Festival na parkiralištu

U pripremi je prvo izdanje FER Open Aira

Koncert

Na besplatnom festivalu koji će se održati na parkiralištu pored FER-a nastupit će JeboTon Ansambl, Them Moose Rush, ZMaJ, Dogs in Kavala, 2Kitice i dRBonito. Zabava se potom seli u KSET, gdje će posjetitelje do sitnih jutarnjih sati zabavljati njegova Disco-sekcija uz presjek najvećih hitova ovog i prošlog stoljeća.

KSET u suradnji s FER-om pokreće FER Open Air. Njegovo prvo izdanje zakazano je za subotu, 1. lipnja, a održat će se na parkiralištu pored FER-a.

KSET je kultni zagrebački klub poznat po organiziranju Brucošijade FER-a, a ovoga puta donosi besplatan festival na otvorenom za studente zagrebačkog sveučilišta, ali i za sve ostale zainteresirane. Tom će se prilikom slušati JeboTon Ansambl, Them Moose Rush, ZMaJ, Dogs in Kavala, 2Kitice i dRBonito.

JeboTon ansambl već su poznati zabavljači zagrebačkih ulica koje ne treba posebno predstavljati. Otvorili su KSET-ovu koncertnu sezonu promocijom svojeg debitantskog albuma Širi ljubav ili šuti!, a sada je u stilu i zatvaraju.

Them Moose Rush zatrest će pozornicu pored FER-a svojim energičnim progresivnim rockom koji su nedavno imali prilike predstaviti i Ujedinjenom Kraljevstvu na svojoj turneji. Album ovog sastava Don’t Pick Your Noise bio je jedan od najboljih domaćih izdanja u 2018. godini, a odlično su ga prihvatili i publika i kritika.

Eksperimentalni rock-trojac iz Virovitice ZMaJ vraća se u Zagreb nakon skoro jednogodišnje pauze. Na svoja dosad izdana 3 EP-a predstavio je originalan zvuk koji se uvelike temelji na elektronici i tjera na ples već na prvom slušanju, a trenutno radi na novom materijalu.

Foto: KSET

Beogradski trojac Dogs in Kavala nastupio je na više festivala u Hrvatskoj te tako stekao određeno sljedbeništvo, a 1. lipnja zagrebačkoj publici predstavit će svoj surf rock zvuk koji sadrži primjese garagea i psihodelije.

Iggy Biznis i Đoni Paranoja, tj. 2Kitice, duo koji nas nasmijava već godinama svojim ljetnim hitovima i originalnim videima, prvi će put javno nastupiti te izvesti neke od svojih bezvremenskih pjesama. Također, Iggy Biznis nedavno je izdao i solo album naziva Di si bio kaj si radio, tako da možemo očekivati premijerne izvedbe pjesama s tog uratka.

Članovi sastava dRBonito poznati su nam kao finalisti KSET-ova natjecanja za neafirmirane bendove Čuješ?!, u čijem su sklopu predstavljali svoj prvi EP. Od tada su izdali album prvijenac Topare 5/24, a nedavno i novi EP Zablaće. Radi se o kombinaciji gitare, basa i bubnja – minimalizmu iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju.

Nakon nastupa navedenih izvođača program se seli u KSET gdje će posjetitelje do sitnih jutarnjih sati zabavljati njegova Disco-sekcija uz presjek najvećih hitova ovog i prošlog stoljeća. Dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook eventu

Komentari na članak

Vezani članci

Francuski rječnici

Edukacija u CINAZ-u

Tečaj francuskog jezika besplatan za početnike

Studentice francuskog jezika i književnosti održavat će besplatan tečaj za početnike u prostorijama udruge CINAZ svakog ponedjeljka od 25. veljače do 25. ožujka. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 24. veljače u 12 sati.

Drugi Ziherov book club

Ziherov book club

Drugi Ziherov book club uz Zorana Malkoča i roman „Roki Raketa“

U svoje kalendare, notese i mobitele upišite datum 1. 12. jer se tada održava drugi Ziherov book club! Ovoga puta Ziheru u goste dolazi pisac Zoran Malkoč, a čita se njegov roman „Roki Raketa“.

Predstava "Hedda Gabler", AUKOS Osijek

Kazališne izvedbe

&TD Susreti: 8 studentskih predstava potpuno besplatno

U četiri dana trajanja događanja pratit ćemo osam kazališnih naslova koje će predstaviti više od 40 mladih glumaca i glumica. Ulaz je besplatan.

Edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Ulaganje u nova znanja

Besplatne edukacije za poduzetnike i one koji to žele postati

Nove edukacije Virtualnog poduzetničkog centra počinju 11. rujna u Vukovaru, 12. rujna u Pakracu, 17. rujna u Novoj Gradiški te 25. rujna u Jastrebarskom. Besplatno mogu sudjelovati poduzetnici i oni koji bi poduzetnicima tek htjeli postati.

Zagreb Classic na Tomislavcu

Festival na Tomislavcu

„Jalta, Jalta” i „Gubec-beg” besplatno na Zagreb Classicu

Na velikoj pozornici Trga kralja Tomislava publika će dočekati još dvije velike glazbene poslastice. Prva je na repertoaru scenska izvedba mjuzikla „Jalta, Jalta“, a potom i koncertna izvedba rock opere „Gubec-beg“.