Za vješte prste

Brzim tipkanjem možete „sačuvati“ 21 dan u godini

Kako sačuvati 21 dan brzin tipkanjem

Želite li ubrzati pisanje vaših seminarskih radova? Ubrzajte tipkanje!

Jeste li znali da možete sačuvati čak 21 dan u godini brzim tipkanjem? Brojka zapravo i ne začuđuje kad osvjestimo da prosječno svaki dan koristimo tipokovnicu tri sata za posao, slanjem e-maila, slanje poruka, korištenje društvenih mreža i tako dalje. No, jeste li znali da ako ubrzate svoju brzinu tipkanja za 20 posto, uštedjet ćete čak do 35 minuta dnevno, odnosno 213 sata godišnje? Ako pretpostavimo da smo 10 sati svakog dana aktivni, ovom računicom možete sačuvati čak 21 dan svake godine! Naime, profesionalni daktilograf postiže 120 riječi u minuti, a prosjek je 40 riječi u minuti. Kako biste sačuvali 21 dan godišnje, vaše se tipkanje mora ubrzati na 70 riječi u minuti.

Oni koji sporije tipkaju smatraju se nesposobnima

Ako ste ikad gedali neki hakerski film, onda znate da kad neki computer geek sjedne za kompjuter, njegovi prsti jednostavno lete po tipkovnici. S obzirom na to da mu prsti lete po tipkovnici, a ne skida oči s ekrana, znate da čovjek zna što radi. Zbog ovakvih stereotipa, smatra se da osoba koja sporo tipka zapravo ne zna što radi, odnosno da je manje sposobna za obavljanje određenog zadatka.

Vježbanjem do bržeg tipkanja

Znanstvenik Dr. Weir sa Sveučilišta Aalato u Helsinkiju smatra da je rješenje brzog tikanja u tome da vam se dlanovi ne miču, a da prsti lete po tipkovnici, piše Lifehack. Možete pratiti vaš razvoj brzog tipkanja tako da si mjerite vrijeme tipkanja određene dužine teksta kroz dulji vremenski period kako biste mogli detektirati promjenu. To možete probati s testom brzog pisanja. No, tipkanje ne mora uvijek biti dosadno. Pokušajte odigrati igre tipkanja kao što su Barracuda, Fingerjig ili Bubbles. Zapamtite, seminarski radovi se puno brže rješavaju bržim tipkanjem.

Komentari na članak

Vezani članci

Durex potiče parove da zaborave na klišeje

Je li i vama dosadilo Valentinovo?

Durex potiče parove da zaborave na klišeje

– 14. veljače bi trebao biti najromantičniji dan u godini, ali nažalost vrlo lako može postati dan predvidljivog razočaranja. Novo Durexovo istraživanje pokazuje kako trećina Britanaca želi malo više spontanosti u svojoj vezi. Stoga, ovog Valentinova zabranite neukusne medvjediće i slične klišeje. – ističe Durexova stručnjakinja za seks i veze, Alix Fox

Razgovor za posao

Pretvorite praksu u stalan posao!

Četiri savjeta kako ostaviti najbolji dojam na poslodavca

Osim što traženje prakse tijekom studentskih dana pokazuje vašu proaktivnost, može vam i osigurati stalan posao. Pročitajte savjete koji će vam pomoći u tome!

Izvor: Pixabay, Laptop

Red, rad i disciplina

10 savjeta kako prestati tratiti vrijeme i povećati produktivnost

Jeste li se ikada osjećali kao da vam 24 sata u danu nisu dovoljna? Uvijek žurite i skačete s jedne obveze na drugu bez uzimanja pauze? Imate li osjećaj kao da tratite vrijeme?

Studenti i knjige

Tko preživi, pričat će!

Preživljavanje kolokvija u siječnju

Brinući za vaše kolokvije i ispite, donosimo savjete kako preživjeti kolokvije u siječnju. I završne ispite u veljači. I ostale mjesece u godini.

skok u zrak

Pametno uloženo vrijeme

Pet sati učenja tjedno garantira uspjeh u karijeri

Dijelimo s vama pravilo od pet sati koje obične ljude pretvara u uspješne. Provjerite kako poboljšati studentsku i svaku drugu karijeru.