Festival svjetlosnih instalacija

Festival Visualia u Puli

Festival Visualia

I ove godine očekuje nas Festival Visualia u Puli koji će prikazati kako uz pomoć tehnologije možemo stvarati umjetnost na raznim lokacijama.

Festival Visualia festival je audio-vizualne umjetnosti na kojemu tehnologija prezentira vizualne izričaje poput 3D mappinga na povijesnim građevinama, svjetlosnih izložbi, dizajna rasvjete te raznih performansa i instalacija. Ove godine očekuje nas čak 12 različitih instalacija koje će se prikazivati na raznim lokacijama u Puli od 12. do 14. svibnja. Sve su organizirali Sonitus, Turistička zajednica grada Pule te Arheološki muzej Istre. 

Gostovat će umjetnici iz raznih zemalja, a neke od instalacija koje ćete moći vidjeti su Waterlight Graffiti, odnosno instalacija sačinjena od LED ekrana na kojemu ćete moći crtati uz pomoć vode; Yours For You instalacija koja prati otkucaje srca te sinkronizirano sa svjetlima prati ritam; VisuaLab/EduSplash –VJ and mapping workshop presentation gdje će polaznici edukacije u Titovu parku prikazati svoje radove te Lighting Giants koji će biti popraćeni glazbenom pratnjom. Za one koji nisu u mogućnosti prisustvovati omogućen je i live stream čiji su voditelji Jonathan Scratchley i Ivana Ujčić. Uživo će se prenositi samo u četvrtak od 21 do 23 sata.

Cjelokupni program pogledajte na stranici eventa, a kako je sve izgledalo prošle godine pogledajte u nastavku.

Komentari na članak

Vezani članci

Silente naslovnica

Drugi album mlade dubrovačke grupe Silente

Recenzija albuma „Neće rijeka zrakom teći”

„Neće rijeka zrakom teći” drugi je album mladog dubrovačkog sastava Silente. Očekivanja oko ovog albuma su velika nakon uspješnog i hvaljenog „Lovca na čudesa”. Pročitajte u nastavku jesu li ih uspjeli opravdati.

Sziget baloni

Sziget festival

IZVJEŠTAJ: Treći dan Szigeta najposjećeniji do sada

Pročitajte kako zvuče Macklemore and Ryan Lewis, zašto je Sziget podcijenio Stromaea i kako se Lily Allen poboljšala.

Izložba Maje Vržine

Otvorenje izložbe

Pozlaćen je umjetnički opus Maje Vržine „Rule of three”

Umjetnički opus Maje Vržine svjedoči o velikom umjetničkom i kreativnom potencijalu jasno prepoznatljiva i već čvrsto formirana osobna stila. Njena su djela nastala pozlatom, tehnikom koju je naučila kod vodećeg britanskog stručnjaka.

INmusic festival

Od 20. do 22. lipnja na Jarunu

Uživajte na INmusicu uz moderne mogućnosti plaćanja

INmusic, jedan od najpoznatijih open air glazbenih festivala na ovim prostorima nastavlja s praksom korištenja novih tehnologija te bezgotovinskog i beskontaktnog plaćanja, a ludu zabavu bez razmišljanja o gotovini omogućuje OTP banka.

 Arheološki muzej Zagreb – zgrada

Izložba u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu

Ulaz na „Fotosofiu 12" slobodan za sve posjetitelje

Petnaest seminarista napredne fotografije predstavit će se na izložbi fotografija „Fotosofia 12", nastaloj pod vodstvom Damira Hoyke, u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu.