Svjetski dan filozofije

Filozofske šetnje koje potiču na promišljanje

Filozofska šetnja, CINAZ

Sa zadarskog Trga Petra Zoranića započinju dvije šetnje u kojima će se promišljati o intrigantnim stvarima koje nas okružuju.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana filozofije udruga Cinaz u suradnji s udrugom Mala filozofija organizira dvije filozofske šetnje -  jedan od suvremenih pristupa poticanja sugrađana na reflektiranje i dublje promišljanje o stvarima koje ih okružuju. Prva će se održati na sam dan obilježavanja, ovog četvrtka 16. studenoga u 18 sati, a druga u isto vrijeme sljedećeg petka, 24. studenog.

Sudionicima će biti ponuđeno nekoliko tema, od kojih će oni sami izabrati onu koja im je najzanimljivija. Bit će podijeljeni u manje skupine po troje, a svakoj će se od njih na početku dati tekst – filozofski, popularni, znanstveni, literarni – koji progovara o tematici koju će izabrati. Tekst ne bi trebao prelaziti dvije kartice, trebao bi provocirati, problematizirati, tvrditi nešto oko čega sudionici trebaju voditi raspravu. Filozofska šetnja je strukturirana na uvodni dio, peripatetičku raspravu i završnu raspravu.

Nema prijava, samo dođite! Mjesto polaska je zadarski Trg Petra Zoranića 1.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Ohrid

Filozofijada u Makedoniji

Studenti filozofskih i filoloških fakulteta okupit će se u Ohridu

Filozofijada 2018. okupit će mlade iz jugoistočne Europe, ali ovaj put u Ohridu. Događaj će se odvijati od 28. travnja do 3. svibnja natjecanjima u sportu, debati i kvizovima. Prijave traju do 20. veljače 2018.

Karlovac

Turističko-edukativne šetnje

Studenti Veleučilišta u Karlovcu osmislili i vode „Šetnje Zvijezdom”

Pet tematski specifičnih šetnji osmislilo je i vodit će pet grupa studenata Veleučilišta u Karlovcu, polaznika kolegija Turističko vrednovanje kulturne baštine.

Sreća3

Festival mladenačke umjetnosti

CINAZ s pregršt aktivnosti gostuje na KvartArtu

Gdje su mladi, tu je i udruga CINAZ. Stoga je pripremila pregršt dogašnja kao gost festivala KvartArt.

https://pixabay.com/en/art-school-of-athens-rapha%C3%ABl-1143741/

Studentski simpozij

Rasprava o suvremenim filozofskim temama ovog svibnja u Rijeci; prijave radova u tijeku

„Furijevci” su otvorili poziv za studentske radove koji će se izlagati na novom izdanju simpozija „Suvremene filozofske teme JUNIOR". Prijave u obliku sažetka možete dostaviti sve do 16. travnja.

CINAZ logo

Klub mladih KLOOZ

Večer društvenih igara u CINAZ-u

Udruga CINAZ ove srijede organizira Večer društvenih igara. Pozvani ste na druženje uz Scrablle, Uno i Pictionary.