Iskorištavanje toplih dana

7 stvari koje moraš isprobati ovo ljeto

Ljeto

Iskoristi svaki trenutak slobodnog vremena i probudi svoj avanturistički duh. Donosimo 7 prijedloga kako da se dobro provedeš i zauvijek pamtiš ovo ljeto.

U toplim mjesecima uvijek možeš naći nešto slobodnog vremena kako bi iskoristio sunce, more i ugodne večeri. Predahni od pripreme jesenskih rokova ili sezonskog posla na pravi način. Pripremili smo popis od nekoliko stvari koje moraš isprobati kako bi ti upravo ovo ljeto ostalo u sjećanju kao najbolje do sada.

  1. Ljetno kino

Pogledaj filmski klasik ili noviji film na otvorenom – ljetno kino odlična je prilika za uživanje pod zvijezdama uz dobro društvo. Bilo da je na krovu zgrade, usred grada ili ga organiziraš na vlastitom balkonu, osjećaj je jedinstven. Iskoristi tople ljetne večeri dok nije prekasno!

  1. Pročitati knjige koje godinama skupljaju prašinu na polici

Marljivo gradimo svoju kućnu biblioteku, ali uvijek postoji nekoliko knjiga čije čitanje iz godine u godinu odgađamo ili jednostavno zaboravimo na njih. Posegni za zaboravljenim knjigama, prolistaj ih i možda ćeš shvatiti da na tvojoj polici stoji odlično ljetno štivo.

  1. Ranojutarnje kupanje

Izbjegni buku, gužvu i jako sunce. Većina nas voli spavati nešto duže, no ranojutarnji odlazak na plažu napunit će te energijom, zaista ćeš moći uživati u čistom moru i tišini. Žrtvuj barem jedno dugo spavanje i razbudi se uz miris mora.

  1. Duga vožnja biciklom

Izgubi se u prirodi ili vlastitom gradu, istraži sporedne puteve, uske stazice i upoznaj mjesto. Uvijek se krećemo istim putevima pa tako propuštamo sakrivene kutke malih mjesta, proplanke ili udaljene plaže koji mogu biti pravi neotkriveni biseri.

  1. Piknik

Pronađi svoje mjesto pod drvetom, povedi prijatelje, ponesi najdraže ljetno piće, hranu i opusti se. S dobrom ekipom zabava je zagarantirana – ples, pjevanje ili dubokoumni razgovori pouzdan su recept za dobro iskorišten ljetni dan.

  1. Kava koja se pretvori u cjelodnevno druženje

Pozovi prijatelje i izgubite dan – ljeti se kratka kava vrlo lako oduži na ručak u gradu i večernji koktel. Ponekad nam je potrebno cjelodnevno druženje kako bismo se osjećali ispunjeno i zadovoljno. U redu je ako raspored rezerviraš samo za druženje.

  1. Izađi iz svoje zone komfora

Probaj nešto novo. Na primjer, nauči roniti, skakati na glavu ili eksperimentiraj s hranom. Vrijeme brzo prolazi, a mnogo toga izbjegavamo napraviti. Ohrabri se i otkrij novu stranu sebe, ljeti imamo nešto više slobodnog vremena, pa je pravi trenutak za buđenje avanturističkog duha!

Komentari na članak

Vezani članci

Wake park

Dugo toplo ljeto u Zagrebu

Počinje sezona kupanja, ali i adrenalinskih sportova

Od 1. lipnja građani mogu osvježenje potražiti na zagrebačkom Jarunu i Bundeku. Sve avanturiste obradovat će i nova ponuda na Jarunu: Wake park.

Ljetni vrt u Vintageu

Vintage ljetni vrt

Zdenka Kovačiček i Branko Bogunović Pif otvaraju „Jazz garden”

Premijerni nastup u programu „Jazz garden” održat će se legendarna dama domaće „jazz” i „rock” scene uz pratnju vrsnog gitarista.

Kviz "Što bi radije"

Ljetni scenariji

KVIZ: Je li vam draže da dijete kopa nos i zuri u vas ili da plače zbog mobitela?

U našem ste scenariju napokon gotovi s ispitima i možete krenuti na more. Sami odaberite daljnji razvoj priče u kvizu koji vam donosimo.

Bundeve

Za hororoljupce

Horori koji će vas osvojiti ovo ljeto

Pojačajte zvuk i odaberite barem jedan od devet horora koji će unijeti malo nemira u ove ljetne noći.

Cure čitaju

Muke po omiljenom naslovu

Zabavni problemi knjigoljubaca na ljetovanju

Ljeto, more, sunce...knjiga. Sve je super, ali onda krenu problemi s pijeskom i namještanjem poza. Nasmijte se tipičnim poteškoćama s kojima se na plaži suočava svaki ljubitelj dobrog ljetnog štiva.