Festival na parkiralištu

U pripremi je prvo izdanje FER Open Aira

Koncert

Na besplatnom festivalu koji će se održati na parkiralištu pored FER-a nastupit će JeboTon Ansambl, Them Moose Rush, ZMaJ, Dogs in Kavala, 2Kitice i dRBonito. Zabava se potom seli u KSET, gdje će posjetitelje do sitnih jutarnjih sati zabavljati njegova Disco-sekcija uz presjek najvećih hitova ovog i prošlog stoljeća.

KSET u suradnji s FER-om pokreće FER Open Air. Njegovo prvo izdanje zakazano je za subotu, 1. lipnja, a održat će se na parkiralištu pored FER-a.

KSET je kultni zagrebački klub poznat po organiziranju Brucošijade FER-a, a ovoga puta donosi besplatan festival na otvorenom za studente zagrebačkog sveučilišta, ali i za sve ostale zainteresirane. Tom će se prilikom slušati JeboTon Ansambl, Them Moose Rush, ZMaJ, Dogs in Kavala, 2Kitice i dRBonito.

JeboTon ansambl već su poznati zabavljači zagrebačkih ulica koje ne treba posebno predstavljati. Otvorili su KSET-ovu koncertnu sezonu promocijom svojeg debitantskog albuma Širi ljubav ili šuti!, a sada je u stilu i zatvaraju.

Them Moose Rush zatrest će pozornicu pored FER-a svojim energičnim progresivnim rockom koji su nedavno imali prilike predstaviti i Ujedinjenom Kraljevstvu na svojoj turneji. Album ovog sastava Don’t Pick Your Noise bio je jedan od najboljih domaćih izdanja u 2018. godini, a odlično su ga prihvatili i publika i kritika.

Eksperimentalni rock-trojac iz Virovitice ZMaJ vraća se u Zagreb nakon skoro jednogodišnje pauze. Na svoja dosad izdana 3 EP-a predstavio je originalan zvuk koji se uvelike temelji na elektronici i tjera na ples već na prvom slušanju, a trenutno radi na novom materijalu.

Foto: KSET

Beogradski trojac Dogs in Kavala nastupio je na više festivala u Hrvatskoj te tako stekao određeno sljedbeništvo, a 1. lipnja zagrebačkoj publici predstavit će svoj surf rock zvuk koji sadrži primjese garagea i psihodelije.

Iggy Biznis i Đoni Paranoja, tj. 2Kitice, duo koji nas nasmijava već godinama svojim ljetnim hitovima i originalnim videima, prvi će put javno nastupiti te izvesti neke od svojih bezvremenskih pjesama. Također, Iggy Biznis nedavno je izdao i solo album naziva Di si bio kaj si radio, tako da možemo očekivati premijerne izvedbe pjesama s tog uratka.

Članovi sastava dRBonito poznati su nam kao finalisti KSET-ova natjecanja za neafirmirane bendove Čuješ?!, u čijem su sklopu predstavljali svoj prvi EP. Od tada su izdali album prvijenac Topare 5/24, a nedavno i novi EP Zablaće. Radi se o kombinaciji gitare, basa i bubnja – minimalizmu iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju.

Nakon nastupa navedenih izvođača program se seli u KSET gdje će posjetitelje do sitnih jutarnjih sati zabavljati njegova Disco-sekcija uz presjek najvećih hitova ovog i prošlog stoljeća. Dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook eventu

Komentari na članak

Vezani članci

Predavanje-Telekom Electronic Beats festival

Telekom Electronic Beats festival

Predavanje A. J. Samuelsa u Zagrebu: Profesionalnost u glazbenom novinarstvu

Predavanje je namijenjeno studentima, novinarima, blogerima i svim glazbenim entuzijastima te je besplatno za sve sudionike.

Plakat za Brucošijadu

Brucošijada FER-a

Poznata prva imena Brucošijade FER-a koja će se održati 7. studenog

Trideset i treća Brucošijada FER-a održat će se 7. studenog, a sada su predstavljeni i prvi izvođači koji će nastupiti

Ivan Šarić

Predavanje na EFZG-u

Ivan Šarić zatvara najposjećeniju sezonu projekta „Uhvati me za riječ”

Ivana Šarića možete uhvatiti za riječ ovog četvrtka, 3. svibnja, u 19. sati, kada će održati predavanje u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Umjetna inteligencija

Barcelona i Budimpešta

Prijave za besplatnu ljetnu školu o umjetnoj inteligenciji traju još kratko

Ukoliko vas zanima primjena umjetne inteligencije u zdravstvenoj skrbi, ali i izazovi koji nastaju njezinom primjenom, ne propustite ovu iznimnu ljetnu školu.

tfe

„Info centar za mlade Zadar”

Toni Milun održava besplatnu radionicu financijske pismenosti

Ove subote mlade Zadrane očekuje besplatna radionica osnova financijske pismenosti i odgovornog upravljanja novcem koju će održati Toni Milun, profesor matematike koji je popularnost počeo stjecati jednostavnim objašnjenjima složenih matematičkih zadataka objavljenih na internetu.