Tehnologija

6 urnebesnih i vrlo neobičnih aplikacija

Aplikacije slika

Od one koja vas podsjeća da morate piti vodu do one koja govori je li vani mrak – izdvojili smo šest urnebesnih aplikacija.

Aplikacije čine naš život lakšim, a svakim ih je danom sve više, pa se tako ponekad i potkradu one možda malo manje korisne ili čak pomalo čudne i beskorisne. Surfajući po App Storeu, može se naletjeti na stvarno raznolike. 

I Am Important

Ova je aplikacija namijenjena svima koji se osjećaju pomalo usamljeno. Kreira lažne kontakte u imeniku kako bi izgledalo kao da imate više prijatelja. Osim kontakata, sama kreira i lažne događaje na koje biste trebali ići i podsjeća vas na njih kako bi drugi mislili da ste jako zauzeta osoba. Međutim, to funkcionira jedino ako netko gleda tvoj mobitel, što i nije vjerojatno ako si već toliko očajan da instaliraš ovu aplikaciju.

I Am Rich

Jedina je svrha ove aplikacije da drugima pokažeš da si ju možeš priuštiti. Po cijeni od nevjerojatnih 999 dolara svi će tvoji prijatelji znati koliko si ustvari bogat, a ono što njome možeš raditi jest apsolutno ništa. Ulaskom u aplikaciju pojavljuje se slika blještavo crvenog dijamanta i to je sve. Aplikacija je, na svu sreću ili nesreću, ugašena.

I Am a Man

Iako je možda malo čudno da muškarac prati menstrualni ciklus svoje djevojke, ova se aplikacija time hvali. Nudi mogućnosti praćenja menstrualnih ciklusa djevojaka, postavljanje zaporke na aplikaciju, postavljanje zaporke za svaku djevojku i mogućnost zvanja djevojke jednostavnim pritiskanjem njezinog imena u aplikaciji.

Drinking Water

Dnevno bi trebalo popiti osam čaša vode, kažu stručnjaci. Budući da neki ljudi zaboravljaju piti vodu, ova je aplikacija stvorena za njih. Morate samo unijeti koliko čaša vode želite popiti dnevno i ona će vas podsjećati da redovito pijete. Također postoji kalkulator idealnog unosa vode ovisno o vašoj težinu.

Legal Fling

Iako se možda čini kao tehnologija koju bismo mogli pronaći u epizodi Black Mirrora, ova aplikacija stvarno postoji i dokaz je da je tehnologija svugdje – čak i u našim spavaćim sobama. Ideja je da funkcionira kao svojevrstan ugovor za seks; korisnicima omogućuje da drugim korisnicima pošalju zahtjev za pristanak na seksualni odnos.

Osim što se aplikacijom može tražiti službena i pismena suglasnost, također je moguće utvrditi listu preferencija – odnosno, ispitati na što sve točno korisnici pristaju. Na primjer, pristaju li na snimanje, korištenje eksplicitnih riječi, obvezuju li se na korištenje kondoma ili provjeriti garantiraju li da nemaju spolne bolesti.

Is It Dark Outside

Ako možda živite u kući bez prozora, a pritom niste u mogućnosti pogledati na sat, onda je ova aplikacija idealna za vas. Svrha ove aplikacije, vjerovali ili ne, jest da vas obavijesti je li van mrak ili ne. Samo je trebate pitati i ona će vam odgovoriti.

Komentari na članak

Vezani članci

Aplikacija Adobe Photoshop Express

Lagano uredi i podijeli fotografije

Aplikacija: Adobe Photoshop Express

Aplikacija Adobe Photoshop Express besplatna je za uređivanje i dijeljenje fotografija s prijateljima.

Uber; Zagreb

Unaprjeđenje taksi službe

Uber od danas u podne napokon započinje s radom u Zagrebu

Usluga će biti 20 do 25 posto jeftinija od standardnih taksi prijevoznika, dok će prijevoz obavljati isključivo licencirani taksi prijevoznici.

Android 5.0 Lollipop

Google predstavio novi Android

VIDEO: „Lollipop” je novi Googleov Android

Po čemu je Lollipop drugačiji od prethodnih verzija Androida, doznajte u nastavku.

Korištenje smartphonea

Zaštita privatnosti pametnih telefona

INFOGRAFIKA: Privatnost na pametnim telefonima

Znate li koliko zapravo informacija skladištimo i pohranjujemo na pametnom telefonu? Upravo zbog velikog broja osobnih podataka, naši mobiteli sa sobom nose sigurnosne rizike.

WhatSim

WhatSim

WhatsApp kartica spaja se na internet u inozemstvu

S ovom karticom korisnik će se moći spojiti na WhatsApp bilo gdje u svijetu, bez ikakvih ograničenja i bez troškova roaminga.