Rikon 2016.

Horor priče, izvanzemaljci i čudesne zvijeri na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Rikon

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

Rikon, u organizaciji udruge 3. zmaj, konvencija je fantastike koja se tradicionalno održava u Rijeci od 1997. godine, u prvoj polovici listopada. Cilj je ove konvencije promoviranje znanstvene fantastike i fantastike, bilo da se radi o književnosti, filmu ili likovnoj umjetnosti te edukacija građana o navedenim, ali i drugim temama kao što su horori te najnovija dostignuća u znanosti.

Ove godine, 19. po redu Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Na konvenciji će posjetitelji moći uživati u predavanjima, predstavljanjima, radionicama, natjecanjima i kvizovima, tabletop i LARP igrama i dječjem programu. Predavači na Rikon dolaze iz Hrvatske i svijeta, a počasni gost je Thomas Olde Heuvelt, višestruko nagrađivani nizozemski pisac horora i fantastike. Heuvelt će na Rikonu predstaviti svoj posljednji roman Hex i održati radionicu kreiranja svjetova odnosno worldbuildinga za pisce.

Konvencija ove godine nema posebnu temu, već slavi fantastiku u njenoj cijelosti. Tako će se održati predavanja na temu horora, izvanzemaljaca, čarolija i čudesnih zvijeri, metloboja i Harryja Pottera, a na radionicama će se posjetitelji, uz stvaranje novih svjetova, moći i mačevati. Posjetitelji će svoje znanje i vještine moći pokazati na području Star Warsa, tetrisa, svemirskih katastrofa, Marvela i DC-ja te u pronalaženju horkruksa, a moći će sudjelovati i u cosplay natjecanju. Program u nedjelju rezerviran je za djecu.

Ulaznice za Rikon moći će se kupiti na ulazu u prostor održavanja konvencije. S obzirom na to da Rikon traje tri dana, moguće je kupiti ulaznicu za petak, subotu ili vikend ulaznicu. Tako ulaznica za petak iznosi 30 kuna, za subotu 40 kuna dok vikend ulaznica iznosi 60 kuna. Kostimirani posjetitelji vikend ulaznicu plaćaju 30 kuna, dok je ulaz na Rikon besplatan za mlađe od četrnaest godina, a program nedjeljom besplatan je za sve posjetitelje.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje fantastike da se pridruže ovom događaju i uživaju u programu, ali i sve druge koji se žele družiti i upoznati nove i zanimljive ljude i koji žele naučiti nešto novo. Detalje o konvenciji možete pogledati na Facebook stranici konvencije, Facebook stranici događaja te na mrežnim stranicama konvencije, a detaljan program Rikona možete pogledati na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Advent RI 2016

Bogat adventski program

Klizalište, koncerti i neodoljive čokoladne poslastice ovog adventa u Rijeci i Opatiji

Prvi vjesnik adventa u Rijeci je klizalište otvoreno 25. studenog na Gatu Karoline Riječke. U Opatiji pak danas počinje Festival čokolade koji će svim posjetiteljima zasladiti božićne blagdane.

Vaterpolist

Utakmice će se prenositi na portalu studentskisport.com

Livestream UNISPORT natjecanja u vaterpolu i plivanju

Za sve ljubitelje vaterpola osiguran je prijenos uživo utakmica završnice natjecanja.

IRO

Predstavljanje IRO-a u Zagrebu i Rijeci

Organizator Sajma stipendija održat će niz stručnih predavanja i radionica za posjetitelje

IRO će predstaviti niz jedinstvenih usluga i resursa za uspješan pronalazak studijskih programa i raznih oblika financijske pomoći za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

uniri

Sveučilište u Rijeci

Otvorene prijave za Case Study Competition - Realizator 2016.

Pobjednička rješenja bit će nagrađena novčanim iznosom i popratnim nagradama na svečanoj dodjeli.

Mjuzikl "Raskružje"

Izvedbe opsežnog glazbeno-scenskog djela

Putokazi prikazuju mjuzikl o ljubavi koja izlazi iz svih okvira

Putokazi pomiču granice mjuziklom "Raskružje" dodajući mu dramsku dimenziju. Izvedbu možete pogledati još 18. travnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.