Preživite rokove uz kavu

14 trikova koje mora znati svaki ljubitelj kave

Kava

Vjerujemo da mnogi od vas ne mogu zamisliti počinjanje jutra bez kave i zato je vrijeme da svoja jutra učinite još boljima uz ovih 14 trikova.

Rokovi su na vrhuncu, a uz njih i ekstremno ispijanje kave kako bi se preživjele duge noći učenja. Kava je jedno od najdražih pića studentima, naravno, uz alkohol, a sada je vrijeme da otkrijete i trikove koji će vam ispijanje kave učiniti još boljim.

Domaći sirup za kavu

Crna kava možda nije svima omiljena, ali zato postoje načini kako da ju zasladite te da ona postane još ukusnija. Howsweeteats vam nudi recepte kojima možete kavu učiniti još ukusnijom uz šećer, ali i još nekoliko dodataka.

Ledena kava

Kako bi se rashadili u ljetne dane, možda je vrijeme da počnete ispijati ledenu kavu koju možete i sami napraviti kod kuće. Sve što trebate je 2/3 šalice mljevene kave, 3 šalice vode, zdjelica, led, aparat za filter i cjedilo te 15 minuta za pripremu. U zdjelicu ubacite mljevenu kavu i vodu te ostavite na sobnoj temperaturi 12 do 18 sati. Nakon toga iscijedite kavu kroz cijedilo te ulijte željenu količinu kave u šalicu i dodajte led. Naravno, dodajte mlijeko, šećer i ostale dodatke po vlastitoj želji. 

Podgrijavanje kave

Ulijte kavu u lonac i kuhajte na niskoj temperaturi, važno je da budete pažljivi kako ne biste pregrijali kavu.

Caffe latte

Da, moguće je napraviti caffe latte bez aparata za kavu i to za puno manje novca nego što biste platili u kafiću. Sve što trebate jest zapjeniti mlijeko u staklenci u mikrovalnoj pećnici. Nakon toga stavite u staklenku espresso i imate caffe latte!

IZVOR: Tumblr

Zaslađivanje kave bez šećera i zaslađivača

Možda je vrijeme da izbacite šećer i zaslađivate te da se odlučite za zdravije verzije. Cimet osim što će vam dati slađi okus, nema kalorija. Ako niste ljubitelj cimeta, možete dodati i med ili sirup od agave, koji su prirodni zaslađivači. Za one koji vole neobičnije kombinacije, tu je bademovo mlijeko koje obiluje bjelančevinama. Oni koji vole moccachino, mogu dodati kakao kako bi kava dobila čokoladni okus.

Hladna ledena kava koja nije vodenasta

Najgora je stvar koja se dešava s ledenom kavom da kada se rastopi led, kava postane vodenasta. Najlakši je način da se to spriječi uliti kavu u kockice za stvaranje leda, te ostaviti preko noći.

Kava koja nije gorka

Postoji način kojim se postiže da kava bude manje gorka, a sastojak koji je potreban za to iznenadit će vas. Sol! Dodavanje prstohvata soli sprječava gorčinu zbog natrija.

Najbolja kava u gradu za vrijeme putovanja

Kamo god da putujete, bilo na dan ili više, sigurni smo da ćete sjesti u gradu i popiti kavu. Kako ne biste završili ispijajući lošu kavu, postoje aplikacije koje vam omogućuju da pronađete kafiće sa najboljim kavama poput Beanhuntera, ali i Starbucks aplikacija.

IZVOR: Tumblr

Više energije uz kavu

Ako vam sam kofein u kavi nije dovoljan, stavljanje maslaca u kavu pružit će vam više energije te joj dati kremasti izgled. Osim toga, ako jedete grejp uz kavu, kofein će se duže zadržati u vašemu krvotoku.

Kava kao desert

Ako ne znate što biste jeli za desert, iskombinirajte kavu sa sladoledom tako da oboje pomiješate i uživate u desertu!

Talog kave

Umjesto da bacacte talog, iskoristite ga. Izradite svijeću koja će mirisati kao kava ili ga iskoristite za piling te masku za kosu.

Pravo vrijeme za ispijanje kave

Iako svi piju kavu ujutro, znanost ipak kaže da to nije najbolje vrijeme za kavu. Prema istraživanjima, kavu je najbolje piti između 9:30 pa do 11:30 sati te od 13:30 do 17 sati. Tako će ostatak dana biti ispunjen kofeinom pomoću hormona kortizola.

Novi okus kave

Mnogi dodaju okus u kavu kada ju kuhaju, no bolja je ideja staviti okus nakon što se kava samelje. Kada sameljete kavu, dodajte cimet, limun, čokoladu, što god vam je po volji, i vaša će kava dobiti potpuno novi okus.

Kava kao dio prehrane

Postoje razni recepti koji uključuju kavu, a mi smo sigurni da će vas deserti najviše oduševiti. Najjednostavnije što možete napraviti jesu cupcakesi koji će oduševiti svakoga. Možete ih iskombinirati sa bundevom, pepermintom, karamelom, a detaljnije recepte i ideje možete pronaći na Spoon University.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Billie Joan

Intervju s mladom splitskom kantautoricom Billie Joan

„Najviše mi smeta kad vidim koliko mojih vršnjaka odlazi iz Hrvatske“

Mlada splitska glazbenica izuzetno je uspješno debitirala na hrvatskoj sceni albumom „Barren Land“. Hladnokrvno ironične opservacije o društvenim problemima rijetke su ostavile ravnodušnima, stoga smo popričali s Billie o snimanju, albumu, društvu i planovima.

Virus ebole

BBC objasnio smrtonosnu bolest

VIDEO: Ebola objašnjena u 60 sekundi

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije oko 1000 ljudi izgubilo je život zbog opasnog virusa ebole. Najveća epidemija u prošlosti zbila se 1976. godine, a ovogodišnja postaje sve opasnija.

Oliver & Gibonni

Koncertna promocija „Familije“

Oliver i Gibonni pripremaju koncertne spektakle za vjernu publiku u Varaždinu i Osijeku

Oliver i Gibonni nastupit će ove subote u Areni Varaždin, a tjedan dana kasnije oduševit će osječku publiku u dvorani Gradski vrt. Za osječki su koncert rasprodane tribine.

kava

Manje kofeina

Pet savjeta za podizanje energije bez kave

Studenta koji ne pije kavu gotovo je nemoguće pronaći, no previše kave može štetiti zdravlju. Ako ste odlučili piti manje kave ili posve prestati, za vas donosimo alternativne i zdrave načine koji će vam pomoći da ne pijete kavu, ali ostanete puni energije cijeli dan.

Liječenje mamurluka

Dan poslije "samo jedne" čašice

Kako smanjiti mogućnost mamurluka?

Za sve one koji su se (ne jednom) suočili s očajnim danom poslije, koji su se sutradan osjećali kao drvo i sramili se sami sebe, donosimo nekoliko korisnih savjeta za preživljavanje mamurluka.