Rikon 2016.

Horor priče, izvanzemaljci i čudesne zvijeri na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Rikon

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

Rikon, u organizaciji udruge 3. zmaj, konvencija je fantastike koja se tradicionalno održava u Rijeci od 1997. godine, u prvoj polovici listopada. Cilj je ove konvencije promoviranje znanstvene fantastike i fantastike, bilo da se radi o književnosti, filmu ili likovnoj umjetnosti te edukacija građana o navedenim, ali i drugim temama kao što su horori te najnovija dostignuća u znanosti.

Ove godine, 19. po redu Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Na konvenciji će posjetitelji moći uživati u predavanjima, predstavljanjima, radionicama, natjecanjima i kvizovima, tabletop i LARP igrama i dječjem programu. Predavači na Rikon dolaze iz Hrvatske i svijeta, a počasni gost je Thomas Olde Heuvelt, višestruko nagrađivani nizozemski pisac horora i fantastike. Heuvelt će na Rikonu predstaviti svoj posljednji roman Hex i održati radionicu kreiranja svjetova odnosno worldbuildinga za pisce.

Konvencija ove godine nema posebnu temu, već slavi fantastiku u njenoj cijelosti. tako će se održati predavanja na temu horora, izvanzemaljaca, čarolija i čudesnih zvijeri, metloboja i Harryja Pottera, a na radionicama će se posjetitelji, uz stvaranje novih svjetova, moći i mačevati. Posjetitelji će svoje znanje i vještine moći pokazati na području Star Warsa, tetrisa, svemirskih katastrofa, Marvela i DC-ja te u pronalaženju horkruksa, a moći će sudjelovati i u cosplay natjecanju. Program u nedjelju rezerviran je za djecu.

Ulaznice za Rikon moći će se kupiti na ulazu u prostor održavanja konvencije. S obzirom na to da Rikon traje tri dana, moguće je kupiti ulaznicu za petak, subotu ili vikend ulaznicu. tako ulaznica za petak iznosi 30 kuna, za subotu 40 kuna dok vikend ulaznica iznosi 60 kuna. Kostimirani posjetitelji vikend ulaznicu plaćaju 30 kuna, dok je ulaz na Rikon besplatan za mlađe od četrnaest godina, a program nedjeljom besplatan je za sve posjetitelje.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje fantastike da se pridruže ovom događaju i uživaju u programu, ali i sve druge koji se žele družiti i upoznati nove i zanimljive ljude i koji žele naučiti nešto novo. Detalje o konvenciji možete pogledati na Facebook stranici konvencije, Facebook stranici događaja te na mrežnim stranicama konvencije, a detaljan program Rikona možete pogledati na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Melita Manojlović

Open Days by Melita

Besplatna predavanja za bolji život

Predavanje ima karakter osnovnog znanja te je stoga besplatno. Pozvane su sve zainteresirane tvrtke, udruge i pojedinci da svojim utjecajem potpomognu razvoj projekta od koristi široj javnosti.

Rijeka – pogled

Projekcija dokumentarca na Molo longu

KineDok predstavlja "Turizam", film o možda jedinoj gospodarskoj grani u Hrvatskoj

Turizam je danas glavna gospodarska grana, a u Hrvatskoj se često doima i kao jedina. Istoimeni film govori o tome kako diljem Jadrana niču raznovrsni sadržaji za upotpunjavanje turističke ponude, a on se besplatno prikazuje na riječkom Molo longu.

naslovna

„Večer kemije“ u Rijeci

Zaljubljenici u kemiju mogu uživati u interaktivnom predavanju i pokusima

U opuštenoj atmosferi riječkoga kafića imate priliku poslušati interaktivno predavanje kemičara Tomislava Portade i saznati nešto više o svijetu kemije i kemijskog inženjerstva.

Zlato i dvije bronce za Hrvatsku na ESP u taekwondou

Europsko sveučilišno prvenstvo u Opatiji i Rijeci

Zlato i dvije bronce za Hrvatsku na ESP u taekwondou

Dinko Šegedin dobitnik je zlata, dok su Dora Marić i Andrea Pacadi dobitnice bronce.

Škola održivog razvoja

Šesta škola održivog razvoja

Prijavite se na besplatnu edukaciju o održivom razvoju

Udruga za promicanje projektne kulture EU klub raspisala je natječaj za besplatnu edukaciju koja će se održati u Rijeci i Zagrebu. Na natječaj se mogu prijaviti studenti i mladi koji žele doprinijeti održivom razvoju zajednice.