12 svađa koje prethode prekidu

Znakovi prevare koje često zanemarujemo

ljubavne odluke

Bilo da sumnjaš u svog partnera ili si možda baš ti varalica u vezi i želiš provjeriti koliko sitnica te odaje, donosimo 12 očitih znakova da je vaša veza u krizi.

Varanje je pojava koju su, nažalost, gotovo svi iskusili bar jednom, bilo da su oni ti koji varaju ili su pak bili ostavljeni slomljena srca. Ako ništa drugo, barem smo u filmovima uvijek naučili koji su klasični znakovi prevare, a zapravo nam i zdrav razum kaže da nešto nije u redu ako nam cura mahnito skriva poruke ili dečka misteriozno nikad nema.

Recimo da si u vezi s varalicom. Bitno je razumjeti da je njegov ili njezin život obilježen balansiranjem života s tobom i života u kojem se zabavlja s nekim drugim i to, naravno, nitko ne smije znati. Lako je zaključiti kako se svaka minuta u njihovom životu zapravo sastoji od djelića krivnje i straha što na kraju dovodi do, pogađaš, svađe. No, dakako, nije dobro paničariti zbog manjih rasprava koje su sastavni dio svake veze već treba dobro proučiti kada je ta svađa zapravo projekcija njihove grižnje savjesti ili jednostavno pokušaj da svađom skrenu pažnju s pravog problema.

Iako je nemoguće biti siguran, sljedeće vrste svađa nerijetko upućuju da nešto zasigurno nije u redu.

 1. Svađanje oko sitnica

Koji je najbolji način za prekriti veliki problem? Naravno, zakamuflirati ga s puno manjih problema. Klasične varalice su pod stresom i traže način kako prebaciti svu krivnju na nekog drugog kako bi si na neki način opravdali svoje postupke. U ovoj fazi sve one male sitnice koje su se jedva primjećivale postaju problemi koji prijete vezi.

 1. Budućnost postaje upitna

Varalice u novoj osobi pronalaze kvalitete za koje smatraju da se ne mogu naći u tebi te u jednom trenu ulaze u debatu sa samim sobom – ovako ne mogu zauvijek, moraju odabrati jednu osobu. Tada počinju propitkivanja i skeptičnost o budućnosti i životnim planovima ne bi li se u konačnici odlučili tko mu od vas dvoje (ili više?) bolje odgovara.

 1. Vaši planovi više nisu prioritet

Nije tajna da je nepoštivanje dogovora i kašnjenje izravni znak nepoštovanja druge osobe, bili oni u vezi ili ne. To se osobito odnosi na varalice jer će takva osoba zasigurno biti manje slobodna nego prije.

 1. Prijatelji su važniji od tebe

Neizmjerno je bitno imati prijatelje i van veze i ne zapostavljati dobre prijatelje zbog nove cure ili dečka, no ako između tebe i tvog odabranika/ce stoji cijela njihova ekipa, pola rodbine, tri hobija (i lista se nastavlja), to je vjerojatno znak da se nešto bitno u vašoj vezi promijenilo. Varalica će te gotovo uvijek nastojati uvjeriti kako si u krivu, ali… sve ipak ostaje po starom.

 1. Mobitel se odnedavno zaključava 23-znamenkastom šifrom

Treba napomenuti da zaključavanje mobitela ili laptopa nije uvijek crvena zastavica, no ako takvo ponašanje nije karakteristično za tvog potencijalnog varalicu, možda je vrijeme da promisliš.

 1. Više nije raspoložen/a

Posve je normalno da vaš seksualni život, ali i veza općenito, ima svoje uspone i padove – to ipak ovisi o brojnim faktorima. No ako tvoj/a dragi/a ne želi razgovarati o tome ili pak razgovori uvijek vodi do svađe, lako je moguće da nešto nije u redu.

 1. Uvijek su zauzeti baš tada kada ti zoveš

Nije li sumnjivo kada zoveš i zoveš, mobitel zvoni i zvoni, a tek nakon par sati dolazi neka općenita isprika kao što je: – E, sorry, spavao sam... – i tako već peti put od početka mjeseca?

