IMDB ljestvica

Donosimo popis najboljih, najgorih i najpopularnijih filmova ovog desetljeća

filmovi

Filmovi iz ovoga desetljeća koji će nam ostati u sjećanju.

Kako se 2019. godini bliži kraj, odlučili smo prikazati koji su to filmovi obilježili desetljeće koje će ubrzo biti iza nas. Donosimo vam pet najbolje i najgore ocijenjenih te pet trenutno najpopularnijih filmova ovog desetljeća prema IMDB ljestvicama.

U pet najbolje ocijenjenih filmova ovog desetljeća našao se film koji je inspiriran istinitim događajem prikazao prijateljstvo dvaju potpuno različitih muškaraca: The Intouchables iz 2011. godine Sljedeći na ljestvici, odnosno četvrti po redu, detektivski je film Parasite iz 2019. godine Film koji je ispričao priču o sudbini čovječanstva koja je u rukama neustrašivih astronauta našao se na trećem mjestu: Interstellar iz 2014. godine.  Nezaobilazni Joker (2019) našao se na drugom mjestu, dok je prvo mjesto na ljestvici s ocjenom 8,7 zauzeo Inception iz 2010. godine. Redatelj i producent ovog znanstveno-fantastičnog trilera je Christopher Nolan, koji je nakon snimanja izjavio da mu je upravo ovaj film bio najzahtjevniji projekt karijere. Film je dobio mnogobrojne nagrade od kojih su 4 Oscara i to za najbolje miksanje zvuka, najbolju fotografiju, najbolje vizualne efekte i najbolju montažu zvuka. 

Među pet najgore ocijenjenih filmova našao se treći i posljednji dio Sixove trilogije Human CentipedeThe Human Centipede III (Final Sequence) iz 2015. godine. Sljedeći je indijski akcijski triler Race 3 iz 2018. godine, zatim američki božićni film Saving Christmas iz 2014. godine te Birdemic: Shock and Terror iz 2010. godine čija se radnja vrti oko invazije ubojitih ptica. Najgore ocijenjeni među njima turski je detektivski film iz 2015. godine kojeg je režirao Celal Çimen, Kod Adı: K.O.Z. s ocjenom 2,2.

Ljestvica najpopularnijih filmova konstantno se mijenja. Među pet najpopularnijih našao se američki akcijski triler 6 Underground iz 2019. godine, drama Cats nastala iste godine, epski krimi film The Irishman, također ovogodišnji film te avanturistički film Jumanji: The Next Level. Kao prvi na ljestvici najpopularnijih filmova našao se Star Wars: The Rise of Skywalker, koji se prikazuje od ove godine. Star Wars je najveći filmski fenomen u povijesti. Priča koja je prije više od četrdeset godina započela od ideje Georgea Lucasa sada je zaključena upravo ovom, devetom epizodom. Premijera ovog zadnjeg nastavka filma, čiji je redatelj J.J. Abrams, bila je 18. prosinca 2019. godine.

Komentari na članak

Vezani članci

Motovun Film Festival

Motovunski filmovi u Laubi

Najbolji filmovi 20. Motovun Film Festivala u Zagrebu

Motovun u Zagreb donosi najvažnije ovogodišnje naslove kako s motovunskog, tako i s dječjeg, buzetskog brda.

Božić uz filmove

Neki su „božićniji” od drugih

Osam božićnih filmova koji nisu „Sam u kući”

Donosimo popis osam božićnih filmova koje možete pogledati ove praznike. Trudili smo se izbjeći klasike, ali neke se jednostavno ne smije izostaviti s popisa.

Maketa na rivi

Rješenja žalbi

Studentski centar u Splitu objavio konačnu rang-listu za domove

Studentski centar u Splitu objavio je konačne rang liste, sukladno žalbama koje su podnesene.

Weareyourfriends

Recenzija: „We are your friends”

Film o putu mladog DJ-a prema uspjehu

Radnja filma bazira se na Coleu Carteru (Zack Efron), nadobudnome DJ-u sa šireg predgrađa Los Angelesa koji se pokušava probiti u sam vrh elektronske scene

Otvorenje Vukovar Film Festivala 2017

Filmski festival

Vukovarska publika zatečena jezivo dubokom dramom „Tijelo i duša”

Svečano otvaranje Vukovar film festivala proteklo je u stilu istinskog filmskog festivala. Publiku je na poseban način dojmila projekcija drame „Tijelo i duša”, apsolutnog pobjednika Berlinalea.