100 žena – 100 problema

5 predrasuda koje dečki imaju prema djevojkama, a totalno su krive

žena na razgovoru za posao

„Slabosti, ime ti je žena”, tvrdio je William Shakespeare, a što muškarci kažu o ženama?

Otkad je svijeta i vijeka, muškarci se žale da ne mogu izaći na kraj sa ženama. U pokušaju savladavanja prepreka u odnosima sa svojim ljepšim polovicama, često dođu do nekih pogrešnih zaključaka. Ovo su neki od njih:

1. Misle da će sa ženama lako

Većina je djevojaka slatka i draga u početku, no nakon određenog vremena pokažu svoje pravo lice. Ne, ne postanu Sotonin potomak, ali dosadi im gluma savršene djevojke koja se ne žali i samo kima glavom dok njihovi muškarci, recimo, podriguju pred njima ili nešto slično. I tako postaju sve zahtjevnije i žele se, što je prirodno, riješiti mana svog muškarca kako bi one, ali i veza, bili sretniji. No muškarcima se to baš i ne sviđa. I tu nastupi razočaranje u ljepšu polovicu, a nerijetko i prekidi jer misle da ih druga neće pokušati promijeniti. Slatko.

2. Svaka žena cijeli život zamišlja svaki trenutak svog vjenčanja i ostale priče

Da, svaka žena točno zna kakvo vjenčanje želi, ako govorimo o fikcijskim likovima iz holivudskih filmova. U pravom svijetu žene su opterećene nekim drugim svakodnevnim izazovima i brigama, pa nemaju vremena za maštanje o volančićima na vjenčanici ili prvom plesu. S druge strane, tko zna kakve će vjenčanice biti u modi baš te sezone kada se budu udavale...

3. Ako je živčana, onda je u PMS-u

Ako se svakoga dana susretneš sa 100 žena na ulici, barem njih 30 ima menstruaciju. Je li svakoga dana 30 žena prema tebi bezobrazno i živčano? Ne bi se reklo... No unatoč tome svaka žena je doživjela da joj usred lošeg dana popraćenog nervozom dođe neki pametnjaković i kaže: Ooooo, netko nam je u PMS-u. Gle, stari, žene mogu biti živčane i kada nisu u PMS-u, pogotovo ako se ponašaš kao kreten prema njima. Ako ostaviš umivaonik prepun dlaka nakon brijanja i tvoja draga poludi, je li kriv PMS ili ti? Da, tako smo i mislili...

4. Žene loše voze automobil

Žene se najčešće smatra lošim vozačima. Ali prema novom istraživanju čini se kako su žene službeno puno bolje u vožnji od muškaraca. Istraživanje je provela osiguravajuća tvrtka Privilege, a različiti testovi za vožnju pokazuju da su ih žene puno bolje riješile od muškaraca. Muškarci su skloniji riskiranju i vratolomijama dok voze, a žene su po tom pitanju puno pažljivije. Testiranje je uključivalo i kontrolu brzine i upravljanja, provjeravanje mrtvog kuta, sposobnost držanja odmaka od automobila s prednje i stražnje strane, ulazak u škare i stvaranje negativnog utjecaja na vozače oko vas. Na testiranju su ženski vozači postigli 23,6 bodova, dok su muški postigli prosječnih 19,8 bodova od mogućih 30.

5. Žene trebaju biti samo u kuhinji

Osim što je ova izjava potpuno seksistička, apsolutno je pogrešna. U prošlom paragrafu dokazali smo da su žene bolji vozači, a to nije jedino u čemu su dobre. Istraživanja su pokazala da su žene bolji komunikatori, brže se prilagođavaju, bolji su šefovi. Ova tvrdnja je pomalo kontroverzna, ali mnogi stručnjaci smatraju da je ispravna jer žene znaju slušati, bolji su mentori, lakše rješavaju probleme, a sposobne su i obavljati više stvari istodobno. Općenito su bolji manageri. Žene imaju jači imunitet (estrogen ženama daje dodatnu snagu kada je u pitanju borba protiv bakterija i virusa), što je mogući razlog zašto dulje žive. No nisu ni muškarci tako loši. Upravo su oni ni manje ni više nego bolji kuhari! Ipak muškarci trebaju u kuhinju...

IZVOR:giphy.com

Na koncu, koliko god vas žene zbunjivale, i dalje su neizmjerno drage muškarcima, ali i obratno. I sam Shakespeare kaže Slabosti, ime ti je žena! Koliko god se međusobno ne razumjeli, muškarci i žene će uvijek nadopunjavati jedno drugo i činiti jednu predivnu, skladnu cjelinu. 

Komentari na članak

Vezani članci

Vedrana Miholić

Žene u računalstvu

Nakon 18 godina uspješne karijere, Vedrana Miholić postaje međunarodna e-predvodnica 21. stoljeća

– Velika je čast plasirati se među tako sjajne žene, no mislim da je ovo prije svega priznanje svima koji već godinama daju sebe kako bi novim generacijama omogućili adekvatno obrazovanje – svim volonterima, svim nastavnicima, svim udruženjima, svim građanima koji su potpisali otvoreno pismo kojim tražimo kvalitetniju nastavu informatike. – kaže Vedrana Miholić

MarieCurie

NA DANAŠNJI DAN

150. rođendan dvostruke nobelovke koja je ženama otvorila vrata znanosti

– Ja sam jedna od onih koji, poput Nobela, misle da će čovječanstvo iz novih otkrića izvući više dobra nego zla. – riječi su Marije Skłodowske Curie.

Odijelo

Festival svijeta modernog muškarca

Gentleman's Fair: razotkrivaju se hedonistički interesi muškaraca

Koja pića piju današnji gentlemani? Koju hranu jedu? Kako se briju, a koje satove i kravate nose? Odgovore na navedena pitanja i brojna druga vezana uz obične i hedonističke interese muškaraca dobit ćemo na prvom Gentleman's Fairu.

Borba

Jelena Duvančić: Jedan od tih života

Sretan ti Dan žena, glupačo!

Tko su najveći neprijatelji žena i kako ih poraziti?

Promocija

Predrasude u 21. stoljeću

Koji su razlozi nejednakosti žena i muškaraca u pojedinim akademskim disciplinama?

Sigurno ste primjetili kako na FER-u svake godine dominira muška populacija, a Učiteljski automatski povezujete s pripadnicama ljepšeg spola. Tehničke i znanstvene discipline nerijetko se povezuju s muškarcima, dok se društvene i humanističke znanosti povezuju sa ženama. Jeste li ikada razmišljali zbog čega je to tako?