Adventske bajke

Čarobna mjesta u vrijeme adventa koja ste možda previdjeli

Otp advent

Kolokviji traju i zabili ste glave u knjige kao nojevi u pijesak kada se boje, a sve što želite jest prepustiti se blagdanskom raspoloženju koje vas lagano hvata. Na radiju već puštaju božićne pjesme, na televiziji su reklame s Djedom Mrazom i sobovima, a i gradovi se polako ukrašavaju za advent. Odmorite se, zaslužili ste!

Božićno vam je vrijeme najdraže razdoblje u godini i mislite da je savršeno za neko putovanje, koje ste ionako zaslužili jer ste naporno učili, jer su tada svi gradovi ukrašeni i nema ugla do kojeg ne dopire miris kuhanog vina i božićnih kolačića. Ali prekasno ste se sjetili i mislite da nemate kamo otići ovog prosinca, a da nije Zagreb. Međutim mi vam donosimo nekoliko zanimljivih događanja u vrijeme adventa u 3 hrvatska grada.

Plastic free Sajmić

Ako odlučite posjetiti Šibenik, uživat ćete u njihovoj Adventuri. Njihov je advent poseban jer se u sklopu njega održava plastic free sajam, takozvani Sajmić, na kojem na 10 štandova mali obrtnici, članovi udruga i vlasnici kućnih radinosti prodaju svoje radove. Stoga organizatori pozivaju sve građane i posjetitelje da tamo kupuju poklone svojim najmilijima i tako podrže izlagače. Ako vam je do dobrog smijeha na Trgiću će vas zabavljati Vlatko Štampar, a krajem mjeseca u Parkiću ćete moći uživati u koncertu mlade hrvatske nade Mie Dimšić. Također, na blagdan svetog Nikole bit će otvoreno i klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića.

Božićna priča obitelji Salaj

Ako ste barem jednom poželjeli da vam Božić izgleda kao u američkim filmovima s puno snijega, svjetlećih lampica, sobova, saonica i snjegovića, onda je Božićna priča obitelji Salaj pravi izbor za vas. Zbog te jedinstvene predstave svjetla popraćene božićnim pjesmama, na trenutak ćete pomisliti da ste zakoračili u vlastitu bajku. Ove će godine obitelj Salaj s 4 milijuna lampica okititi biljke, drvene kućice, mostiće i ostale objekte na svom posjedu. Lampice su raspoređene tako da tvore brojne oblike, od zvijezda i anđela do snjegovića, a neke od njih i sviraju svoju melodiju. Organiziran je i vlak iz Zagreba do Ivanić Grada, do Grabovnice se ide autobusom. Da biste izbjegli čekanje na kupnju svoje karte na kolodvoru, predlažemo vam da prije puta ugovorite paket OTP indeks, koji vam omogućuje korištenje besplatnog mobilnog i internetskog bankarstva, kako biste karte mogli kupovati online, ali prije toga trebate otvoriti studentski tekući račun. Paket također nudi besplatnu upisninu i članarinu za Visa web prepaid karticu. Visa kartica omogućava vam sigurniju kupovinu internetom zato što sami određujete njezin limit uplatom na Visa web-račun, a sigurno će vam biti korisna prilikom plaćanja smještaja ili parkirališta ako ste na put krenuli autom. Za besplatno ugovaranje paketa potreban vam je samo indeks ili potvrda o upisanoj tekućoj godini.

Zimski festival

Ako ste se zaželjeli kulturnog uzdizanja uputite se u Dubrovnik. S paljenjem prve adventske svijeće 1. prosinca započet će 5. Dubrovački zimski festival koji će svojim nastupom otvoriti Petar Grašo. Ovogodišnji će se festival najviše okrenuti glazbi, tako da će na Stradunu svoje koncerte održati i Prljavo kazalište, Opća opasnost, Toni Cetinski i Nina Badrić. Osim koncerata, ovaj festival nudi brojne kazališne predstave i umjetničke izložbe. Ono što je posebno kod ovog festivala jest da ne završava u siječnju kao i svaki drugi advent. Njihov advent završava u veljači Dubrovačkim karnevalom.

Komentari na članak

Vezani članci

OTP banka

Studenti i samozapošljavanje

Vrijeme na fakultetu idealno je za razvijanje poslovne ideje

Bez obzira na to jeste li na početnim godinama studija, na diplomskom ili ste vječiti student i pokušavate upisati drugu apsolventsku, sigurno sve više razmišljate o tome što ćete nakon studija. Tražiti posao, upustiti se u pokretanje vlastite ideje ili oboje?

OTP banka

Velika potpora studentima i mladima

OTP banka podupire portal Studentski.hr

OTP banka, prepoznavanjem uspješnih projekata i usmjerenošću na mlade, veliki je poticaj studentima koji radom i volontiranjem postižu vrhunske rezultate tijekom studiranja.

Nova Godina

Idealne destinacije

Tražite savršeno novogodišnje putovanje?

Donosimo vam tri najbolje europske destinacije za proslavu Nove godine prema iskustvima zagrebačkih studenata!

Izvor: Pixabay, Financije

Studentski život

Zoveš li mamu upomoć kada stignu prve financijske muke?

Možda se još nisi susreo sa nešto složenijim financijskim problemima, ali oni su nezaobilazna stavka studentskog života. Donosimo ti opcije kojima se možeš suočiti s njima.

Putovanje

Početak avanture

Spriječite neugodna iznenađenja na putovanjima

Isplanirali ste ludo putovanje, našli super destinaciju, okupili obećavajuću ekipu i sada po cijele dane maštate o nezaboravnim iskustvima koje ćete doživjeti. No, nemojte u toj silnoj euforiji pred putovanje zaboraviti obaviti neke ozbiljno važne i ne tako zabavne stvari.