupiti na ulazu u prostor održavanja konvencije. S obzirom na to da Rikon traje tri dana, moguće je kupiti ulaznicu za petak, subotu ili vikend ulaznicu. Tako ulaznica za petak iznosi 30 kuna, za subotu 40 kuna dok vikend ulaznica iznosi 60 kuna. Kostimirani posjetitelji vikend ulaznicu plaćaju 30 kuna, dok je ulaz na Rikon besplatan za mlađe od četrnaest godina, a program nedjeljom besplatan je za sve posjetitelje.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje fantastike da se pridruže ovom događaju i uživaju u programu, ali i sve druge koji se žele družiti i upoznati nove i zanimljive ljude i koji žele naučiti nešto novo. Detalje o konvenciji možete pogledati na Facebook stranici konvencije, Facebook stranici događaja te na mrežnim stranicama konvencije, a detaljan program Rikona možete pogledati na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Menza na Cvjetnom

Blagdan Svih svetih

Radno vrijeme dežurnih studentskih restorana u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu

Nemojte lutati od jednoga do drugoga restorana, saznajte radno vrijeme dežurnih studentskih menzi i izbjegnite gužve na blagdan Svih svetih.

Projekti

Projekt UNIverzI-JA-DA

Predstavljeno deset finalnih studentskih timova

Riječ o projektu u kojemu se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. 

Filozofski fakultet

Sveučilište u Rijeci

Treći Riječki dani eksperimentalne psihologije krajem rujna

Sudjelujte na znanstvenom skupu 3. Riječki dani eksperimentalne psihologije koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Rijeci od 25.-26. 09. 2014. u organizaciji Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Sajam stipendija 2015. - naslovna

11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Ovogodišnji Sajam stipendija bit će najveći dosad s preko 80 izlagača iz čak 18 zemalja!

U okviru Sajma pružat će se informacije o više od 5 tisuća dostupnih stipendija, a predstavit će ih preko 80 izlagača iz 18 zemalja.

Damir Boras

Sjednica Hrvatskog studentskog zbora

HSZ: „Rektor Boras degradira studente u promatrače"

HSZ ovim putem poziva da se predstavniku studenata ponovno vrati status pridruženog člana bez prava glasa.