Svjetski dan filozofije

Filozofske šetnje koje potiču na promišljanje

Filozofska šetnja, CINAZ

Sa zadarskog Trga Petra Zoranića započinju dvije šetnje u kojima će se promišljati o intrigantnim stvarima koje nas okružuju.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana filozofije udruga Cinaz u suradnji s udrugom Mala filozofija organizira dvije filozofske šetnje -  jedan od suvremenih pristupa poticanja sugrađana na reflektiranje i dublje promišljanje o stvarima koje ih okružuju. Prva će se održati na sam dan obilježavanja, ovog četvrtka 16. studenoga u 18 sati, a druga u isto vrijeme sljedećeg petka, 24. studenog.

Sudionicima će biti ponuđeno nekoliko tema, od kojih će oni sami izabrati onu koja im je najzanimljivija. Bit će podijeljeni u manje skupine po troje, a svakoj će se od njih na početku dati tekst – filozofski, popularni, znanstveni, literarni – koji progovara o tematici koju će izabrati. Tekst ne bi trebao prelaziti dvije kartice, trebao bi provocirati, problematizirati, tvrditi nešto oko čega sudionici trebaju voditi raspravu. Filozofska šetnja je strukturirana na uvodni dio, peripatetičku raspravu i završnu raspravu.

Nema prijava, samo dođite! Mjesto polaska je zadarski Trg Petra Zoranića 1.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Mobiteli

Projekt „Deset dana bez ekrana“

VIDEO: Zadarski se osnovnoškolci na deset dana odriču interneta, mobitela i televizije

Cilj je projekta smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja.

predavanje GMO

Udruga CINAZ

Genetski modificirani organizmi predmet predavanja u Info centru za mlade

Znamo li što jedemo? Što su GMO i koliko su zapravo opasni za zdravlje čovjeka i okoliša? Odgovore saznajte na predavanju koje organizira zadarski Info centar za mlade.

https://unsplash.com/photos/s9XMNEm-M9c

Luka Basa

Adventski safari

Slonovi su agresivni pijanci. Opijat: alkohol. No oni za sebe kažu da ne piju, već da samo „pijuckaju''. Budući da su izuzetno pametne životinje, nije im trebalo puno da shvate – gdje je glasna glazba, tu je alkohol! Legenda kaže da nakon što „naliju surle", hrču cijelu noć. 

Erasmusovci pronašli blago u Zadru

CINAZ-ove aktivnosti

Erasmusovci pronašli blago u Zadru

U suradnji sa zadarskim ogrankom ESN-a, udruga CINAZ organizirala je "Treasure Hunt" za tridesetak stranih studenata. Oni su se upoznali s važnim lokacijama u Zadru rješavajući zanimljive zagonetke i promovirajući studentsku mobilnost.

Friedrich Nietzsche

Na današnji dan

VIDEO: Smrt Nietzschea, samoprozvanog proroka nihilizma

Na današnji dan 1900. godine umro je jedan od najpoznatijih njemačkih filozofa, čovjek koji je zagavarao "želju za moći" kao pogonom i budućnost Nadčovjeka.