Hrvatska bogatija za još jedan glazbeni spektakl

Više od 70 izvođača na EXIT-u u Hrvatskoj

Sea star festival

Službeno je najavljen dolazak EXIT-a! Nakon skoro 10 godina pokušavanja, pregovaranja i lažnih najava, konačno će popularni festival zatresti obalu Lijepe Naše. Važno je istaknuti kako ovaj dolazak nije privremen, očekuje se trajno zadržavanje na našim prostorima.

Najveći europski festival, novosadski Exit, dolazi nam sljedeće godine u Umag i to pod imenom Sea Star Festival. Službeni program dugoočekivanog i dugonajavljivanog festivala predstavljen je javnosti ovu srijedu u prostorijama zagrebačkog Kina Europa.

Festival je organiziran u obliku 2+2, što u prijevodi znači dva dana glavnog partija 26. i 27. svibnja uz dodatak zagrijavanja 25. svibnja i afterpartija 28. svibnja 2017. godine, objašnjava Sanjin Đukić, marketinški menager Dallas Recordsa. Mjesto održavanja je Umag i to svjetski poznat kamp Stella Maris.

Foto izvor: Studentski.hr

Glavni organizator događaja je Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exita, za koga festival nije samo party već društveni pokret i okupljalište mladih čija je glavna misija pomirenje, komunikacija i tolerancija. Kovačević napominje da osim velike jednakosti, Exit donosi Istri veliku promociju na području lokalne turističke privrede. Očekuje se oko 15 milijuna eura profita koji bi poboljšali istarsku turističku promidžbu.

Osim o vrijednosnoj i financijskoj promidžbi, govori se i o povezanosti mladih koju istarski prostor u suradnji s festivalom nudi. Istra, Hrvatska, Srbija, Bosna i Crna Gora ujedinit će se iznad svih raznolikosti i postati jedno tijelo iznimne tolerancije i vrhunske zabave, govori Ronald Korotaj, predsjednik uprave umaškog Istraturista i Vili Bassanese, gradonačelnik grada Umaga. Istarski župan Valter Flego ističe da su multikulturalnost i multietičnost Istre samo dodatak neupitnoj povezanosti Istre i Vojvodine, rodnog mjesta Exita. Ono što ih povezuje među ostalim je ljubav prema radu i želja za zabavom.

Posebnu ulogu u cijelom događaju igra Damir Urban, čiji bend je otvorio prošlogodišnji tulum u Crnoj Gori. Za Urbana, Exit je festival koji briše sve granice, dovodi manje bendove na svjetske bine te nudi puno više od komercijalnih festivala. Oduševljenje festivalom ne skriva. Spominje da su okupljeni na festivalu izuzetno dobre volje, a atmosfera koju stvara 45 000 ljudi različitih nacionalnosti i jezika jednostavno ostavlja bez daha.

Foto izvor: Studentski.hr

Urban je svirao nekoliko puta na Exit-u, a sljedeće će godine imati priliku nastupati i na hrvatskom tlu. Festival će se odvijati na šest pozornica, a nastupat će više od 70 izvođača među kojima se ističu već spomenuti Urban & 4, popularna Dubioza Kolektiv te veliko iznenađenje, legendarni The Prodigy.

Foto izvor: Sea Star Festival

Karte su u prodaji od idućeg utorka, 20. prosinca, po cijeni od 199 kuna (ograničen broj). Facebook događaj pronađite na poveznici. Partijaneri, osigurajte ulaznice na vrijeme!

Komentari na članak

Vezani članci

Špancirfest

Mando Diao na prvoj večeri festivala

Špancirfest će započeti pravom rock'n'roll eksplozijom!

Špancirfest će svoja vrata otvoriti nastupom Mando Diao, a ovom najavom zaokružen je popis izvođača glavne pozornice.

Dubioza i TPB

Urnebesni novi spot

Dubiozina nova pjesma na naslovnici The Pirate Bayja

Pjesma i videospot posvećeni su osnivačima stranice The Pirate Bay koji su u zatvoru zbog počinjenih „digitalnih zločina".

Sea Star festival

50 dana do najvećeg festivala Istarske županije

Sea Star festival treba privući mlađu populaciju u Hrvatsku

Od prve najave dolaska Sea Star festivala na Umašku rivijeru prodano je oko 25 000 ulaznica. Do najvećeg festivala u Umagu dijeli nas svega pedesetak dana.

Exit

Superzvijezda na popularnom festivalu

Ellie Goulding nastupa na otvaranju Exita

Planetarno popularna izvođačica Ellie Goulding dolazi na Petrovaradinsku tvrđavu. U srpnju će nastupiti na otvorenju Exit festivala.

Moja Exit Avantura

"Moja Exit Avantura"

Pokrenut globalni natječaj za dizajn stickera

Cilj Viber sticker natječaja je inspirirati kreativne umove iz čitavog svijeta da izraze svoje viđenje Exit Avanture i njezinih jedinstvenih vrijednosti, kao i festivalskog načina života u formi neodoljivih Viber stickera koji će se koristiti u chatovima 365 dana godišnje.