Tehnologija

6 urnebesnih i vrlo neobičnih aplikacija

Aplikacije slika

Od one koja vas podsjeća da morate piti vodu do one koja govori je li vani mrak – izdvojili smo šest urnebesnih aplikacija.

Aplikacije čine naš život lakšim, a svakim ih je danom sve više, pa se tako ponekad i potkradu one možda malo manje korisne ili čak pomalo čudne i beskorisne. Surfajući po App Storeu, može se naletjeti na stvarno raznolike. 

I Am Important

Ova je aplikacija namijenjena svima koji se osjećaju pomalo usamljeno. Kreira lažne kontakte u imeniku kako bi izgledalo kao da imate više prijatelja. Osim kontakata, sama kreira i lažne događaje na koje biste trebali ići i podsjeća vas na njih kako bi drugi mislili da ste jako zauzeta osoba. Međutim, to funkcionira jedino ako netko gleda tvoj mobitel, što i nije vjerojatno ako si već toliko očajan da instaliraš ovu aplikaciju.

I Am Rich

Jedina je svrha ove aplikacije da drugima pokažeš da si ju možeš priuštiti. Po cijeni od nevjerojatnih 999 dolara svi će tvoji prijatelji znati koliko si ustvari bogat, a ono što njome možeš raditi jest apsolutno ništa. Ulaskom u aplikaciju pojavljuje se slika blještavo crvenog dijamanta i to je sve. Aplikacija je, na svu sreću ili nesreću, ugašena.

I Am a Man

Iako je možda malo čudno da muškarac prati menstrualni ciklus svoje djevojke, ova se aplikacija time hvali. Nudi mogućnosti praćenja menstrualnih ciklusa djevojaka, postavljanje zaporke na aplikaciju, postavljanje zaporke za svaku djevojku i mogućnost zvanja djevojke jednostavnim pritiskanjem njezinog imena u aplikaciji.

Drinking Water

Dnevno bi trebalo popiti osam čaša vode, kažu stručnjaci. Budući da neki ljudi zaboravljaju piti vodu, ova je aplikacija stvorena za njih. Morate samo unijeti koliko čaša vode želite popiti dnevno i ona će vas podsjećati da redovito pijete. Također postoji kalkulator idealnog unosa vode ovisno o vašoj težinu.

Legal Fling

Iako se možda čini kao tehnologija koju bismo mogli pronaći u epizodi Black Mirrora, ova aplikacija stvarno postoji i dokaz je da je tehnologija svugdje – čak i u našim spavaćim sobama. Ideja je da funkcionira kao svojevrstan ugovor za seks; korisnicima omogućuje da drugim korisnicima pošalju zahtjev za pristanak na seksualni odnos.

Osim što se aplikacijom može tražiti službena i pismena suglasnost, također je moguće utvrditi listu preferencija – odnosno, ispitati na što sve točno korisnici pristaju. Na primjer, pristaju li na snimanje, korištenje eksplicitnih riječi, obvezuju li se na korištenje kondoma ili provjeriti garantiraju li da nemaju spolne bolesti.

Is It Dark Outside

Ako možda živite u kući bez prozora, a pritom niste u mogućnosti pogledati na sat, onda je ova aplikacija idealna za vas. Svrha ove aplikacije, vjerovali ili ne, jest da vas obavijesti je li van mrak ili ne. Samo je trebate pitati i ona će vam odgovoriti.

Komentari na članak

Vezani članci

Izgubljene snimke

Nevjerojatne snimke koje su se smatrale izgubljenima

VIDEO: Pogledajte što nastane kada studenti zavežu kameru GoPro za meteorološki balon

Skupina studenata zavezala je kameru GoPro za meteorološki balon, a nastale snimke oduzimaju dah.

Aplikacija CityHub – Sve što jedan grad treba

Nova domaća aplikacija

Aplikacija CityHub – Sve što jedan grad treba

Aplikacija CityHub posebno je korisna studentima jer im omogućuje da se što bolje snađu u novom okruženju i da budu u toku sa svim novostima.

Facebook: djevojka na laptopu

Tko će paziti na vaš profil kada umrete?

Ostavite svoj Facebook profil u nasljeđe

Za 45 godina na Facebooku će biti više profila mrtvih korisnika nego onih živih. Mlade Facebook korisnike to još ne brine, no...

Duolingo

Duolingo

Besplatno učenje stranih jezika za sve

Želite naučiti strani jezik, a tečaj vam je preskup? Besplatno skinite aplikaciju Duolingo i bacite se na posao!

PizzAppcover1

Preko mobilne aplikacije naručite pizzu

PizzApp osvaja korisnike diljem Zagreba

PizzApp je mobilna aplikacija koja omogućava brzo i jednostavno naručivanje pizze iz velikog broja zagrebačkih restorana.