Sedma umjetnost

7 filmova baziranih na istinitim pričama zbog kojih jedva čekamo jesen

https://www.pinterest.com/search/pins/?q=bohemian%20rapsody%20movie&rs=typed&term_meta[]=bohemian%7Ctyped&term_meta[]=rapsody%7Ctyped&term_meta[]=movie%7Ctyped

Ove će se jeseni prave poslastice odvijati na velikim platnima. Stoga donosimo popis filmova koji su adaptacije istinitih događaja čije ekranizacije željno iščekujemo.

Sunce, odmor i plaža trenutno je stanje uma većine studenata. No, mjesec kolovoz polako se, ali sigurno bliži svojoj sredini što znači da su jesenski rokovi odmah iza ugla. Možda nećete biti u mogućnosti provesti još mnogo vremena uz more, no zbog toga nemojte očajavati. Kraj ljeta i dolazak jeseni možda ipak neće biti tako loši kada znamo da nas na putu očekuju prikazi na velikom platnu ovih odličnih istinitih priča. 

White boy Rick

Radnja filma je smještena u 1980-e godine prošlog stoljeća kada je četrnaestogodišnji dječak postao najmlađi doušnik za FBI. Ulogu Richarda Wershe Jr. portretira glumac u usponu Richie Merritt, dok je Matthew McConaughey utjelovio lik njegova oca. 

First man

Ryan Gosling kao prvi čovjek koji je stupio na Mjesec. Nakon velikog uspjeha filma Hidden figures nadamo se kako će i ovaj film ukazati na važnost žena te ujedno i iznimno važnu ulogu Afroamerikanaca u ovoj misiji. 

Boy erased 

Film baziran na memoarima Garrarda Conleya koji je bio prisiljen prisustvovati kampu za terapiju i liječenje homoseksualaca koji predvodi Russell Crowe, ujedno njegov otac i svećenik, te majka Nicole Kidman. 

Lizzie

Priča o ubojici Lizzie Borden koja je usmrtila vlastitog oca i majku također će oživjeti ove jeseni. Glavne uloge tumačit će Chloë Sevigny i Kristen Stewart. 

Can you ever forgive me?

Melissa McCarthy utjelovljuje spisateljicu Lee Israel koja je postala krivotvoriteljica i prodavala lažna pisma koja su navodno napisale slavne ličnosti. Ova uloga mnogo je ozbiljnija nego one u kojima smo navikli gledati ju, stoga je moguće da će svoje ime ponovno pronaći na popisu nominiranih za najprestižniju filmsku nagradu Oscar.

Beautiful boy

Kroz očevu perspektivu u ovoj emocionalno nabijenoj drami saznajemo o borbi njegova sina protiv ovisnosti i putu prema oporavku. Steve Carrell preuzeo je ulogu oca Davida, dok je ulogu sina Nica preuzeo Timothée Chalamet.

Bohemian Rapsody

Rami Malek utjelovio je glavnog pjevača grupe Queen, Freddieja Mercuryja. Na početku smo bili skeptični zbog izbora glumca, no trailer nas je ostavio bez daha i otklonio svaku sumnju. Ujedno, u filmu su korištene snimke glasa Freddieja Mercuryja, stoga željno iščekujemo jesen kada ćemo saznati detalje o ovoj popularnoj rock grupi i zaplesati u kino dvoranama gledajući i slušajući ovu pravu poslasticu na velikim ekranima. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Film "Meteori"

Filmska umjetnost

Besplatna projekcija poetskog dokumentarca o tursko-kurdskim sukobima u MM centru!

„Meteori”, intrigantni i čudesni filmski komentar o svijetu koji nestaje, na rasporedu su 5. travnja u 19:30 u okviru „Kratkih slika” u MM centru.

FAK Veliki filmski kviz

Kviz u organizaciji FAK-a

Novi Veliki filmski kviz 11. svibnja

Ovomjesečni kviz održat će se 11. svibnja. Natjecatelji će se moći okušati u kategorijama Opće znanje, Prepoznaj film po pjesmi, Prepoznaj film po prizoru, Prepoznaj film po razgovoru te Pogodi tko.

Marc Chagall

Na današnji dan

Chagall – umjetnost u pričama

Jedan od najpoznatijih modernističkih slikara svih vremena, židovsko-bjelorusko-francusko-američki umjetnik Marc Chagall, umro je na današnji dan, 29. ožujka 1985. u 99. godini života.

Mad Max Fury Road

„Rotten Tomatoes“ kaže...

Vruće, vruće, vruće! Najbolji filmovi 2015. godine (zasada)

Iako su ljetni „blockbuster“ hitovi tek počeli zauzimati kino dvorane, ne škodi se osvrnuti na prvih sedam mjeseci filmske industrije.

300 rise of an empire

Film: 300: Uspon carstva

Ovo. Je. Farsa.

Sullivan Stapleton nije Gerard Butler. Bullet time postaje i više nego blago isfuran. Atenjani, barem u holivudskim ekranizacijama Franka Millera, nisu Spartanci.