Sedma umjetnost

7 filmova baziranih na istinitim pričama zbog kojih jedva čekamo jesen

https://www.pinterest.com/search/pins/?q=bohemian%20rapsody%20movie&rs=typed&term_meta[]=bohemian%7Ctyped&term_meta[]=rapsody%7Ctyped&term_meta[]=movie%7Ctyped

Ove će se jeseni prave poslastice odvijati na velikim platnima. Stoga donosimo popis filmova koji su adaptacije istinitih događaja čije ekranizacije željno iščekujemo.

Sunce, odmor i plaža trenutno je stanje uma većine studenata. No, mjesec kolovoz polako se, ali sigurno bliži svojoj sredini što znači da su jesenski rokovi odmah iza ugla. Možda nećete biti u mogućnosti provesti još mnogo vremena uz more, no zbog toga nemojte očajavati. Kraj ljeta i dolazak jeseni možda ipak neće biti tako loši kada znamo da nas na putu očekuju prikazi na velikom platnu ovih odličnih istinitih priča. 

White boy Rick

Radnja filma je smještena u 1980-e godine prošlog stoljeća kada je četrnaestogodišnji dječak postao najmlađi doušnik za FBI. Ulogu Richarda Wershe Jr. portretira glumac u usponu Richie Merritt, dok je Matthew McConaughey utjelovio lik njegova oca. 

First man

Ryan Gosling kao prvi čovjek koji je stupio na Mjesec. Nakon velikog uspjeha filma Hidden figures nadamo se kako će i ovaj film ukazati na važnost žena te ujedno i iznimno važnu ulogu Afroamerikanaca u ovoj misiji. 

Boy erased 

Film baziran na memoarima Garrarda Conleya koji je bio prisiljen prisustvovati kampu za terapiju i liječenje homoseksualaca koji predvodi Russell Crowe, ujedno njegov otac i svećenik, te majka Nicole Kidman. 

Lizzie

Priča o ubojici Lizzie Borden koja je usmrtila vlastitog oca i majku također će oživjeti ove jeseni. Glavne uloge tumačit će Chloë Sevigny i Kristen Stewart. 

Can you ever forgive me?

Melissa McCarthy utjelovljuje spisateljicu Lee Israel koja je postala krivotvoriteljica i prodavala lažna pisma koja su navodno napisale slavne ličnosti. Ova uloga mnogo je ozbiljnija nego one u kojima smo navikli gledati ju, stoga je moguće da će svoje ime ponovno pronaći na popisu nominiranih za najprestižniju filmsku nagradu Oscar.

Beautiful boy

Kroz očevu perspektivu u ovoj emocionalno nabijenoj drami saznajemo o borbi njegova sina protiv ovisnosti i putu prema oporavku. Steve Carrell preuzeo je ulogu oca Davida, dok je ulogu sina Nica preuzeo Timothée Chalamet.

Bohemian Rapsody

Rami Malek utjelovio je glavnog pjevača grupe Queen, Freddieja Mercuryja. Na početku smo bili skeptični zbog izbora glumca, no trailer nas je ostavio bez daha i otklonio svaku sumnju. Ujedno, u filmu su korištene snimke glasa Freddieja Mercuryja, stoga željno iščekujemo jesen kada ćemo saznati detalje o ovoj popularnoj rock grupi i zaplesati u kino dvoranama gledajući i slušajući ovu pravu poslasticu na velikim ekranima. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Požega

Hrvatski festival jednominutnih filmova

„Out of sight“ u konkurenciji od 449 filmova proglašen najboljim

Za ovogodišnje izdanje festivala filmske minute, koji se već 25 godina održava u organizaciji Udruge GFR Film-Video Požega, bilo je prijavljeno 449 filmova iz 49 zemalja svijeta. Apsolutni je pobjednik film španjolskog redatelja Pola Mallafréa.

Whatismymovie.com

Zaboravljanje imena filmova je prošlost

Dostupan prvi opisni pretraživač filmova

Stranica u stvarnom vremenu analizira videozapise prepoznavajući u njima na tisuće različitih objekata, kao što su mjesta, ljudi i predmeti.

"Turn" me on

Filmovi za samce i parove, velike i malene

Filmovi za ljubitelje i mrzitelje Valentinova

Nema ništa bolje nego za Valentinovo ostati doma i pustiti film koji smo mi odabrali za vas.

Sin City

Okušajte svoje znanje

Veliki filmski kviz gostuje u sklopu KotarFEST!-a u Delnicama

Ljubitelje filma i kvizova dočekat će brojne raznovrsne kategorije dupkom pune kvalitetnih pitanja i mozgalica. Na kvizu sudjeluju ekipe od minimalno dva i maksimalno četiri člana.

Film "Poezija i revolucija"

„Kratke slike”

Sjećanje na revolucionarne prosvjede i zatvaranje studentskih vođa iz 1971. u MM centru

U domaćoj povijesti presudne 1971. tada mladi redatelji Zoran Tadić i Branko Ivanda snimali su dokumentarni film o revolucionarnim studentskim prosvjedima u Zagrebu. Snimljeni je materijal završio na policiji te ostao zaboravljen, a sada ga Ivanda donosi u MM centar.