Festival svjetlosnih instalacija

Festival Visualia u Puli

Festival Visualia

I ove godine očekuje nas Festival Visualia u Puli koji će prikazati kako uz pomoć tehnologije možemo stvarati umjetnost na raznim lokacijama.

Festival Visualia festival je audio-vizualne umjetnosti na kojemu tehnologija prezentira vizualne izričaje poput 3D mappinga na povijesnim građevinama, svjetlosnih izložbi, dizajna rasvjete te raznih performansa i instalacija. Ove godine očekuje nas čak 12 različitih instalacija koje će se prikazivati na raznim lokacijama u Puli od 12. do 14. svibnja. Sve su organizirali Sonitus, Turistička zajednica grada Pule te Arheološki muzej Istre. 

Gostovat će umjetnici iz raznih zemalja, a neke od instalacija koje ćete moći vidjeti su Waterlight Graffiti, odnosno instalacija sačinjena od LED ekrana na kojemu ćete moći crtati uz pomoć vode; Yours For You instalacija koja prati otkucaje srca te sinkronizirano sa svjetlima prati ritam; VisuaLab/EduSplash –VJ and mapping workshop presentation gdje će polaznici edukacije u Titovu parku prikazati svoje radove te Lighting Giants koji će biti popraćeni glazbenom pratnjom. Za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati omogućen je i live stream čiji su voditelji Jonathan Scratchley i Ivana Ujčić. Uživo će se prenositi samo u četvrtak od 21 do 23 sata.

Cjelokupni program pogledajte na stranici eventa, a kako je sve izgledalo prošle godine pogledajte u nastavku.

Komentari na članak

Vezani članci

321 Dizajniraj!

Izložba u Klubu mladih Split

Miš za pobjednika natjecanja „3,2,1 – Dizajniraj!”, a torta posjetiteljima

Otvorenje izložbe radova nastalih na natjecanju u grafičkom dizajnu koje je organizirao Klub mladih Split zakazano je za 23. siječnja u 18 sati. Proglasit će se pobjednik te će mu se dodijeliti nagrada, a pridružiti se mogu svi zainteresirani.

Kupa Open Air 2017

Kupa Open Air

Ples uz rijeku Kupu na fuziju glazbenih stilova

Čak dvanaestero DJ-a nastupa na Kupa Open Air-u. Organizatori ove godine naglasak stavljaju na fuziju stilova koja će zadovoljiti sve glazbene ukuse.

Naslovna

Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka

Grafiti „365 Pripremite se!" po središtu Zagreba i Rijeke

Spomenutim grafitima, unatoč različitim spekulacijama, obilježen je podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara.

Rdio- online glazbeni servis

Online glazbeni servis

Rdio stigao u Hrvatsku

Rdio je online glazbeni servis koji omogućava besplatno slušanje glazbe ili slušanje glazbe uz malu mjesečnu naknadu te je dostupan u 60 zemalja, a sada i u Hrvatskoj.

Izložba miševa

Klub Zona

FOTO: Izložba inspirirana štakorima

Kako bi propitala površnost percipiranja lijepog kao relevantnog, mlada akademska kiparica kroz program Kluba Zona postavlja izložbu "Asti Miša!"