Silvestrovo na kauču

6 naslova iz filmskog maratona za doček Nove godine

Izvor: Pixabay

Savršeno je prihvatljivo započeti Novu godinu u udobnosti vašeg kauča. Uz filmove – naravno, a nekoliko je savršenih baš za filmski maraton na Silvestrovo.

Prema procjenama postoji oko 50 milijuna božićnih filmova, ali samo zbog toga što dolazi tjedan dana kasnije, Nova godina nije toliko popularna u filmovima i ne pridodaje joj se puno pažnje. Ipak, postoje sjajni naslovi za gledanje nakon što prođe cijela božićna euforija. Ako želite uživati kod kuće sa svojim prijateljima ili s obitelji prije nego što otkuca ponoć, donosimo popis prijedloga za savršen kraj godine

  1. New Year's Eve

Ovo je očigledan izbor, ali ne postoji bolji novogodišnji film od onog koji je napravljen isključivo za slavljenje ovog posebnog dana. Ovaj je film također savršen izbor za sve romantične duše. Još jedan (veliki) plus – glume Halle Berry, Zac Efron, Sarah Jessica Parker pa čak i Jon Bon Jovi.  

        2. Ghostbusters II

Iako se ne smatra klasikom kao izvorni Ghostbusters, ovaj nastavak daleko nadilazi svog prethodnika kada je u pitanju novogodišnji duh. Veliko zlo poraženo je na Silvestrovo uz pjesmu Auld Lang Syne, tako da će vas definitivno pripremiti za Novu godinu.

      3. When Harry met Sally

Nijedan film neće bolje uhvatiti novogodišnju čaroliju kao ovaj klasični romantični film. Nakon što su Harry i Sally prolazili kroz niz slučajnih susreta, raspravljajući o tome jesu li muškarci i žene sposobni biti platonski prijatelji, na kraju se sve razriješi na jednoj novogodišnjoj zabavi.  

       4. While you were sleeping

Ok, ovaj film obuhvatio je i Božić i Novu godinu, ali ipak Nova godina ima veću ulogu. Prati čudnovatu, zabavnu i romantičnu ljubavnu priču koja je savršena za ovo doba godine

      5. 200 Cigarettes

Ova komedija prati raznoliku skupinu ljudi koji pokušavaju stići na novogodišnju zabavu u New Yorku 1981. godine. Glume neke od velikih zvijezda kao što su Ben Affleck, Dave Chapelle, Paul Rudd, Kate Hudson i Courtney Love.

     6. The Godfather Part II

Ako više volite mafijaške filmove, ovaj film morate pogledati. Umjesto romantičnog poljupca u ponoć, Al Pacinov lik bratu izdajici daje poljubac smrti.

Komentari na članak

Vezani članci

Kokice i gledanje serija

Na današnji dan

Rođendan slavi mračna heroina i jedna od najmisterioznijih filmskih zvijezda

Helena Bonham Carter jedna je od najneobičnijih persona holivudskog svijeta koja svoje uloge živi svakodnevno. Rođena je na današnji dan.

stres

Briga za zdravlje

U pet jednostavnih koraka do smanjenja blagdanskog stresa

Iako lijepo, blagdansko razdoblje sa sobom donosi i mnogo stresa. Uz nervozu oko sitnica poput odabira darova za najmilije, za studente su tu i akademske obaveze koje su se odjednom nagomilale. Ako vam je dosta svega i trebate pomoć kako biti opušteniji i zdraviji, ovo je tekst za vas.

Božićne

Kako ostati punih džepova tijekom blagdana?

4 načina do jeftinijeg blagdanskog putovanja

Rezervacija karata par mjeseci prije ili u zadnjem trenu te grupna putovanja mogu sniziti cijene blagdanskih putovanja.

1

Književne „zemlje čudesa“

Bajkovita mjesta u kojima bi svatko poželio dočekati Božić

Ovih se blagdana odmaknite od filmova i posvetite se knjigama te zavirite u književne „zemlje čudesa“ u kojima bi Božić bio savršen.

Pulska arena 2

Odlična prilika za filmofile

Sudjelujte u stvaranju najvećeg hrvatskog filmskog festivala

Volonterima se nude mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, topli obroci, preporuka za daljnje angažmane na budućim festivalima te potvrda o volontiranju.