Prehrana splitskih studenata

Upoznajte sve studentske menze u Splitu

Restoran Kampus

U Splitu postoji šest restorana Studentskoga centra te nekoliko objekata jednostavne usluge i prehrane. Donosimo njihovo radno vrijeme i ponudu.

Studenti u Splitu jeftinije se mogu hraniti u šest restorana Studentskoga centra, ali i u objektima jednostavne prehrane i usluga. Tako se brze menze mogu pronaći na skoro svim fakultetima, a najnovija je menza otvorena u sklopu Studentskog doma dr. Franjo Tuđman. 

Studenti Ekonomskog i Medicinskog fakulteta, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (FGAG), Prirodoslovno-matematičkog (PMF), Filozofskog, FESB-a i Pravnog fakulteta ručak ili večeru mogu jesti u restoranima svojih fakulteta. Tako Ekonomski fakultet ima i brzu i sporu menzu, s tim da spora radi od 12 do 19:30 sati, a brza od 7:30 do 20 sati.

Na Medicinskom fakultetu restoran Kantun C radi od 7:30 do 15 sati, a to je menza koja ima menije, jela po izboru te pojedinačna i jednostavna jela. Na FGAG-u se ručak poslužuje od 12 do 15 sati, dok je večera od 18 do 21 sat. Menza FESB-a radi od 7:30 do 19:30, dok se ručak poslužuje od 12 do 15 sati. 

FOTO: Studentski centar u Splitu

Pravni i Filozofski fakultet te PMF imaju objekte jednostavne prehrane u kojima se poslužuju jednostavna jela i razni prehrambeni proizvodi (burek, jogurt, sendviči, peciva, sokovi...) i sve tri menze rade od 8 do 16 sati. Takva menza na FGAG-u radi od 7:30 do 21 sat. 

Osim ovih menzi, ove je godine obnovljen i otvoren restoran Indeks u samom centru grada. Radno je vrijeme tog restorana od 7:30 do 21. Također, uz sve ove menze, postoji i jedna na drugom kraju grada, u sklopu hostela Spinut. Spora menza radi za ručak od 12 do 15 sati, a večera se poslužuje od 18 do 21 sat. Postoji i objekt jednostavnih usluga koji radi od 7:30 do 21 sat. Najomiljenija je menza splitskih studenata menza Stop koja radi od 7 do 19 sati, a studentima je privlačna jer se u poslijepodnevnim satima poslužuje pizza

FOTO: Studentski Centar u Splitu

Najnovija menza u Splitu, Restoran Kampus, otvorena je ove akademske godine u sklopu Studentskog doma dr. Franjo Tuđman. Restoran ima više od 400 sjedećih mjesta te se tako smanjuju redovi u menzama na kampusu. 

U sklopu objekata jednostavne prehrane nalaze se i kafići koji nude kavu, čajeve i ostale osvježavajuće napitke. Gužve su u menzama najčešće u vrijeme ručka, a u svakoj se čeka najviše 15 do 20 minuta. Sve ostale informacije o tome što je na meniju u menzi ili o tome koja menza radi vikendom možete pronaći na mrežnim stranicama Studentskog Centra u Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Patricia Smoljan

Studentska emisija Indeks

Do istarske županijske stipendije najlakše dolaze studenti medicine, računarstva i informatike

Interes za istarsku županijsku stipendiju je vrlo veliki tako da čak i ako se zadovolje svi potrebni kriteriji teško se dolazi do stipendije. Tim povodom studenti iz emisije Indeks su porazgovarali sa pročelnicom za društvene djelatnosti IŽ.

SocialErasmus studenti

Erasmus Student Network Hrvatska

Strani studenti uz pomoć domaćih postaju superheroji lokalnih zajednica

SocialErasmus promiče volontiranje i društvenu angažiranost među međunarodnim studentima i olakšava njihovu socijalnu integraciju u lokalnu zajednicu. Jesenski „SocialErasmus Week“ održava se od 7. do 13. studenog.

Sport 2016/17

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Otvorene prijave za sveučilišna sportska natjecanja u Zagrebu

Studenski zbor je najavio i nekoliko novosti od kojih je najveća zasigurno TV prijenos završnice svih natjecanja, intervjui, snimke, video isječci i fotografije.

Alkohol

Kad profesoru kažeš "Keep slayin boi"

Profesor odlično odgovorio na studentov pijani mail

"Sljedeći put kad mi budeš slao mail, želio bi bocu čega god piješ kako se ne bi sjećao što si mi rekao."

Ljuto dijete

Sorbus Aucuparia

Dragi političari: Prestanite prozivati mlade koji odlaze raditi u inozemstvu!

Dragi političari, prestanite prozivati mlade koji odlaze raditi u inozemstvo!