Za vješte prste

Brzim tipkanjem možete „sačuvati“ 21 dan u godini

Kako sačuvati 21 dan brzin tipkanjem

Želite li ubrzati pisanje vaših seminarskih radova? Ubrzajte tipkanje!

Jeste li znali da možete sačuvati čak 21 dan u godini brzim tipkanjem? Brojka zapravo i ne začuđuje kad osvjestimo da prosječno svaki dan koristimo tipokovnicu tri sata za posao, slanjem e-maila, slanje poruka, korištenje društvenih mreža i tako dalje. No, jeste li znali da ako ubrzate svoju brzinu tipkanja za 20 posto, uštedjet ćete čak do 35 minuta dnevno, odnosno 213 sata godišnje? Ako pretpostavimo da smo 10 sati svakog dana aktivni, ovom računicom možete sačuvati čak 21 dan svake godine! Naime, profesionalni daktilograf postiže 120 riječi u minuti, a prosjek je 40 riječi u minuti. Kako biste sačuvali 21 dan godišnje, vaše se tipkanje mora ubrzati na 70 riječi u minuti.

Oni koji sporije tipkaju smatraju se nesposobnima

Ako ste ikad gedali neki hakerski film, onda znate da kad neki computer geek sjedne za kompjuter, njegovi prsti jednostavno lete po tipkovnici. S obzirom na to da mu prsti lete po tipkovnici, a ne skida oči s ekrana, znate da čovjek zna što radi. Zbog ovakvih stereotipa, smatra se da osoba koja sporo tipka zapravo ne zna što radi, odnosno da je manje sposobna za obavljanje određenog zadatka.

Vježbanjem do bržeg tipkanja

Znanstvenik Dr. Weir sa Sveučilišta Aalato u Helsinkiju smatra da je rješenje brzog tikanja u tome da vam se dlanovi ne miču, a da prsti lete po tipkovnici, piše Lifehack. Možete pratiti vaš razvoj brzog tipkanja tako da si mjerite vrijeme tipkanja određene dužine teksta kroz dulji vremenski period kako biste mogli detektirati promjenu. To možete probati s testom brzog pisanja. No, tipkanje ne mora uvijek biti dosadno. Pokušajte odigrati igre tipkanja kao što su Barracuda, Fingerjig ili Bubbles. Zapamtite, seminarski radovi se puno brže rješavaju bržim tipkanjem.

Komentari na članak

Vezani članci

Spavanje

Nakupljanje stresa

Bolest novog doba: adrenalni umor

Živimo u jako ubrzanom vremenu u kojem je stres svakodnevna pojava. Objašnjavamo njegove nuspojave i način borbe portiv istih.

Koferi

Studentska putovanja

Što se sve mora naći u tvome koferu kada odlaziš na putovanje

Svi znamo da je pakiranje najgori dio svakog putovanja, zato ti donosimo nekoliko savjeta na što nikako ne valja zaboraviti.

Windows XP

Uskoro prestanak podrške

Od 8. travnja prestaje podrška za Windows XP

Microsoft je na svojim službenim stranicama objavio da je stigao trenutak da zajedno sa svojim partnerima za hardver i softver, svoje resurse usmjeri na novije tehnologije kako bi i dalje mogli pružati sjajne novine u korištenju.

Steak

Izbjegnite noćne more

Manje pržene hrane, čokolade i alkohola za bolji san

Većina stručnjaka preporuča laganu prehranu prije spavanja te izbjegavanje alkohola i stimulansa.

Što pušta na sve strane

12 „kulturnih“ savjeta

Kako se ne ponašati kao seljak na moru

Kako ne biti jedan od nekulturnih turista i kako izbjeći sve nevolje koje može izroditi ljetovanje na Jadranu? Evo nekoliko savjeta.