Tehnologija

6 urnebesnih i vrlo neobičnih aplikacija

Aplikacije slika

Od one koja vas podsjeća da morate piti vodu do one koja govori je li vani mrak – izdvojili smo šest urnebesnih aplikacija.

Aplikacije čine naš život lakšim, a svakim ih je danom sve više, pa se tako ponekad i potkradu one možda malo manje korisne ili čak pomalo čudne i beskorisne. Surfajući po App Storeu, može se naletjeti na stvarno raznolike. 

I Am Important

Ova je aplikacija namijenjena svima koji se osjećaju pomalo usamljeno. Kreira lažne kontakte u imeniku kako bi izgledalo kao da imate više prijatelja. Osim kontakata, sama kreira i lažne događaje na koje biste trebali ići i podsjeća vas na njih kako bi drugi mislili da ste jako zauzeta osoba. Međutim, to funkcionira jedino ako netko gleda tvoj mobitel, što i nije vjerojatno ako si već toliko očajan da instaliraš ovu aplikaciju.

I Am Rich

Jedina je svrha ove aplikacije da drugima pokažeš da si ju možeš priuštiti. Po cijeni od nevjerojatnih 999 dolara svi će tvoji prijatelji znati koliko si ustvari bogat, a ono što njome možeš raditi jest apsolutno ništa. Ulaskom u aplikaciju pojavljuje se slika blještavo crvenog dijamanta i to je sve. Aplikacija je, na svu sreću ili nesreću, ugašena.

I Am a Man

Iako je možda malo čudno da muškarac prati menstrualni ciklus svoje djevojke, ova se aplikacija time hvali. Nudi mogućnosti praćenja menstrualnih ciklusa djevojaka, postavljanje zaporke na aplikaciju, postavljanje zaporke za svaku djevojku i mogućnost zvanja djevojke jednostavnim pritiskanjem njezinog imena u aplikaciji.

Drinking Water

Dnevno bi trebalo popiti osam čaša vode, kažu stručnjaci. Budući da neki ljudi zaboravljaju piti vodu, ova je aplikacija stvorena za njih. Morate samo unijeti koliko čaša vode želite popiti dnevno i ona će vas podsjećati da redovito pijete. Također postoji kalkulator idealnog unosa vode ovisno o vašoj težinu.

Legal Fling

Iako se možda čini kao tehnologija koju bismo mogli pronaći u epizodi Black Mirrora, ova aplikacija stvarno postoji i dokaz je da je tehnologija svugdje – čak i u našim spavaćim sobama. Ideja je da funkcionira kao svojevrstan ugovor za seks; korisnicima omogućuje da drugim korisnicima pošalju zahtjev za pristanak na seksualni odnos.

Osim što se aplikacijom može tražiti službena i pismena suglasnost, također je moguće utvrditi listu preferencija – odnosno, ispitati na što sve točno korisnici pristaju. Na primjer, pristaju li na snimanje, korištenje eksplicitnih riječi, obvezuju li se na korištenje kondoma ili provjeriti garantiraju li da nemaju spolne bolesti.

Is It Dark Outside

Ako možda živite u kući bez prozora, a pritom niste u mogućnosti pogledati na sat, onda je ova aplikacija idealna za vas. Svrha ove aplikacije, vjerovali ili ne, jest da vas obavijesti je li van mrak ili ne. Samo je trebate pitati i ona će vam odgovoriti.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti FOI-a sa mentorom na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske

Studenti FOI-a u suradnji s mentorom razvili aplikaciju

INTERVJU: Aplikacija Kap života pomoći će u darivanju krvi

Aplikacija Kap života izravno će povezivati darivatelje krvi s institucijama koje prikupljaju krv te na taj način pomoći u spašavanju života.

Pokretači trgovine nabava.net

Uspješni studentski projekt

Prvom hrvatskom aplikacijom za usporedbu cijena Nabava.net obilježila 15. obljetnicu

Jedan od pokretača stranice, Josip Maslać, na konferenciji za medije istaknuo je da će mobilnom aplikacijom omogućiti ljudima lakše i ugodnije korištenje servisa.

Obljetnica Studentskog centra Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Obilježena 51. obljetnica osnutka Studentskog centra Dubrovnik, studenti predstavili svoju aplikaciju za SC

Tvrtka DuIT koja je osnovana od strane studenata Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku izradila je aplikaciju za Studentski centar Dubrovnik, a ravnatelj SC-a i pomoćnica ministra MZOS-a najavili izgradnju Studentskog centra.

Unfriend

Tko više ne želi biti Vaš prijatelj?

Aplikacija koja pokazuje tko Vas je obrisao s Facebooka

Nova aplikacija ipak će pratiti stanje od trenutka kada ste ju počeli koristiti, ali nažalost nećete moći saznati tko Vas je izbrisao prije nego što ste ju počeli koristiti.

Google+ zbirke

Google+ postao Google Photos and Streams

Jednako sučelje s novim mogućnostima na mreži Google+

Google+ odsada postaje sličniji Pintrestu te se u potpunosti okreće fotografiji, streamovima i komunikaciji korisnika.