FOTO: Pixabay

 1. Oslabljena komunikacija

Varalicama nikako nije lako voditi dva života pa im je praktično izostaviti neke detalje koji bi mogli dovesti do sumnjičavosti ili pak slagati tu i tamo. Taj tu i tamo se obično pretvori u svaki dan po malo. Ako slučajno spomeneš tu naglu promjenu u komunikaciji, čini se da si previše znatiželjan/na ili im ne daš prostora. Zvuči poznato?

 1. Izoliranje

Ova stavka dolazi kao nastavak na prethodnu. Stres koji nosi laganje i skrivanje toga gdje su bili jučer kada si ih zvao/la najbolje se prikriva ignoriranjem i izoliranjem. Možda ti se čini kao da ste prije mogli satima pričati o bilo čemu, dok ih sada ne razumiješ ili je jednostavno bolje da ih pustiš malo same.

 1. – Prestani bit' paranoičan/na! 

U svakoj zdravoj vezi obje strane trebaju moći izraziti ono što ih tišti te to i mirno raspraviti, no varalice će se često naći prozvanima u tim trenutcima te zauzeti obrambeni stav i nazvati te paranoičnim/om ili samo kratko uputiti da imaš previše slobodnog vremena i trebaš se baviti pametnijim stvarima. Čak i ako se ne radi o prevari, osoba koja se tako ponaša zasigurno nije netko tko je zaslužio biti u vezi.

 1. – Ma to se tebi samo čini. 

Ublažena verzija prethodne stavke. Naime, varalice će negirati tvoje zabrinute zaključke o tome kako se čine distancirani i ne posvećuju ti dovoljno vremena. Nerijetko će to popratiti i umiljatim glasom te eventualno skrenuti temu razgovora na nešto drugo što te čini sretnom ne bi li uklonili sumnje.

 1. – Posesivan/na si… 

Ovu izjavu čut ćeš kada već oboje znate da se vašoj vezi bliži kraj ili da barem nije na dobrome putu. Optužbe ovog tipa klasičan su pokušaj skretanja krivnje na drugu osobu. Ne treba ni spominjati da u ovom periodu varalice ne žele razgovarati o ovakvim temama jer razgovor neizbježno vodi do svađe koju lako prekidaju spomenutom rečenicom.

Naravno, za svaku od navedenih stavki (pa čak i kombinacije više njih) može se naći razumno objašnjenje te ne postoji siguran znak po kojem se može uočiti varalica. Najbolje poznaješ svog dečka ili djevojku i možeš razlučiti kakvom ponašanju su skloni, a kakvom ne, ali možda nije loše promisliti o vezi ako se pronalaziš u više gore navedenih točaka ili pak guglaš članke kao što je ovaj.

Komentari na članak

Vezani članci

Bez veze nije bezveze

„Bez veze nije bezveze"

Studenti protiv korupcije!

Želimo osvijestiti studente, srednjoškolce i cijelu javnost da se isplati boriti, truditi i ulagati u sebe i svoju budućnost. Uspjeh bez oslanjanja na korupciju je moguć te je vlastitom diplomom i trudom moguće polučiti željene rezultate. Vrijeme je za promjene, uspjeh i ostvarenje snova!

Ljubavni par

Ljubavni savjeti

Kako se posvetiti sebi ako si u dugoj vezi

Održavati zdravu ljubavnu vezu nije uvijek lako. Nakon nekog se vremena osoba umori i potreban joj je odmor. Donosimo pet savjeta za traženje odmora od veze i posvećivanje sebi, a da time ne povrijediš partnera.

Zagrljaj

Ines Švagelj

Dobrovoljno daleko

Nitko od nas ne kaže da je lako. Nije, nimalo. Ali ako imaš viziju budućnosti koju možeš zamisliti samo s tom osobom, ako znaš da možeš bez tog nekog, ali jednostavno ne želiš, zašto ne bi pretrpio i izdržao?

Grašak s polica

Skandal na društvenim mrežama

Ne nasjedajte na ovo!

Još jednom se pokazalo koliko smo brzi na donošenju zaključaka bez da se provjere informacije!

naslovna

15 razloga

Otkrivamo zašto su štreberice idealne partnerice

Iako se u filmovima prikazuju kao najniži „sloj“ u srednjoj školi, djevojke koje uče postavljaju nove trendove. Pogledajte samo neke od razloga zašto bi upravo ona mogla biti tvoja potencijalna cura.