Svjetski dan filozofije

Filozofske šetnje koje potiču na promišljanje

Filozofska šetnja, CINAZ

Sa zadarskog Trga Petra Zoranića započinju dvije šetnje u kojima će se promišljati o intrigantnim stvarima koje nas okružuju.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana filozofije udruga Cinaz u suradnji s udrugom Mala filozofija organizira dvije filozofske šetnje -  jedan od suvremenih pristupa poticanja sugrađana na reflektiranje i dublje promišljanje o stvarima koje ih okružuju. Prva će se održati na sam dan obilježavanja, ovog četvrtka 16. studenoga u 18 sati, a druga u isto vrijeme sljedećeg petka, 24. studenog.

Sudionicima će biti ponuđeno nekoliko tema, od kojih će oni sami izabrati onu koja im je najzanimljivija. Bit će podijeljeni u manje skupine po troje, a svakoj će se od njih na početku dati tekst – filozofski, popularni, znanstveni, literarni – koji progovara o tematici koju će izabrati. Tekst ne bi trebao prelaziti dvije kartice, trebao bi provocirati, problematizirati, tvrditi nešto oko čega sudionici trebaju voditi raspravu. Filozofska šetnja je strukturirana na uvodni dio, peripatetičku raspravu i završnu raspravu.

Nema prijava, samo dođite! Mjesto polaska je zadarski Trg Petra Zoranića 1.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatski studiji

Odjel za filozofiju Hrvatskih studija i Udruga za promicanje filozofije pozivaju

Predavanje Wernera Callebauta: "Philosophy of Biology and the Challenge of EvoDevo"

Odjel za filozofiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Udruga za promicanje filozofije pozivaju Vas na predavanje “Philosophy of Biology and the Challenge of EvoDevo” koje će održati profesor Werner Callebaut (KLI Institut & Sveučilište u Beču).

Osnovna škola Benkovac

Udruga CINAZ

VIDEO: Osnovnoškolci ponovno proveli deset dana bez ekrana

Tri su hrvatske osnovne škole sudjelovale u projektu "Deset dana bez ekrana". Po završetku su roditelji naveli niz pozitivnih ishoda.

Radionica pisanja eseja u Klubu mladih Klooz

Klub mladih KLOOZ

Besplatno savladajte vještine pisanja u Udruzi CINAZ

Klub mladih KLOOZ organizira radionicu pisanja eseja u Udruzi CINAZ. Prijaviti se možete do 8. ožujka.

Čudni filmovi

Filmska potraga za smislom života

Čudni i bizarni filmovi koji potiču na promišljanje o životu

Futuristički filmovi, "pomaknuti" mjuzikli, psihološki trileri, sve su to filmovi koji tjeraju na velika promišljanja o svijetu, smislu života i traženje odgovora na pitanje – što je bilo prvo, kokoš ili jaje.

Mali poduzetnici

"Mali poduzetnici"

Udruga CINAZ održala dvije radionice za poticanje kreativnog stvaralaštva

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ je započela s provedbom svog izvannastavnog i izvanškolskog programa za 2016. U sklopu programa održane su dvije različite radionice.